Saçınızdaki beyazları gizlemenin pratik yolları

Genetik faktörler veya yaş; zamanla saçlarımız beyazlıyor. Ancak dip boyası yaptıramadığımız dönemler olabiliyor. İşte beyazları gizlemenin pratik yolları!

İZLE: EVDE DİP BOYASI NASIL YAPILIR?👇 
Saçlarımız genetik faktörler veya yaş nedeniyle zamanla beyazlıyor. Kimileri beyaz saçları ile barışsa da çoğu kadın hem sevdiği bir başka rengi kullanabilmek hem de beyazlarını kapatmak için saçlarını boyuyor. Ancak bazı dönemlerde dip boyası yaptıramayabiliyoruz. Saçları çok hızlı uzayan kadınlar ise dip boyasına vakit yetiştiremiyor. İşte bu nedenle geçici süre ile dip boyası yaptıramadığınız durumlar için sizlere beyaz saçlarınızı kolaylıkla gizleyebilmeniz için önerilerde bulunacağız. 

Saçınızdaki beyazları gizlemenin pratik yolları

Yaşınız veya genetik faktörler nedeniye saçlarınız beyazladıysa yahut farklı bir saç rengi istediğiniz için saçlarınızı düzenli olarak boyuyorsanız ve diplerinizde de hafif beyazlar başladıysa, düzenli olarak dip boyası yaptırmanız gerekiyor demektir. Ancak kimi zaman saçların çok hızlı uzaması kimi zaman da dönemsel olarak dip boyası zamanı gelse de saçlarımızı boyayamayabiliriz. İşte bu nedenle saç diplerinizdeki beyazları kapatmak için size beyazları gizlemenin 8 pratik yolu ile geldik.

1. Açık renklere yönelin
 
Yoğun röfle

Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor: Saçlarınız çok hızlı uzuyorsa ve beyazlarınız çok fazlaysa açık renklere yönelin. Özellikle açık renk yoğun röfleler göz yanılgısı yarattığından, saçlarınızın dipleri gelse bile uzun süreler, hatta aylar boyunca boyunca kuaföre gitmeden idare edebilirsiniz.

2. Tamamen beyazlayan saçlarınız için platin sarısı deneyin

Saçlarınızın tamamı beyazladıysa, platin sarısına merhaba demenizin zamanı gelmiştir. Hiç düşünmeyin ve artık koyu renk saçlara ve kızıllara veda edin. 

3. Boyayı bırakın ve cila kullanın
 
Kırlaşmış saç ve cila

Saçlarınızın çok ciddi bir kısmı kırlaştıysa, saçlarınızı boyamayı bırakın ve artık rengini daha canlı ve şık gösterecek cila uygulamalarına başlayın. Cila, saçlarda oluşan renk tonu farklılıkları veya yıpranma gibi olumsuz görünümleri onarmaya da yaradığı için saçlarınız eskisinden daha canlı, parlak ve sağlıklı görünecek.

4. Beyaz kapatıcı spreyler ile günü kurtarın
 
Anında beyaz kapatıcı sprey

Acil durumlar için anında beyaz kapatıcı spreyler kullanın. Diplerine sıkacağınız birkaç fıs ile beyazlarınızı kapatabilirsiniz. Saçlarınızı yıkayana, yani ilk banyonuza kadar saçlarınızda kalmaya devam eden bu beyaz kapatıcı spreyler ile saçlarınız az önce dip boyası yapmışsınız gibi görünüyor. 

5. Beyazlarınız çok değilse, beyaz kapatıcı maskaralara yönelin
 
Hair mascara

Çok fazla beyazınız yoksa ancak saçlarınızın önlerindeki beyazlar sizi rahatsız ediyorsa, sadece saçlarınızın önleri için beyaz kapatıcı maskara kullanın.

RimelBeyaz kapatıcı maskaranız yoksa, saç renginize uygun bir kahverengi veya siyah renkte kurumuş bir eski maskaranızı da kullanabilirsiniz.

Saçlarınızı arkada atkuyruğu modelinde toplarsanız, saçlarınızın dipleri daha az görüneceğinden, maskarayı çok fazla kullanmak zorunda kalmazsınız. Ancak maskara kuruyana kadar elinizi saçınıza sürmeyin. Bu nedenle önce saçlarınıza şekil verip ardından maskarayı kullanmanız daha doğru olacaktır.

6. Aksesuarlardan yararlanın
 
Bandana ile beyaz saçlarınızı kapatın

Aksesuarlarla saçlarınızı gizleyin. Rengarenk bandalar veya süslü taçlar sevmiyorsanız, saçınızın renginde kalın bir taç veya tek renk bir bandana da işinizi görecektir. Biraz neşeniz yerine gelsin istiyorsanız, beyaz saçlarınızın yoğun olduğu bölgeyi kapatacak şekilde görseldeki bandana bağlama modellerini deneyebilirsiniz.

7. Saçlarınızı ayırdığınız tarafı değiştirin

Saçları ayırma şekliSaçlarınızı farklı bir yerden ayırın. Örneğin saçlarınızın üst kısımları ve ortasında yoğun bir beyazlık varsa, saçlarınızı yandan ayırmaya başlayın. Üstelik saçlarınızı her zaman aynı tarafa doğru ayırırsanız, o bölümdeki saçlarınız daha hacimsiz görünecektir. Bu sayede saçlarınız daha hacimli de görünecektir.

8. Saç diplerinizi gizlemek için hacimli modellere yönelin

Beyazlarınız özellikle saç çizginizin olduğu ön tarafta yoğunlaşıyorsa, saçlarınızı toplamak veya atkuyruğu yapmak beyazların daha yoğun görünmesine yol açacaktır. Bu nedenle dağınık ve hacimli görünen modellere yönelin. Saçlarınızı serbest bırakacağınız su dalgası modeli saçları daha volümlü ve hareketli gösterir. Saç köklerinin daha dik durmasını sağladığı için de dipler daha az ortaya çıkar. 

Nasıl yapılır: 
  • Şekillendirici köpüğü saçlarınıza uygulayın.
  • Saçlarınızı tutam tutam kıvırarak kurutun.
  • İşlemin sonunda saç köklerine doğru hacim veren saç spreyini uygulayın.
  • Olmadı mı? O halde saç şekillendirici kullanın

İlgili haberlerimiz:

Saçlarınızı şekillendirmenin 5 farklı yolu
Remington, farklı teknolojiler ile saçlarınızı şekillendirmek için hem havalı hem de şık seçenekler sunuyor. Sizler için Remington ürünlerini inceledik.

​Yeni trend: Sülfatsız şampuan ve saç bakım ürünleri
Saçlara zarar verdiği iddiası nedeniyle sülfatsız ürünler son yılların yükselen trendi haline geldi. Peki doğru ürün hangisi? İşte saç bakım rehberimiz!

​Evde saç nasıl boyanır?
Saçlarını evde boyamak isteyenler! O kadar çok boya markası, o kadar fazla seçenek var ki… Hangi birini seçmeli? Sizin için araştırdık…


 
EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER