selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Dupe ürünler: Pahalı makyaj ürünleri ve parfümlerin muadilleri

Çok beğendiğiniz ancak bütçe sarsan parfüm ve makyaj ürünlerine iç geçirmeyin, muadillerini bulun! İşte size muhteşem bir high end ve dupe ürün rehberi!

İZLE: PARFÜM NASIL SEÇİLİR?👇 
Yüksek fiyatlı ürünlerin daha uygun fiyatla, benzerini bulursanız, neden onu kullanmayasınız? Pudra.com'a özel hazırladığımız bu yazıda, sizinle high end kategorisinde yer alan yüksek fiyatlı ve bütçeleri sarsan makyaj ürünlerine karşılık, "muadil" olarak Türkçeleştirebileceğimiz "dupe" ürünlerin avantajlarından bahsedeceğiz.

Dupe ürünler high end ürünlere karşı!

Chanel, Dior, Anastasia, Mac, Nars vb. markaların makyaj ürünlerine, parfümlerine bayılıyoruz ancak bu ürünler ne yazık ki cebi de biraz yakıyor. Kimi zaman sadece merakımızdan almak istediğimiz, bize yakışıp yakışmayacağını bilmediğimiz veya çok az sıklıkla kullanacağımız bu ürünlere bu fiyatları vermek çok doğru gelmeyebiliyor. İşte bu yüzden hem o muhteşem renkleri deneme fırsatı veren hem de cebi yakmayan dupe ürünler imdadımıza yetişiyor. 

Başlıkta gördüğünüz high end ifadesi, piyasadaki pahalı kozmetik ürünlere verilen genel isim. Chanel, Dior, Nars, Mac, Sleek, Urban Decay, Bobbi Brown, Lancome, Benefit, Laura Mercier, Guerlain, Lorac, Too Faced, Stila, Estée Lauder, Jorge De La Garza, Jefree Star, Kat Von D gibi markalar High End kategorisinde. Öyle ki, bu markalardan kimilerini duymamış bile olabilirsiniz. Dupe ise, işte bu bahsi geçen pahalı ürünlerin uygun fiyatlı muadilleri demek. 

Zara vb. mağazalarda kesinlikle kokusuna çok aşina olduğunuz ancak daha önce hiç görmediğiniz pek çok parfüm denemişsinizdir. İşte dupe, tam da bu! Dupe, sıklıkla parfüm ve makyaj ürünlerinde kullanılıyor. Ancak dupe'u sahteden de ayırt etmek ve hakkını vermek gerekiyor. Dupe, sahte değil, benzer özelliklerde ürün anlamına geliyor. Marka kesinlikle taklit edilmiyor. Yani "dupe/muadil" ürünleri pazar tezgahlarında gördüğünüz sahte Mac'lerle, Nars ürünleri ile karıştırmayın.

Dupe ürünün bir diğer önemli özelliği ise, bilinen, güvenilir markalardan olmaları. Örneğin, İngiliz Kozmetik Firması Revolution'un far paletlerinde High End kategorisinde yer alan Anatasia'nın pek çok rengini bulabiliyorsunuz veya Zara'da göreceğiniz bir parfüm, Chanel'in çok bilindik parfümlerine benzeyebiliyor ancak bu sahte olduğu anlamına gelmiyor. Bu, şu demek: Bu ürünler merdiven altı firmalara ait değil. Doldurma usulü satılmıyorlar. Marka olmanın getirdiği sağlık, hijyen, kalite vb. kurallarına göre üretiliyor, dolayısıyla sağlığınızı tehdit etmiyorlar. Bu sebepten size önerimiz, güzellik ürünlerine yatıracak yüksek bütçeleriniz yoksa, gerçek olup olmadığını bilmediğiniz, fazla uygun fiyatlı görünen ancak sahte olduğu satıldığı yerden bile anlaşılan "high end" ürünler veya doldurma parfümler yerine bu ürünlerin muadilleri olan, "dupe" ürünlere yönelmeniz. 

Örneğin, çok sık ve severek kullandığımız yüksek fiyatlı parfümlerin bilinen hazır giyim markalarının parfüm reyonlarında veya AVON, Oriflame gibi düşük-orta ölçekli markalarda muadilleri ile karşılaşmak mümkün. Marks & Spencers, Zara gibi markalar bu konuda tam bir hazine. Kalıcılıkları orijinallerine nazaran daha az olsa da, özellikle elinde sürekli parfüm şişesi ile dolaşan kadınlar için mükemmel bir hizmet sunuyor. Çünkü, özellikle Amerikan ürünlerine gelen ciddi vergi zamları, ekonomik durumu orta-alt seviyede olan ancak bakımına önem veren kadınların lüks tüketim ürünlerine erişmesini daha da fazla zorlayacağa benziyor. İşte bu nedenle size faydası olacağını düşündüğümüz bir muadil ürünler listesi hazırladık. 

İşe önce parfümden başlayalım. Türkiye'de hemen her kadının muhakkak bir kere olsun ziyaret ettiği Zara'da, çok sevdiğimiz, adı, markanın önüne geçen parfümlerinin muadillerini bulmak mümkün. Kendisine özel hazırladığı parfümlerden bağımsız olarak dupe kategorisinde değerlendireceğimiz listeyi hemen sizinle paylaşalım: 

Dupe parfümler
 
  • Chanel Chance | Zara Collection Woman
  • Chanel Chance Tendre | Zara Apple
  • Viktor and Rolf Flowerbomb| Zara Black Peony
  • Narciso Rodriguez For Her | Zara Bright Rose (Daha önce sadece Rose'du ancak 2017'de Bright Rose olarak güncellendi)
  • Dior Miss Dior | Zara Textures Water Lily
  • Dior J'Adore | Zara Rose 
  • Chloe Chloe | Zara Silk 
  • Thierry Mugler Angel | Zara Texture Lilac
  • Trussardi Trussardi Inside | Zara Woman Chocolate  
  • Paco Rabanne Lady Million | Zara Iris
  • Ralph Lauren Glamourous Daylight | Zara White
  • Michael Kors | Zara Woman (gold rose bottle)
  • Viva la Juicy Juicy Couture | Zara Pink Flambe (Zara, yeni çıkan parfümler | 2018)

Parfümde ortak notaları bulun!

Dupe parfüm için bir diğer alternatif ise, parfümde yer alan tüm notalara yer veren, detaylı inceleme yapan Fragrantica adlı web sitesi. Burası parfüme dair öğrenmek istediğiniz ne varsa, tam bir cennet. Örneğin, çok sevdiğiniz bir parfümü yazın, arayın. Size kullandığınız parfümdeki baskın notaları göstersin, alternatifleri söylesin. Bu web sitesi sayesinde aynı zamanda kendi parfüm anlayışınızı da keşfetmeniz mümkün. Örneğin, şimdiye kadar çok severek kullandığınız parfümlere tek tek bakın. Muhakkak baskın notalarda ortaklıklar bulacaksınız. Böylece yeni bir parfüm denemek istediğinizde hangi notalara yönelmeniz gerektiğini de bileceksiniz. Bu, aynı zamanda sevdiğiniz kişiye parfüm hediye almak istediğinizde de işinize çok yarayacaktır.

Dupe makyaj ürünleri

Makyaj ürünlerine gelecek olursak işler burada biraz karışıyor. Çünkü burada iş parfümlerde olduğu gibi sadece koku ve kalıcılıkla bitmiyor. Sürüş kalitesi, rengin farklı tenlerde kendini nasıl gösterdiği, gün içerisinde yaşanan değişiklikler gibi noktalar da karşılaştırma listesi yapmayı zorlaştırıyor. Ancak bunun da çözümü var. Ufak araştırmalarla özellikle yabancı bloggerların sayfalarında çok sevdiğiniz ve klasik "high end" ürünlere muadil ürünleri görmek mümkün. Türkiye'de ise hem blogu hem de videolarıyla pek çok takipçisi olan Görkem Karman, bu konularla ilgili epey detaylı incelemeler yapıyor. Yabancı sözlük ve web siteleri ise gerçek bir hazine. 

Anastasia Modern Renaissance ve Revolution Iconic Vitality
Anastasia Modern Renaissance ve Revolution Iconic Vitality

Makyaj ürünlerine dair çılgın bir dupe listesi görmek istiyorsanız, sizi Shirayuki's Beauty'nin blog sitesindeki dupe başlığına alabiliriz: http://shirayukisbeauty.blogspot.com/p/dupes.html 

Shirayuki'nin blogunda bu ürünlerin ten üzerindeki karşılaştırmaları, ne kadar kâr edeceğinize dair geniş bir listeleme şekli mevcut. Dupe ürünler kategorisinin altındaki markalara baktığınızda hemen yanında bir "picture" veya "video" ifadesi göreceksiniz. Picture'a tıklarsanız, o ürüne özel karşılaştırmanın fotoğraflı detaylarını, videoda ise karşılaştırmalı videosunu görebilirsiniz. 

Beauty with Emily Fox adlı blog sitesi de, marka özelinde görsellerle hazırladığı blog sayfasında, fotoğraflı bir şekilde karşılaştırma yapıyor. Örneğin bu sayfasında Mac rujların muadil ürünlerini listelemiş: http://beautywithemilyfox.blogspot.com/2014/11/mac-lipstick-dupes.html

Sevgili Pudra.com okuyucuları için zaman içerisinde daha detaylı incelemeler yapmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

Hazırlayan: Selen Serdaroğlu

İlgili haberlerimiz:

Revolution'dan yaz makyajına uygun mükemmel ürünler
İngiliz kozmetik markası Revolution, yaratıcı kadınlara yeni far paleti ve aydınlatıcıları ile yaz makyajı için benzersiz bir makyaj deneyimi sunuyor.

Rimmel London ile Kışkırtıcı Gece & Parıltılı Gündüz
Rimmel London'ın Zeynep Tuğçe Bayat ve Nihal Işıksaçan'dan ilham alan makyaj koleksiyonları canlı & iddialı renkleriyle vazgeçilmezleriniz arasına girecek.

Hayat kurtaran zamansız makyaj ürünleri
Pürüzsüz bir cilde sahip olmamızı sağlayan, rahatça uygulanan; hem gündüz hem de gece makyajında elimiz ayağımız olan makyaj ürünleri listemizi paylaştık.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER