@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.09.2017

Beluga siyah mercimek ve faydaları

Yeşil, sarı ve kırmızı mercimeğin akrabası, güçlü bir lif kaynağı olan beluga siyah mercimeğin faydalarını Pudra.com araştırdı.

Mercimek, sofralarımızda sıkça tükettiğimiz ve çok faydalı bakliyatlardan biri. Yeşil, sarı ve kırmızı mercimeğin yanı sıra yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bir mercimek türü daha var: Beluga siyah mercimek. Beluga mercimeği ve siyah mercimek olarak da biliniyor. Diğer mercimeklere göre daha ufak ve sert olan bu parlak siyah yüzeyli bakliyat, adını beluga havyarına olan benzerliğinden alıyor. Türkiye'de A+ marketlerde satılıyor.

Beluga siyah mercimek nedir? Faydaları neler?
 

Beluga siyah mercimeğin faydaları

Beluga siyah mercimek, zengin bir lif kaynağı olmasıyla önem taşıyor. 120 gram siyah mercimek tüketmek bir yetişkinin günlük lif gereksinimini karşılamaya yetiyor. Beluga siyah mercimek, kırmızı meyvelerde ve pancarda bulunan antosiyanin maddesini içeriyor.

Antosiyanin, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini engelleyen çok önemli bir madde. Örneğin kanser hastalarında, kanserli hücrelerin çoğalarak metastas yapmasını önlüyor. Bu sebeple siyah mercimek, kanser hastalıklarını önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca kalp hastalıklarının da önüne geçen güçlü bir antioksidan. Beluga mercimeğinin faydaları sadece bununla bitmiyor, diğer mercimekler gibi vitamin, mineral ve proteinlerin yanı sıra demir, fosfor ve folik asit içeriyor. Siyah mercimek diyet yapanlar için de çok uygun ve sağlıklı bir seçenek. 100 gram siyah mercimeğin tamamı 360 kalori ve 27 gram protein, 1,5 gram yağ ve 9 mg demir içeriyor. Eğer diyet yapıyorsanız ve siyah mercimeği marketlerde bulamıyorsanız, yeşil mercimeği de deneyebilirsiniz. Zayıflatan süper besin: Yeşil mercimek başlıklı yazımız size bu konuda yol gösterici olabilir.
 

Siyah mercimek nasıl pişirilir?

Beluga siyah mercimek 15-20 dakikada pişiyor. Siyah mercimeği pişirmeden önce ayıklayıp, üzerine gelene kadar su ekleyip kaynatmak yeterli. Siyah mercimeğin, diğer mercimekler gibi piştikten sonra formu değişmiyor, şekli bozulmuyor ve lapa gibi bir kıvam almıyor. Siyah mercimek çorba ve meze olarak tüketilebiliyor. Salatalara katılabiliyor, somon veya kırmızı etlerin yanına eklenebiliyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Baklagillerin yararları
Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi baklagillerden ne kadar tüketmemiz gerekiyor? Baklagillerin faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelirler?

Zayıflatan süper yiyecekler
Hem hızlı yağ yakmayı sağlayarak hem de tok tutarak formda kalmayı ve kilo vermeyi kolaylaştıran 23 süper yiyecek Pudra.com’da.

Vücuttan toksinleri atan 10 besin
Kışa yaklaşırken hem hastalıklardan korunmak hem de vücut dengesini sağlamak için detoks en büyük yardımcı. 

Doğal zayıflatıcı yeşil mercimek
Sırrı, miktarı fazla yense de düşük kalori almayı sağlamasında yatan yeşil mercimeği, Uzman Diyetisyen Selahhatin Dönmez kaliteli kilo vermek isteyen herkese öneriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER