20.11.2017

Bitki çayı içerken dikkat edilmesi gerekenler

Diyetisyen Bengü Burcu İpek, bitki çaylarının yararlarını ve tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor.

Doğada birçok çeşidi bulunan bitki çaylarının faydaları da bir o kadar çeşitli. Ancak her şeyde olduğu gibi kış aylarının vazgeçilmezi olan bitki çaylarını da fazla tüketmek yarardan çok zararlı oluyor. Diyetisyen Bengü Burcu İpek, bitki çaylarının yararlarını ve tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor.

Bitki çayı içerken dikkat edilmesi gerekenler
 
Kuşburnu, zencefil ve ıhlamur içerdikleri vitaminler ile soğuk kış günlerinde en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alıyor. Ancak bitki çaylarını fazla tüketmek, vücuda yarar sağlamaktan çok zarar veriyor. Diyetisyen Bengü Burcu İpek, konuyu şu şekilde açıklıyor: 

"Yararlı bir bitki de olsa etken maddenin yüksek oranda vücuda alınması durumunda sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor."
 
Tüketim miktarına dikkat!

Bitki çaylarından fayda sağlayabilmek için tüketim miktarının ve kişinin sağlık durumunun göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bitki çaylarının uzmanlar tarafından günde 2 - 4 fincandan daha fazla tüketilmemesi öneriliyor. Bunun bir önemli nedeni, bitkisel çayların bazı ilaçlarla etkileşime girebilmesi. Bu gibi durumların önlenmesi açısından, ilaç kullananların ve kronik rahatsızlıkları olan kişilerin bitki çayı tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışarak hareket etmesi gerekiyor.

Aynı zamanda unutulmaması gereken bir konu ise bitki çayının nasıl hazırlandığı. Bu konuda kural çok basit: Tüm bitki çaylarının kaynatılarak değil, demlenerek hazırlanması gerekiyor.

Aynı zamanda çocuğunuzun gelişimini dikkate alarak, küçük çocuklarınıza bitki çayı vermeden önce mutlaka çocuk doktorunuza da danışmanız gerekiyor. Çünkü bazı çayların 2 yaşından küçük çocuklara verilmesi kesinlikle önerilmiyor. 
 
miktar

İlgili haberler:

C vitamini deposu: Kuşburnu
Özellikle enfeksiyon ve soğuk algınlıklarına karşı bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, aynı zamanda bir C vitamini deposu. Peki kuşburnu nasıl tüketilmeli?

Kış aylarının baş tacı: Ihlamur
Boğaz ağrısından stresi baskılamaya kadar pek çok yönden faydası olan ıhlamur çayı hakkında merak ettikleriniz Pudra.com'daki yazımızda.

Soğuk algınlığına karşı zencefil
Manganez, magnezyum, fosfor ve kalsiyum gibi minerallerin yanı sıra zengin C vitamini içeriği sayesinde zencefil, her derde deva. Peki nasıl tüketmeli?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER