15.10.2017

Çalışan kadınlar için pratik mutfak önerileri

Pratik kadınlar için önceden hazırlayacakları pratik öneriler Pudra.com'da.

İşten eve gelip yemek hazırlamak, her kadının sorunu. Pratik yemek yapmak kolay gibi görünse de aslında bir soğanı doğrayıp kavurmak bile 15 dakikanızı alıyor.

pratik

Çözüm, pratik yemek tariflerinden çok hazırda tutacağınız malzemeleri hazırlamak.

Ne yapmak lazım?

1) Hazırda kavrulmuş kıyma bulundurun. 
Yemeklerinizi çoğunlukla kıymalı tercih ediyorsanız, sizin için hayat kurtarır. Kıymayı az yağda kavurup dondurabilirsiniz. Yemeklerin içine donmuş kıymayı çözdürmeden bile ekleyebilirsiniz.
 
yemek


2) Doğranmış soğanları hazırda bekletin.
Her yemekte kullanılan soğanlar işinizi kolaylaştıracak. Tek seferde doğrayıp difrize koyarsanız her yemek yaptığınızda azar azar kullanarak zamandan tasarruf etmiş olursunuz.
 
s

3) Dondurulmuş baklagiller hazırlayın.
Nohut ve kuru fasulyeyi haşlayın ve buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldırın. Pişirmek istediğiniz zaman 10 dakikanızı almayacak.
 
f

4) Hazırladığınız hamur işlerini dondurun.
Börek, poğaça, kurabiye ve keki donduracağınız zaman tek dikkat etmeniz gereken, içerisinde krema olmaması. Onun dışında her türlü hamur işini pişirerek ya da pişirmeden dondurucuda saklayabilirsiniz. Aniden gelecek misafirleriniz için harika bir çözüm olacak.
 
f
5) Köfteleri dondurun.
​“Ne yemek yapsam? “ diye düşündüğünüzde kurtarıcınız olacak yemeklerin başında köfte gelir. Eğer hazırda dondurduğunuz köfteniz varsa durum daha da kolay olur. Yapacağınız şey, kıymayı aldığınızda direkt difrize koymak yerine köfte haline getirerek difrizde saklamak olacak.

kofte

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Çalışan annelere mutfak önerileri
Çalışan anneler çocuk bakımında nelere dikkat etmeli? Yemek yemeyen çocuğa nasıl davranmalı? Dr. Mine Başıbüyük, çalışan annelere önemli tüyolar veriyor.

4 pratik börek tarifi
Aceleniz var ve pratik ama lezzetli bir şeyler hazırlamak istiyorsunuz; işte Pudra'dan hemencecik hazırlayabileceğiniz 4 pratik börek tarifi...

Kolay hazırlayabileceğiniz kinoalı tarifler
Besin değeri yüksek ve sağlıklı kinoa ile birçok tarif hazırlamak mümkün. Çocuklarınızın da çok seveceği kinoalı tarifler Pudra.com'da.


Etiket: yemek, pratik yollar, çalışan kadın, pratik kadın
EN ÇOK OKUNANLAR
genital vajina kalca
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER