pudra.com 07.01.2011

Günlük kalsiyum ihtiyacı için bol su

Kalsiyumun en iyi kaynakları olan süt ve süt ürünleri, balık ve kuru baklagillerin yanında düzenli olarak tüketilen doğal mineralli ve pH değeri yüksek sular ile de vücudumuza önemli miktarda mineral takviyesi yapmış oluruz. Dr. Yasemin Bradley anlatıyor.

Kalsiyum, vücudumuzdaki kemikleri ve dişleri oluşturan, onları güçlü ve sağlıklı tutan en önemli elementlerden biridir. Vücudumuzda %99 oranında dişlerde ve kemiklerde bulunan kalsiyum %1 oranında ise kan pıhtılaşmasını sağlayan, eklemleri yapılandıran, kalp atışlarını düzenleyen ve sinir sisteminin onarılmasına yardımcı olan yumuşak dokular ile kanda bulunur. Kalsiyum hakkındaki tüm detaylar için Kalsiyum nedir? Kalsiyum neye yarar? yazımızı tıklayın ve okuyun.

Günlük kalsiyum ihtiyacı için bol su

Özellikle gelişme çağındaki çocuklar bol su tüketmeli

İnsan bedeninde en çok bulunan minerallerden biri olan kalsiyumun, özellikle gelişme çağında çok önemli bir yeri olduğunu açıklayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Yasemin Bradley, günümüz çocuklarının 40 yıl öncesine göre çok daha fazla yağ, şeker ve tuz içeren yiyeceklerle beslendiğini belirtti. Son dönemlerde çocukların doğal gıdalardan çok sağlıksız olan fast-food yiyeceklere yöneldiğini ifade eden Dr.Yasemin Bradley, özellikle gelişme çağındaki çocukların en doğal içecek olan su yerine şekerli ve asitli içecekler tüketmelerinin sağlıkları açısından büyük risk taşıdığını açıkladı. Günümüz çocuklarının TV ve bilgisayar karşısında uzun saatler geçirdiğini belirten Dr. Yasemin Bradley: “Ülkemizde çocukların boyları Avrupalı akranlarına göre daha kısa! Bunda kalsiyum bakımından fakir beslenmenin rolü büyük” diye konuştu.

Günlük önerilen kalsiyum alımı için suyun önemini özellikle vurgulayan Dr. Yasemin Bradley; “Çocukların düzenli olarak kalsiyumdan zengin gıdalar ile beslenmesi ve pH değeri yüksek doğal mineralli su içmeleri kemik yoğunluklarının artmasına ve boylarının uzamasına yardımcı olur. Kalsiyumun en iyi kaynakları olan süt ve süt ürünleri, balık ve kuru baklagillerin tüketilmesi de çok önemlidir. Bunun yanında düzenli olarak tüketilen doğal mineralli ve pH değeri yüksek sular ile de vücudumuza mineral takviyesi yapmış oluruz. Birçok araştırma kalsiyumdan zengin doğal mineralli su içmek ve kalsiyum emilimi göstergeleri arasında bağlantıyı orta koymuştur” dedi.

pH değeri yüksek doğal mineralli su önemli bir kaynaktır

Son olarak, büyüme çağında kemik yoğunluğunu istenen düzeylerde tutmak için yeterli kalsiyum alımının şart olduğunu belirten Dr. Yasemin Bradley, kalsiyum açısından pH değeri yüksek doğal mineralli suyun önemli bir kaynak olduğunu, üstelik kalori içermediğinden bol bol tüketilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Yasemin Bradley, pH oranı yüksek mineral açısından zengin içerikli suyun tercih edilerek bol miktarda tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, su alırken özellikle pH değerine ve doğal minerallere sahip olmasına dikkat edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER