25.12.2015

Kahve severlere müjde: Kahve ömrü uzatıyor!

Kahve olmadan güne başlayamayanlardan mısınız? O zaman bu haber size göre! Kahve içmenin daha uzun yaşamakla bir ilgisi var.

Bir fincan kahve içmeden gözünü açamayan, öğleden sonra ofiste Türk kahvesiz duramayanlardan mısınız? Size güzel bir haberimiz var: Her gün kahve içmek uzun yaşamakla ilişkilendirildi.

Kahve ömrü uzatıyor
 
Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’ndeki bilim insanları 167 bin kadın ve 40 bin erkek üzerinde kahve tüketimiyle bir araştırma yaptı. Bu araştırmada kahvenin daha uzun ve sağlıklı yaşamakla bir ilgisinin olup olmadığını bulmaya çalıştılar ve sonuç kahve severler için müjde niteliğindeydi: Günde 3 ila 5 fincan kahve içen insanlarda kalp krizi, diyabet, Parkinson ve prematüre doğuma bağlı ölüm oranlarının yüzde 15 daha az olduğu ortaya çıktı. Ve hatta bu insanların intihara eğilim ve intihar etme olasılıklarının da daha az olduğu bulundu. Bu araştırmanın en önemli noktası, bu faydaların kafeinle ilgili olmadığı. Sağlıklı olan ve daha uzun yaşamayı sağlayan kafein değil, çünkü kafeinsiz kahve tüketenlerin de aynı özelliklere sahip olduğu görüldü. Kafeinin fazlası hatta sağlığa zararlı ve günde 5 bardaktan fazla kahve içilmesi önerilmiyor. Aynı şey sigara için de geçerli. Ayrıca her gün kahve içiyor olsa da bir yandan sigara da içen insanlar bu sağlıklı gruba maalesef dahil değil. Kahvenin tam olarak nasıl ömrü uzattığı henüz kesinleşmiş değil. Ancak kahve çekirdekleri üzerinde devam eden araştırma, kahve çekirdeklerinin doku iltihaplanmalarını ve insülin direncini azalttığını ortaya koyuyor. (Kahve içmek için 5 neden daha! başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 
Bu araştırma özellikle hangi tür kahvelerin ömrü uzattığını tam olarak belirleyemiyor. Hem kilo almamak, hem de sağlık açısından fazla şekerli, aromalı ve yağ içeren kahveler önerilmiyor. Günde 3 ila 5 bardak sade kahve veya Türk kahvesi içmek birçok hastalıktan koruyor. Sonuç olarak, çok fazla şekerli, kremalı, aromalı bir kahve olmadığı sürece her gün kahve içmek sağlığınız için oldukça faydalı.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Egzersizden önce kahve içmek yağ yaktırıyor mu?
Egzersizden önce kahve içmek daha fazla enerji harcayıp daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı oluyor. Egzersiz ve kahve ilişkisini Pudra.com araştırdı.

İstanbul’un en iyi kahve durakları
Lezzetli kahveler içebileceğiniz mekanların sayısı gün geçtikçe artıyor. İstanbul’un yıldızı parlayan, en ünlü kahve duraklarını Pudra.com yazdı.

Zayıflatan mucize: Kahve
Zayıflamak ve metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız, günde 2 fincan kahve tüketmeyi deneyebilirsiniz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya kahvenin kilo verme ve sağlık üzerindeki etkilerini anlatıyor.

Çok çay, kahve içenler dişlerinin beyazlığını nasıl koruyabilir?
Elinden çayı ya da kahveyi bırakamayanlardan mısınız? Bu zevkinizin dişlerinizde bıraktığı etkiden memnun musunuz peki? Kim memnun olabilir ki? İyisi mi, dişlerde leke oluşumu sorununa dair çözüm önerilerini Çağdaş Kışlaoğlu’ndan öğrenelim.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER