17.11.2017

Kışın metabolizmanızı hızlandırmanın 5 yolu

Kışın daha yavaş çalışan metabolizma hızınızı arttırmak için yapmanız gerekenler Pudra.com'da.

Kış aylarında metabolizmanız daha yavaş çalışmaya başlar. Soğuk havalara karşı bağışıklık sistemi, hastalıklara karşı kendini korumak için yağ yıkımını engeller.

Kışın metabolizmayı hızlandırmanın yolları

Bu durumda kış mevsimini sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemini biraz daha güçlendirmek gerekmektedir. Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde ise yeterli ve dengeli beslenme yer almaktadır.
 
  • Güne sıkı bir kahvaltı ile "merhaba" deyin
Metabolizmanızı iyi çalışır duruma getirmek için mutlaka güne kahvaltı yaparak başlamanız gerekmektedir.
 
kahvalti
  • Susamadan su için
Yazın sıcaklar nedeniyle rahatlıkla içilen su kışın o kadar da rahat tüketilmez. Su vücuttaki bütün metabolik reaksiyonların temel direğidir.

Kışın yaşanılan su kaybı daha az olduğu için susama hissi azalır fakat su ihtiyacı mutlaka karşılanmalıdır. Kışın metabolizmanızı çalıştırmak için susamasanız bile günde mutlaka 2 litre su tüketilmesi gerekmektedir.
su
  • Kahve yerine bitki çayları için
Soğuk hava nedeniyle kışın favori içecekleri genellikle sıcak içeceklerdir. Sıcak içecek olarak genellikle kafein içeriği yüksek olan kahve tercih edilse de metabolizmayı da hızlandırması için uzmanların önerisi, bitki çaylarının tercih edilmesidir.

Örneğin, kuşburnu çayı C vitamini içerdiği için, rezene çayı gaz sorunlarına iyi geldiği için ve yeşil çay kalp basıncını dengeleyerek metabolizmanın hızlanmasını sağladığı için tüketilmelidir. sizin için iyi bir seçenek olacaktır.
 
yesil cay
  • Yağı, şekeri azaltın!
Kış yaklaştıkça, vücudun ısı değişikliğine uyum sağlayabilmesi adına harcadığı enerjiyi düşer. Azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimine dikkat edilmelidir. Azaltılmadığı takdirde metabolizmanızı da etkileyecektir.
 
cips
  • Protein ağırlıklı beslenin
Protein ağırlıklı beslenmeye özen gösterin. Özellikle süt ürünlerini mutlaka diyetinizde bulundurun. Bu metabolizma hızınızı %10 oranında artıracaktır.
 
sut

İlgili yazılarımız:

Metabolizmamızı nasıl hızlandırabiliriz?
Sağlıklı beslenerek, planlı diyet yaparak, fiziksel aktiviteyi artırarak ve yeteri kadar su tüketerek metabolizma hızımızı artırabiliriz.

4 haftada metabolizmayı düzenleyen diyet!
Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez'in 4 haftalık menüsüyle metabolizma hızınızı artırabilirsiniz.

Metabolizma hızını yükselten egzersizler
Sonbaharı yorgun ve mutsuz geçirenlerden misiniz? Bu ruh hallerinden kurtulup formda kalmanızı sağlayacak egzersiz türleri hangileri biliyor musunuz? Yanıtı Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER