Pudra.com 14.04.2015

Sirke zayıflatır mı?

Günümüzde birçok kadın zayıflamak için sirke tüketiyor. Peki, sirke gerçekten zayıflatıyor mu? Diyetisyen Hale Taşgın, sirkenin faydalarını ve zayıflamak için nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

Yazın kendini hissettirmeye başladı şu günlerde özellikle kadınlar şok diyetlere başvurmaya başladı. Zayıflamak için takviye ürünler kullananların yanı sıra sağlıklı bir şekilde kilo kaybetmek isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. Sirkenin zayıflatıp zayıflatmadığı ise bugün diyet yapan herkes tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Üzüm ve elma sirkesinin obez olan deneklerde ciddi oranda kilo kaybı sağladığını belirten Estetik International Sağlık Grubu diyetisyenlerinden Hale Taşgın sirkenin nasıl doğru kullanılacağını anlattı.

Sirke zayıflatır mı?

Hangi sirke zayıflatır?
Yaygın olarak düşünüldüğü gibi sadece elma sirkesi değil, üzüm ve balzamik sirke de faydalı. Üzüm sirkesi, gönüllü insan denekleri arasında yapılan bir araştırmada baş tacı edildi ve yine elma sirkesi gibi obez olan deneklerde ciddi oranda kilo kaybı yaşandığı tespit edildi. Balzamik sirke ise enteresan bir tada sahip olmasından ve tadının zeytinyağına çok benzerlik göstermesinden ötürü, yağ dökmeden salatalarda kullanılabiliyor. Ekstradan yağ dökmediğiniz için daha az kalori alıyorsunuz ve balzamik sirke de diğer sirkeler gibi kandaki yağ seviyelerini ciddi oranda düşürüyor. Her üçü de zayıflama amaçlı kullanılabilir.

Sirke kullanırken nelere dikkat etmeli?
Sirke aslında sayısız faydası olan ve kimyasal adıyla asetik asit olarak geçen bir türevdir. Sirke, zayıflamaya dolaylı da olsa etki ediyor fakat çok dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor. Sirkenin kansızlığa iyi geldiği, göz ve iltihaplanmalara karşı fayda sağladığını biliyoruz. Hatta sirke ve zayıflama konusu gündeme gelmeden evvel hepimiz sirkeyi farklı şekillerde kullandık, özellikle içerisindeki antibakteriyel temizleyici özelliğinden ötürü yeşillerin ve sebzelerin temizliğinde kullandık. Şimdi zayıflama açısından baktığımızda ise birden fazla sirke çeşidi olmasına karşın ilk olarak elma sirkesini en fazla kullanıyoruz çünkü son yıllarda yapılan bir araştırma sonucuna göre, elma sirkesinin, trigliserit ve LDL kolesterol düzeylerinde azalma sağladığını ve kandaki yağlanma seviyelerini düşürdüğü saptandı. Sirke özellikle mide ve bağırsak sorunu olan kimseler tarafından kullanılmamalı. Direkt bardağa koyarak tüketmek yerine salata ve yemeklerin içine katarak tüketilmesi en doğru olanıdır, bu sayede tiksinmez, bedeninize zarar vermez ve doygunluğa da ulaşırsınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER