@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.11.2009

Yarı vejeteryan beslenme tarzı

Yarı vejeteryanizm, et ürünlerini az tüketildiği sebze ağırlıklı sağlıklı bir beslenme türü…

Sağlıklı beslenmeyi hayatınızın bir parçası yaptığınız gibi çok sevdiğiniz et ürünlerini de az da olsa tadabiliyorsunuz.

Yarı vejeteryan beslenme tarzı

Yarı vejeteryan beslenmenin avantajları

Ekonomiktir
Vejetaryen beslenmenin protein kaynakları fasülye, az yağlı süt, yumurta gibi besinlerdir. Bu tip gıdaların fiyatları da et ürünlerine göre daha ucuza gelir.

Zayıflatır
Amerikan Diyetetik Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre meyve-sebze bazlı diyet yapanlar, et bazlı yapanlara göre yüzde 15 daha fazla kilo kaybediyormuş!

Kalp hastalıklarına karşı korur
Düşük mineral, potasyum içerikli besin alındığı için kan basıncı daha fazla, dolayısıyla kalp krizi riski düşük oluyor. Ayrıca az doymuş yağ kolestrolü önlüyor.

Kanser düşmanıdır
Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre meyve-sebze bazlı beslenenlerin kanser riski yüzde 30-40 daha düşük oluyormuş.

Doğayı korur
Hayvansal proteinler tahıllı besinlerin üretiminden 11 kat daha fazla enerji gerektiriyor. Ayrıca sebzelerin büyümesi için harcanan su miktarı et yaratmak için harcanan su miktarından 26 kat daha az.

Yarı vejeteryan beslenmenin tüyoları


Hedef belirleyin
Her hafta kaç gün etsiz beslenebildiğinize bakın ve kendinize hedefler koyun. Kimisi haftada iki ile başlayıp dört veya daha fazlasına ulaşıyormuş.

Çıkarmayın, ekleyin

Eti hayatınızdan çıkarmıyorsunuz. Şöyle düşünün; baklagiller, süt ürünleri gibi yeni protein kaynaklarını hayatınıza sokuyorsunuz.

Yarıya indirin
Eğer normalde bir porsiyon et yemekteyseniz, bunu yarım porsiyona indirmekle başlayın. Tabağın kalan yarısını ise pilav, fasülye gibi protein kaynaklarıyla değerlendirin.

Et özleminizi doyurun
Birçok insanın canının et çekmesinin nedeni 'umami' adlı bir aromaymış. Bu aroma aynı zamanda mantar, pişmiş domates ve parmesan peynirinde de bulunuyormuş. Dolayısıyla etin tadını bu şekilde almayı deneyin.

Süt ürünlerini ihmal etmeyin
Süt ürünleri önemli bir kalsiyum ve D vitamini kaynağıdır. Bu nedenle günde içeceğiniz iki bardak az yağlı süt veya yiyeceğiniz yoğurt veya peynir oldukça önemlidir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER