milliyet cadde 09.06.2010

Akdeniz diyeti ile kilo vermek kolay

Yağı az, posası fazla, tuz oranı düşük Akdeniz diyeti ile formda kalmanız mümkün. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak'ın diyet listesine mutlaka bakın!

Pudra.com olarak Dilara Koçak'ın Milliyet Cadde'deki İyi Yaşam köşesini severek takip ediyoruz. Bu kez de Koçak'ın Akdeniz Diyeti talep eden bir okuruna önerdiğini listeyi sizlerle paylaşmak istedik...

Akdeniz diyeti ile kilo vermek kolay

SORU: 55 yaşındayım, boyum 1.62, 70 kiloyum. Ev işlerini yaparak kalori yakmaya çalışıyorum. Her gün 25 dakika yürüyüş yapıyorum, kolesterolüm sınırda, tansiyonum iyi. Akdeniz Diyeti’nin çok faydalı olduğunu duyuyorum. Bana örnek bir liste yapar mısınız? S.G -Trabzon

S.G. Hanım, Akdeniz Mutfağı, Türkiye’den İtalya’ya, İspanya’dan Kuzey Afrika’ya uzanan damak tatlarını, dengeli beslenmeyle birleştirmiştir. Yağı az, posası fazla, tuz oranı düşük olduğu için sağlıklı beslenme çeşidi olarak önerilmektedir. Akdeniz diyeti beyaz et ağırlıklıdır. Buna karşın, her gün yediğiniz öğünlerde bulunması gereken besinlerin başında zeytin ve zeytinyağı gelir.

Peynir, yoğurt ve diğer süt ürünleri, baklagiller, yemişler, sebze ve meyveler, ekmek, makarna, bulgur gibi unlu mamuller de beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Haftada en az 2 - 3 kez balık ve kümes hayvanları yenmesi gerekir.

Akdeniz diyeti ile kilo vermek kolay, ayrıca bu diyeti yaşam biçimi haline getirirseniz daha sağlıklı bir beslenme modeli seçmiş olursunuz. Düzenli yürüyüş ve günlük aktivitelerinize devam etmeniz de önemli.

SiZiN DiYET LiSTENiZ HANGiSi?






Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, Milliyet Cadde


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER