03.01.2020

Diyet döneminde tokluk için günde 2 bardak süt için

Düşük glisemik indeksi olan süt, diyet süresince tüketildiğinde, tokluk hissini artırıyor ve sağlıklı kilo vermeye yardımcı oluyor.

İZLE: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN FAYDALARI👇 
Günlük beslenme düzeninin değiştiği yılbaşı döneminde alınan kilo sorunlarına karşı uzmanlar günde iki bardak süt içilmesinin öneminin altını çiziyor. Çok düşük glisemik indeks değerine sahip olan süt; tokluk hissini artırdığı için diyet sırasında tüketildiğinde kişilerin sağlıklı bir şekilde kilo vermesine yardımcı oluyor.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN FAYDALARI

Sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez bir besin olan sütün hayatın her döneminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç diyet döneminde tokluk hissinin artırılması için beslenmede dikkat etmemiz gerekenler konusunda şu bilgileri verdi:

“Fazla kilo neredeyse çağımızın temel sorunu. Kilo sorununun minimum düzeye inmesi için sağlıklı ve uzun süre tok tutan, glisemik indeksi düşük yiyecekler tüketilmesi öneriliyor. Düzenli olarak her gün içilen iki bardak süt de düzensiz ve sağlıksız beslenmeyle alınan kiloları önlemede önemli yer tutuyor”

Prof. Dr. İnanç ayrıca, kış mevsiminde bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarında artma olurken, içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan sütün grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi kış hastalıklarının önlenmesinde de önemli rol oynadığını vurguladı.

İlgili haberlerimiz:

​Glisemik İndeks Diyeti
Hızlı kilo almaların altında yatan ve birçok hastalığa neden olabilen insülin direncine karşı 1200, 1400, 1800 ve 2000 kalorilik diyet listeleri…

Glisemik indeks nedir?
Glisemik indeksi yüksek gıdaların alımı ile vücudumuzda neler oluyor? Bu yiyeceklerin kötü etkilerini biliyor musunuz?

​Dilara Koçak'tan Glisemik İndeks diyeti
Uzman Diyetisyen Dilara Koçak'tan 5 günlük bir Glisemik indeks diyet listesi...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER