26.03.2019

Kilo verme diyetinde tüketmeniz gereken 9 besin

Uzmanlar kilo vermede hiçbir besin tek başına mucize yaratmadığını belirtiyor. Diyetisyen Emre Can Karakaşlı diyet listesi olmazsa olmazlarını açıkladı.

Şok diyetler, bitkisel olduğu iddia edilen haplar ya da çaylar, detoks içecekleri; hiçbir besinin, çay, karışımının veya hapın tek başına yağ yakmayı sağlamayacağını belirten Diyetisyen Emre Can Karakaşlı, sağlıklı ve doğru bir şekilde kilo verebilmek için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı ile birlikte düzenli egzersizin gerekliliğine dikkat çekiyor.

Kilo verme diyetinde tüketmeniz gereken 9 besin

Baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber mucize yaratması beklenen diyetler, çaylar, karışımlar da tekrar gündeme gelmeye başladı. Diyetisyen Emre Can Karakaşlı, içinde ne olduğu bilinmeyen çaylar, detoks suları, bitkisel haplar ve şok diyetlerin sağlık için büyük risk oluşturduğunu hatırlatıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

"Hiçbir besin, çay, karışım veya hap tek başına yağ yakmanızı sağlamaz. Sağlıklı ve doğru bir şekilde kilo vermek istiyorsak mutlaka hayatımızı bir düzene sokmalı, her besini doğru miktarda tüketmeliyiz. Egzersizi alışkanlık haline getirmeliyiz. Kilo vermek için pazartesiler gelir geçer, siz yeter ki kendinize inanın ve güvenin. Yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığıyla beraber düzenli egzersizi hayatınıza kattığınız zaman sonuca çok daha rahat ulaşabilirsiniz”

Bazı besinlerin kışın alınan kilolardan kurtulmak için yardımcı olabileceğini de belirten Karakaşlı, bu besinleri ise şöyle sıralıyor:

1. Yoğurt
Yoğurt tüketimi

Düzenli tüketildiğinde mide ve bağırsaklar için çok yararlı bir besin ve iyi bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt, aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı oluyor. Her gün iki kase yoğurt tüketmek kilo vermeye destek sağlıyor.

2. Yumurta
 
Yumurta

Yüksek oranda protein içeren bir besin olan yumurta, tok tutma özelliğinden dolayı diyetlerin vazgeçilmezi. Her gün kahvaltıda bir adet haşlanmış yumurta tüketmek daha sağlıklı bir beslenme düzeni takip etmenize yardımcı olur.

3. Yulaf ezmesi
 
Yulaf ezmesi

Diyetlerin vazgeçilmezi olan ve yüksek oranda lif içeren yulaf ezmesi süt veya yoğurt ile tüketildiğinde hem enerji veriyor hem de uzun süreli bir tokluk sağlıyor.

4. Tarçın
 
Tarçın


Detoks sularının olmazsa olmazı, kilo verdiren baharatların gözbebeği tarçının kilo kaybındaki en büyük etkisi kan şekeri düzenleyici olması. Tokluk hissi verdiği için ani yemek krizlerini engelliyor ve kilo kaybında yardımcı oluyor.

5. Sirke
 
Doğal elma sirkesi


Kahvaltıdan önce bir su bardağı ılık suyla tüketilen sirke, metabolizmayı uyarıyor ve tokluk hissi sağlıyor.

6. Elma
Elma!

İçerdiği yüksek oranda mineral ve vitaminlerle elma, zengin bir lif içeriğiyle tokluk hissi oluşturmada faydalı oluyor.

7. Brokoli
K vitamini deposu: Brokoli

Brokoli yüksek oranda lif ve su içeriğinden dolayı diyette vazgeçilemeyen bir besin. Çok düşük bir kaloriye sahip olan brokoli, tokluk hissimizi arttırıyor ve daha uzun sürede daha düşük kalori almanızı sağlıyor.

8. Somon: 
 
Somon


Sağlıklı kilo vermeye yardımcı olan somon, hem protein hem de önemli yağ asitleri içeren zengin bir besindir.

9. Kuruyemişler
Kuruyemişler
Kuruyemişler iyi birer lif, vitamin ve protein kaynağıdır. Yağ bakımdan zengin oldukları için mutlaka doğru miktarda tüketilmesi gereken kuruyemişler, kilo vermeye yardımcı oluyor.

İlgili haberlerimiz:

Zayıflatan süper yiyecekler
Hem hızlı yağ yakmayı sağlayarak hem de tok tutarak formda kalmayı ve kilo vermeyi kolaylaştıran 23 süper yiyecek Pudra.com’da.

Zayıflatan ve tok tutan 8 baharat
Dr Ayça Kaya yemeklerimize tat vermek dışında zayıflamamıza ve daha uzun süre tokluk hissetmemize yardımcı olan baharatları Pudra için yazdı.

Yağ yakan yiyecekler
Bu besinleri tüketerek mükemmel bir vücuda sahip olabilir, kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. İşte yağ yakan, incelmemizi sağlayan yiyeceklerin tam listesi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER