@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.04.2018

Ne yapsam kilo veremiyorum diyenlere 5 öneri

Bazı kişilerin kilo vermesi diğer insanlara göre daha zor oluyor. Bu nedenle özellikle kilo vermek konusunda zorlanan kişiler için 5 önemli önerimiz var!

Bahar ve yaz aylarının gelişi ile artık daha ince kıyafetler giyiyor ve kiloları saklamakta zorlanıyoruz. Bir diğer yandan üzerimizdeki fazla kilolar, hareketlerimizin kısıtlanmasına, daha çabuk yorulmamıza, belli bir oranın üzerindeki kilolar ise ayak ve bacak ağrılarına dahi yol açabiliyor. Ancak bazı kişilerin kilo vermesi diğer kişilere göre daha zor oluyor. Genellikle, "ne yapsam kilo veremiyorum" gibi şikayetlerde bulunabiliyorlar. Bu nedenle özellikle kilo vermek konusunda zorlanan kişiler için 5 önemli önerimiz var!

Ne yapsam kilo veremiyorum diyenlere 4 öneri

1. Yeme alışkanlıklarınızı kontrol edin!
 
Atıştırma alışkanlığı

Öncelikle yeme alışkanlıklarınız gözden geçirin. Gün içerisinde farkında olmadan tükettiğiniz kuruyemişler, elinizin hemen altında bulunan leblebi, bir parça da olsa tüketilen çikolatalar kilo almanıza yol açıyor. Aynı zamanda az bir parça olsa bile yenilen şekerli gıdalar, daha çabuk acıkmaya, bu da ana ve ara öğünlerde daha fazla besin tüketmenize yol açıyor. 

2. Yemekleri hızlı yemeyin!
 
Hızlı yemek yemek


Yemeklerinizi hızlı yemeniz, beyne tokluk sinyali gitmeden yemeye devam etmenize yol açıyor. Oysaki beyne tokluk sinyali yaklaşık 15-20 dakikadan önce gitmiyor. Bu durumda sofraya oturur oturmaz, hiç durmadan yemeye başladığınızda, o tokluk sinyali gidene kadar ihtiyacınızdan fazla yemiş oluyorsunuz. Bu noktada doymak ile dolmak arasındaki fark karışmaya başlıyor. 

3. Fast-foodlardan uzak durun!
 
Bilgisayar başında yemek yemeyin


Özellikle kolay ulaşılabilir, lezzetli ve hemen tüketilebilir fast-food ürünleri, çok çabuk tüketilmesi nedeniyle, hızlı yeme alışkanlığının daha çabuk gelişmesine yol açıyor. Özellikle işyerinde zamansızlıktan kolayca sipariş edilebilen fast-food ürünleri bu lezzetlerini sadece ekmeğin kalitesi, etin yumuşaklığından değil, kullanılan bol yağlarla kazanıyor. Bu nedenle bu tür besinlerden uzak durun.

Eğer çalışıyorsanız yemeklerinizi işyerinize sipariş etmek yerine dışarı çıkın. Akşamları sofraya sevdiklerinizle birlikte oturun. Bu küçük değişiklikler hem daha kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacak hem de daha yavaş yemenize yardımcı olacaktır. 

4. Sos kullanımına dikkat edin!
 
Yemek ve salata sosları


Çok fazla yemediğinizi düşünüyor olabilirsiniz ancak yemeklerinize ve salatalarınıza kattığınız soslar, yediklerinizin kalorisinin ciddi miktarda artmasına yol açıyor. Kilo verme amacıyla tükettiğiniz bir salatanın kalori bombardımanı olmaması için kattığınız sosların sağlıklı ve dengeli olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin, çok lezzetli olsa da salata için satılan hazır soslar yerine doğal; zeytinyağı, limon, sirke ile sizin hazırlayacağınız soslar, kalori konusunda daha kontrollü olmanızı sağlar. Aynı şekilde yemeklerinizde ve makarnalarınızda da hazır sos kullanmak yerine, evinizde kendiniz hazırlayın. Böylece neyi ne kadar kullandığınızı görebilirsiniz.

5. Değerlerinizi kontrol ettirin!

İnsülin direnci veya hipotiroidi gibi metabolizma problemleri kilo vermeyi zor hale getiriyor. Bu nedenle kan değerlerinin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Bir endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanına görünerek hormon değerlerinizi ve kan ölçümlerinizi yaptırın. Eğer gerekiyorsa, mutlaka tedavilerinizi olun. Böylece bir diyetisyenden de yardım alarak kilo verme yolunda önemli bir aşama kaydetmiş olacaksınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER