Habertürk 12.03.2013

Şişmanlatmayan tatlılar

Tatlıyı tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekmez. Sadece ne zaman, ne kadar tüketeceğinizi bilmesiniz. Dr. Ender Saraç'tan şişmanlatmayan tatlı tarifleri!

İZLE: YOĞURTLU ÇİLEK TATLISI👇 
"Diyet yaparken tatlıyı tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekmez. Sadece hangi tatlıyı ne zaman ve ne kadar tüketeceğinizi bilmeniz gerekir" diyen Dr. Ender Saraç, şişmanlatmayan tarifler veriyor.

Şişmanlatmayan tatlılar

YOĞURT PARFE (5 kişilik)

Malzemeler:
500 gr yağsız yoğurt, 250 gr meyveli müsli, 50 gr gün kurusu kayısı, 100 gr yulaf ezmesi, 50 gr kuru incir, 50 gr kuru üzüm, 50 gr yabanmersini, 50 gr hindistancevizi, 100 gr toz fındık.

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına yoğurdu koyun. Malzemeleri küçük küçük doğrayın ve güzelce karıştırın. Kek kalıbına döküp buzdolabınızda 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. Yerken üzerine tarçın serpin.


PORTAKAL SOSLU IZGARA ANANAS (5 kişilik)
 
Izgara Ananas Tatlısı

Malzemeler:
1 adet ananas, 1 çorba kaşığı toz tarçın, 2 su bardağı portakal suyu, 3 çorba kaşığı hurma şurubu, 1 çorba kaşığı nişasta.

Hazırlanışı: Ananası güzelce soyup halka halka kesin. Fırında ya da tavada iki tarafını da pişirin. Bir tencere içine portakal suyunu, hurma şurubunu koyup kaynatın. Nişastayı soğuk suyla eritip kaynayan portakal suyuna yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynatın. Karışım soğuduktan sonra ızgara ananasların üzerine döküp servis edin.

ÇİKOLATA TOPLARI (5 kişilik)
 
Çikolata topları tarifi

Malzemeler: 350 gr bitter çikolata, 200 gr kuru incir veya çekirdekleri çıkarılmış hurma, 2 adet yeşil elma, 150 gr meyveli müsli, 100 gr tuzsuz badem, 100 gr tuzsuz antepfıstığı, 50 gr hindistancevizi, 1 adet portakal, 2 adet kivi.

Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Kuru meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın. Portakalın kabuklarını rendeleyin. Portakal kabuklarını ve kuru meyveleri çikolatayla karıştırın. Bir süre yoğurduktan sonra badem ve fıstıkları da ekleyip kivileri soyun halka halka kesip bir tabağa dizin. Çikolatalı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hindistancevizine bulayıp kivilerin üzerine yerleştirin. Buzdolabında beklettikten sonra, servis edin.

Bu tarifler de ilginizi çekebilir:

​Hafif bir tatlı: Magnolia tarifi
Hafif tatlı sevenlere, muzlu magnolia! Tarifi Pudra.com'da.

Şeftali ile yapılabilecek 3 kolay tatlı tarifi
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, faydaları saymakla bitmeyen şeftaliyle yapabileceğiniz üç kolay tatlı tarifi veriyor.

Murat Bür'den 10 sağlıklı tatlı tarifi
Yaza formda girmek isteyen ama tatlıdan vazgeçemeyen kadınlar için Personal Trainer Murat Bür'den birbirinden lezzetli ve sağlıklı tatlı tarifleri aldık.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER