milliyet cadde 19.04.2010

Spor yapanlar için diyet programı

Dilara Koçak’ın, spor yaparken doğru beslenerek kas kaybetmemek için önerdiği diyet listesi burada!

Milliyet Cadde’deki köşesinde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, her hafta farklı bir diyet listesi paylaşıyor. Pudra.com olarak, spor yaparken kas kaybetmeden diyet uygulamak isteyen bir okuruna liste öneren Koçak’ın yazısını sizlerle paylaşmak istedik.



“27 yaşındayım, neredeyse her gün fitness yapıyorum. Genelde akşam üzeri iki - iki buçuk saat spora gidiyorum. Çıkışta çok acıkıyorum. Boyum 1.80, kilom 92. 85 kiloya inmek istiyorum, ama yağ oranımı düşüremiyorum. Şu anda yağ oranım yüzde 26 hedefim yüzde 19’a inmesi. Spor hocaları düzgün beslenemediğim için kas kaybettiğimi söylüyor. Nasıl beslenmeliyim.” T.E / Antalya


T.E Bey, 85 kg ağırlığındaysanız, yağ oranınız yüzde 26 ise , 24 kilo yağ kütleniz, 68 kilo da yağsız dokunuz var demektir. (Kas, su, kemik ve diğer organlar; kısaca kas diyeceğim.)

Yağ oranınızı yüzde 19, kilonuzu 85 yapmak için 10 kilo yağ vermeniz gerekiyor. Kas kütlenizi ise üç kilo artırmanız lazım. Bunun için özellikle ağır kas antremanı yaptığınız günler kilo başına 1.5 gram protein almalısınız. Yani 135 - 140 gram proteine ihtiyacınız var, ancak kompleks karbonhidrat da önemli. Çünkü kası artırmak için sadece protein alırsanız glikojen depolarınız (karbonhidrat deposunun vücuttaki ismi) boşalır ve kaslar enerji için kullanılır. Büyük ihtimalle şu anda karbonhidrat ve proteini dengeleyemediğiniz için kaslarınızı yakıyorsunuz ve yağ oranınız düşmüyor.

DİYET LİSTESİ






Dilara Koçak


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER