dr ayca kaya
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Tam yağlı yoğurt zayıflatıyor mu?

Diyet döneminde tüm kadınlar tam yağlı yoğurt yerine, az yağlı veya yağsız yoğurt tercih ediyorlar. Peki bu doğru mu? Dr. Ayça Kaya tam yağlı yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu Pudra.com'a anlattı.

Kilo kontrolü yapmaya çalışırken birçoğumuz yağlı olduğu gerekçesiyle yoğurdun ve sütün az yağlı olanını tercih ederiz. Ancak İspanya’da 8500 kişi üzerinde 7 yılda yapılan bir araştırmada, tam yağlı yoğurt tüketildiği zaman az yağlı yoğurda oranla daha iyi kilo verildiği ortaya çıktı.

Tam yağlı yoğurt zayıflatıyor mu?

Tam yağlı yoğurt zayıflatır mı?


• Yoğurt içerdiği süt şekeri olan laktoz sayesinde yemekten sonraki tatlı ihtiyacını azaltıyor.
• Yüksek protein içerdiği için daha uzun süre tok tutuyor.
• Tam yağlı yoğurt içerdiği yağ sayesinde midenin boşalma süresini uzatıyor ve kişinin acıkma duygusu azalıyor. Kişi az yağlı yoğurt yediğinde midenin boşalma süresi daha kısa oluyor ve daha çabuk acıkıyor.
• Yoğudun içerdiği iyi bakteriler sayesinde, bağırsak florası iyileşiyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
• Çok iyi bir kalsiyum kaynağı olan sütün bu açıdan damarlar üzerine koruyucu etkisi bulunuyor. Sütün metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle birleştiğinden zayıflama sürecini hızlandırıyor ve damarları iyileştiriyor. Kalsiyum aynı zamanda kemikler üzerine de koruyucu.
• Yoğurdun içerdiği konjuge linoeik asit bel çevresi yağlarına tam bir düşman.
• Yoğurt aynı anda üç temel beslenme bileşeni olan protein, yağ ve karbonhidrat içeren yegane besinlerden biri. Yani sadece yoğurt tüketmek bile beslenme açısından üç major besin bileşenini vücuda kazandıyor.
• Yoğurt demir emilimini azaltabiliyor. Kansızlığı olanların ana öğün yerine ara öğün olarak yoğurdu tercih etmesi daha doğru.
• Eğer kansızlığınız yoksa, her yemekten sonra 1 su bardağı tam yağlı ev yapımı yoğurt yemeyi alışkanlık haline getirin. Böylece zayıflama süreciniz hızlansın, damarlarınız korunsun, kemikleriniz güçlensin, bağırsaklarınız iyi çalışsın ve bağışıklığınız kuvvetlensin.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER