dr ayca kaya
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Zencefil ve zerdeçal metabolizmayı hızlandırıyor

Bağırsak çalışmalarını hızlandırarak sindirim sistemini düzenleyen zencefil ve zerdeçalın kilo vermede ve metabolizmayı hızlandırmada birçok faydası var. Dr. Ayça Kaya zerdeçal ve zencefilin sağlığımız için yararlarını anlatıyor.

Kilo kontrolüne ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan zerdeçal ve zencefilin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Zerdeçal ve zencefil, ağız içindeki sinir resöptörlerini etkileyerek metabolizmayı hızlandırıyor, iştahı kesiyor ve tatlı ihtiyacını azaltıyor; bağırsak çalışmalarını hızlandırarak sindirim sistemini düzenliyor. Dr. Ayça Kaya zerdeçal ve zenfecilin faydalarını anlattı.

Zencefil ve zerdeçal metabolizmayı hızlandırıyor

Mucize baharat zerdeçal
Yapılan araştırmalar zerdeçalın beyin sağlığı ve yaşlanmaya bağlı bilişsel sağlık üzerinde etkili olduğunu ortaya çıkardı. Aynı zamanda iltihap giderici özelliği olan zerdeçal karaciğeri kuvvetlendirir, kansere karşı korur ve kalp hastalıklarını önler. Sarı mucize olarak da bilinen zerdeçalın içinde "kurkumin" maddesi bulunuyor. Kurkumin maddesinin iltihabi reaksiyonları azaltarak, ömrü uzattığı düşünülüyor. Toz olarak her yemeğe ve çorbaya eklenebilen zerdeçal baklagillere, etli yemeklere ve iç pilava çok yakışıyor. Zerdeçal aynı zamanda bal ve limon su ile tatlandırılarak çay gibi de içilebilir.

Doğal ilaç zencefil
Zencefilin faydaları ise saymakla bitmez. Zencefil aslında yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitki ama son yıllarda faydalarını keşfedip tüketmeye başladık. Zencefil soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür, bulantı giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir, romatizma ağrılarına iyi gelir ve eklem ağrılarını azaltır. Kanı incelttiği, hazım sistemini sakinleştirdiği, kolesterolü azalttığı ve ömrü uzattığına inanılan zencefil, acımtrak tadının aksine en eski mide ve bağırsak dostu bitkilerden biri. Zencefilin sert ve şekerli tadını tamamlamak için onu taze meyve dilimleri üzerine serperek veya soğuk yoğurt, dondurma gibi yiyeceklerle karıştırarak kullanabilirsiniz.

Vücuduma şifa olsun diyorsanız, zencefili bal ile karıştırarak buharda pişirilmiş havuç veya ızgara somon filelere ekleyebilirsiniz. Kurabiyelerinize, tatlılarınıza ve daha birçok yemeğinize zencefili doğrudan da ilave edebilirsiniz. Sayısız faydası bulunan bu bitkiyi düzenli tüketmek önemli. Ancak hamilelikte özellikle son aylarda kasılmaları artırabileceğinden tüketmemekte fayda var.

Üst solunum yolları enfeksiyonu, boğaz ağrısı ve geniz akıntısı için zencefil formülü
Taze naneyi kurutulmuş zencefil ile kaynatıp, içine karabiber, yarım limon ve az bal ekleyin. Zencefili toz olarak almaktansa tazesinin tüketilmesini öneriyorum. Yumru şekilleri olan bu bitkiden ince bir dilim kesip, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyerek sıcak suya veya çaya da ilave edebilirsiniz. Dilimleyerek sebze ile beraber yemek olarak da pişirebilirsiniz.

Zencefil ve zerdeçalın yanı sıra başka birçok baharat da kilo kontrolünde size yardımcı olabilir. Zayıflayan ve tok tutan 8 baharatı öğrenmek için tıklayın. Baharat karışımlarını yemeklerinize ekleyerek metabolizmanızı hızlandırmanız da mümkün. Zayıflatan baharat karışımlarını öğrenmek için tıklayın.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER