@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.10.2015

Mide bulantısına 10 doğal çözüm

Ansızın gelen mide bulantıları için evde hemen bulabileceğiniz şifalı yiyecekler Pudra.com'da.

Hamilelik, araç tutması, gıda zehirlenmesi, mevsim geçişi gibi birçok durum mide bulantısını tetikleyebiliyor. Mide bulantısına ne iyi gelir? başlıklı yazımızda daha önce mide bulantısının sebeplerini sıralamıştık. Yiyip içtiklerimizden olduğu kadar ruh halimizden de en çabuk etkilenen organlardan biri mide hiç kuşkusuz. Bu sebeple bulantının ne zaman geleceği belli olmuyor, evde her zaman bulabileceğiniz doğal yiyeceklerle mide bulantısına çözümler üretebilirsiniz. Bu doğal yöntemlerle ilaca başvurmadan mide bulantınızı hafifletebilirsiniz.

Mide bulantısına 10 doğal çözüm
 

Zencefil

Zencefilin dermanı olduğu dertler saymakla bitmez. Zencefilin her derde deva 10 faydası başlıklı haberimizde zencefilin yararlarından bahsetmiştik. Zencefilin özellikle mide ve sindirim sistemi için en güçlü ve etkili şifa kaynaklarından biri olduğu biliniyor. Araştırmalara göre zencefil çoğu ilaçtan daha etkili aslında. Mide asidini nötralize edici, mide kaslarını gevşetici özelliğinin yanı sıra toksinleri bağırsağa taşıyarak bize rahatsızlık veren her ne varsa daha çabuk atılmasını sağlıyor. Bir parça çiğ zencefil çiğnemek ya da zencefil çayı içmek bulantıyı bastırmanın en garanti yollarından görülüyor. Toz ya da çiğ formda olması fark etmez, her türlü çok faydalı.
 

Rezene

Rezene, anavatanı Akdeniz’in yanı sıra birçok kültürde şifalı sayılan bitkilerden. Eski çağlardan beri bulantı tedavisi için de kullanılıyor, rahatlatıcı ve gevşetici özellikleri var. Rezene çayı içerek bulantıyı hafifletebilirsiniz. Faydalı olduğu kadar fazlasının zararlı olabileceğini de unutmayalım. Günde bir defadan fazla içilmesi önerilmiyor.
 

Elma Sirkesi

1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp içmek bulantıyı bastırmak için bir başka yöntem.
Mide bulantısına 10 doğal çözüm nane

Nane ve limon

Eskilerin bir bildiği var. Günümüzde nane limon çayının bulantı için akla ilk gelen çözümlerden biri olması bir efsane olmasından kaynaklanmıyor. Nane sedatif etkisiyle mideden gelen kusma refleksinin bastırılmasına, limonu koklamak ya da suyunu içmek bulantıyı ve kusmayı kesmeye yardımcı oluyor. 
 

Turşu suyu

Turşu, içerdiği probiyotikler sebebiyle sindirim sistemimiz için faydalı bir besin. Turşu suyu mideyi alkalize ederek bulantının azaltmasını sağlıyor. Bir bardağa yaklaşık 1 çay kaşığı turşu suyu ekleyerek içmek bulantıya iyi geliyor.
 

Karbonat

Mideyi alkalize ederek rahatlatacak bir başka yöntem de ılık suya yarım çay kaşığı karbonat eklemek. Hamile kadınlara önerilmiyor.
 

Lavanta ve Kekik

Midemizde bir sorun varsa kokulara karşı da hassas olabiliyoruz. Kuru lavanta ve kekiği karıştırıp (birkaç damla limon da sıkılabilir) koklamak bulantının azalmasına yardımcı oluyor.
 

Soğan

Soğan antibakteriyel ve iltihap sökücü özelliği sayesinde mide sendromları için başvurulan bir çözüm. Bir soğanı rendeleyip tülbentten geçirerek suyunu sıkın. Bulantıyı azaltmak için 1 çay kaşığı soğan suyuyla 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefili karıştırın. Kulağa içimi pek keyifliymiş gibi gelmiyor ama sonuçları için katlanmaya değer.
 

Muz

Muzun birçok faydasının yanında mide mukoza salgısını arttırarak mideyi korunma özelliği bulunuyor. Bulantı için yeterince ilgi görmemesine rağmen etkili bir besin.
 

Bitki çayları

Papatya, anason, kimyon, ahududu, tarçın gibi karışımlar mideyi rahatlatmasıyla ünlü. Ekstra şifa için çayın içine rendelenmiş taze zencefil, birkaç damla limon ve birkaç karanfil ekleyin.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Hamilelikte mide bulantısı
Hamilelerin en büyük şikayetlerinden biri olan mide bulantısı ve kusmalar ne zaman ve neden olur, çözümleri neler?

Mide yanması neden olur?
Mide yanması nasıl tedavi edilir? Zevkle yediğimiz yemeği zehre çeviren mide yanması problemiyle nasıl baş edebileceğinizi biliyor musunuz? İşte yanıtı...

Mide gazı nasıl geçer?
Mide gazı neden olur? Mide gazından nasıl kurtulabiliriz? Yemek hazırlarken ve yerken neye dikkat edersek gaz sorunumuz olmaz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER