12.01.2021

Düşüncelerinizi değiştirin, kaderiniz değişsin!

Maddi manevi hayatımızı yöneten en büyük güç bilinçaltımız. O halde en büyük gücümüz olan düşünme biçimimizi değiştirerek kaderimizi de değiştirebiliriz.

İZLE: DÜŞÜNCELERİ DEĞİŞTİRME TEKNİKLERİ👇 
Hayatımızda karşılaştığımız kişiler, yaşadığımız olaylar ve koşullar düşüncelerimizin sonucudur. Negatif veya pozitif, bilinçaltına kaydedilen her düşünce bir gün gerçekleşir. Hayat yolculuğunda özgürleşmek ve kendi rotamızı çizebilmek için bilinçaltının gücünün farkında olmalıyız.

Düşüncelerinizi değiştirirseniz kaderiniz de değişir

Bilinçli zihnimizde düşündüğümüz bir düşünce bilinçaltına indiğinde, bilinçaltında görece olmadığı için doğru, yanlış veya iyi, kötü diye bakılmaksızın gerçekleştirmek üzere işleme alınıyor. Bu noktada da oluşmuş çekirdek inançlarımıza bakmak gerekiyor. Bu da şu anlama geliyor: Bilinçaltımızın saklı gücüyle bağ kurup onu açığa çıkarabilirsek, yaşamımızı derinden değiştirmek mümkün! 

MTB Academia Kurucusu Kuantum Eğitmeni Murat Tulga Buyruk, bilinçaltı yüklerimizden kurtulmak ve hayatımızın sorumluluğunu elimize almak için Pudra.com okuyucularına bilgiler verdi.

Önce kendimizi iyi tanımalı ve doğru düşünmeyi öğrenmeliyiz

Kuantum Eğitmeni Murat Tulga Buyruk“Hepimiz bilinç varlıklarız ve bilinçaltı dışarıda yaşadığımız hayatın içimizde oluştuğu, şekillendiği yerdir. Odaklandığımız, üzerinde yoğunlaştığımız şeyi gerçekleştiririz. Bilinçaltınızın saklı gücüyle bağ kurup onu açığa çıkararak yaşamınızı derinden değiştirebilirsiniz. Ancak hayat yolculuğunda omuzlarımıza binen yükler ve yoğun yaşam temposu bize bunu unutturuyor. Düşündüklerimizle beklediğimiz aynı olmadıkça hayatımız da istediğimiz yönde ilerlemiyor. Özellikle bilinçaltımızda biriken negatif yükler ve kök inançlar, tekrar tekrar aynı olumsuzlukları yaşamamıza neden oluyor."

Üst bilinç ve bilinçaltı zihinlerinin dengesini kurmak önemli

Bu dengeyi kurabilmek için öncelikle üst bilinç ve bilinçaltı kavramlarını iyi anlamalıyız. Bilinç, beyinde işleyen ve açığa çıkan bir sistemdir. Üst bilinç ve bilinçaltı olarak ikiye ayrılır. Biz, bilinçli zihnimizle düşünür, kavrar ve mantık yürütürüz. Üst bilinçte düşündüğümüz ve sıklıkla tekrarladığımız, alışageldiğimiz bu düşünceler bilinçaltına indiğinde, komut olarak algılanır ve gerçekleştirilir. Aslında eskiden büyüklerimizin sıklıkla söylediği, iyi düşünürsen iyi, kötü düşünürsen kötü olur sözü bunun en basit ifadesidir ve doğrudur. Bilim de bunu ispatlıyor zaten.
 
Beynimizin yüzde 27’lik bölümü üst bilinç, yüzde 73’lük bölümü ise bilinçaltıdır

Aslında hayatımızı yöneten bilinçaltıdır. Sağlığımızla ilgili veya maddi manevi hayatımızda ne varsa bilinçaltı tarafından, düşüncelerimizin bir sonucu olarak yaşamımızda oluşmuştur. Kısaca tek gücümüz kendi düşüncelerimizdir ve artık bunun farkına varmalıyız. Bir insanın dışarıdan alabileceği hiçbir şey yoktur; dünyamız tüm olayları ile birlikte, bizim düşüncelerimizle yaratılır. En yıkıcı düşünceler de yaratma gücü taşırlar, bizler olumsuzluğun da yaratıcılarıyız. Kendi yarattığımız dünyaya tepki vermek yerine, olayların sıcak izlerini sürmeyi, bunları üreten benlik durumlarına geri dönerek, onları etkisiz hale getirip ortadan kaldırmayı bilmeliyiz.

Bu haber ilginizi çekebilir: Yıllar boyunca taşıdığınız yüklerden QEPR ile kurtulun!
Kuantum duygusal ve fiziksel terapisi yaratıcısı Paul Emery ile QEPR terapisi hakkında bilinmeyenleri, ilginç vakalarını ve terapinin etkilerini konuştuk.

Depresyon, fobilerimiz hepsi bilinçaltına yerleşmiş tekrarlayan olumsuz duygu ve düşüncelerin yansımasıdır

Aklımızda tutmamız gereken en önemli husus; bilinçaltı her zaman andadır, zaman kavramı yoktur yani bilinçaltı için geçmiş, gelecek veya görece yoktur. Bilinçaltının tek malzemesi düşüncelerimizdir ve onun görevi düşüncelerimizi bize tekrar tekrar yaşatmaktır. Kısaca bilinçli zihnimizde düşündüğümüz bir düşünce bilinçaltına indiğinde, bilinçaltında görece olmadığı için doğru, yanlış veya iyi, kötü diye bakılmaksızın gerçekleştirmek üzere işleme alınıyor. Bu noktada da oluşmuş çekirdek inançlarımıza bakmak gerekiyor.

Bu haber ilginizi çekebilir: Pozitif düşün, pozitif yaşa!
Yaratıcı gücümüzün sınırsızlığının farkında mıyız? Evren hepimizin hizmetinde...

Çocukken kodlanan düşüncelerin bedelini hayatınız boyunca ödemeyin

Çocukken kodlanan düşüncelerin hayatımıza etkisiÇekirdek inanç, anne rahminden başlayarak bilinçaltımıza kodlanan, kendimizle ilgili düşünce kalıplarının sistematik toplamıdır. Bir nevi, çocuklukta bizi etkileyen olayların ardından çıkardığımız bireysel sonuçlardır. Zararsız görünen bu sonuçlar, duygu yoğunluğunun eşlik ettiği bir düşünce olarak meydana gelir. Daha sonra ise biz farkına bile varmadan inanç olarak bilinçaltımıza yerleşir. Bu durum zamanla davranışlarımıza, duygularımıza ve hatta hayatımızın akışına yön vermeye başlar.

Hayatımızda ters giden çoğu olumsuzlukların arkasında küçükken edindiğimiz yanlış kanılar yani çekirdek inançlar vardır. İşte bu nedenle, olumsuz gidişe dur demek, hayatınızın akışını ve dengesini bozan çekirdek inançları temizlemek gerekir.

Bilinçaltı temizliği ile yüklerden kurtulma dememizin sebebi bir arınma hissi vermesi. Ancak bir silme işlemi gerçekleşmiyor tabii. Bunun için hafızanın silinmesi gerekir ki böyle bir şey mümkün değil. Bu nedenle bu çalışmaya bilinçaltını yeniden programlama diyoruz aslında. Tam olarak yaptığımız olumsuz duygulara yüklediğiniz anlamları değiştirerek, değişim ve dönüşüm sağlamak.

Müzik, frekans ve renk terapisiyle olumsuz kayıtlar dönüşüyor

Müzik terapisiBilinçaltındaki olumsuz bir kaydı dönüştürmemiz mümkün. Bunun için objektif ve dengede bir zihin ile yaşanan olayların, negatif ve pozitif her iki tarafını da görmek gerekiyor.

Bilinçaltının çalışma sistemini iyi bilmek, sağlıksız düşünceleri sağlıklı yeni düşüncelerle değiştirmek yaşamımızı iyileştirmenin ilk adımıdır. Bilinçaltını doğru ve güzel düşüncelerle beslersek, bağışıklık sistemimiz güçlenir, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan daha sağlıklı bir yaşam süreriz.

Ses frekansları ile şifalanın

Bilim evrendeki her şeyin kendine özel frekans aralığında titreştiğini kanıtlamıştır, bedenimizdeki her organın, duygularımızı etkileyen her hormonun da kendine has frekans aralıkları olduğunu tespit etmiştir.  Frekans bozuksa negatif, frekans düzgün ve uyumluysa pozitif oluşur. Kainatın tüm sesleri, nefes alışımız, kuşlar, okyanus, hatta renkler birer frekans. Her bir frekansın beynimizin bölgelerine, vücudumuza ayrı ayrı etkisi var. Kainatın sonsuz frekanslarından iyileştirici olanları kullanarak ruhsal ve bedensel olarak dönüşümü sağlayabiliriz. Çünkü müzik özden gelir öze dokunur. Özden gelen ilham ve iyilik her daim iyileştirmeye odaklanır. Özün frekansı uyumlu ve ahenk içerisindedir.

İlgili haberlerimiz:

Negatif düşünce hayatımızı nasıl etkiler?
Nevşah Fidan pozitif ve negatif duygu ve düşüncelerin neler olduğunu anlatıyor...

​Kuantum düşünce tekniği nedir?
Kuantum düşünce tekniğini nasıl öğrenebiliriz? Kuantum şıçrama nedir? Kuantum düşünce tekniğinin NLP’den farkı nedir? R.Şanal açıklıyor...

42 Derin Düşünce, Mark Vernon
Alain de Botton'la Yaşam Okulu'nun kurucuları arasında yeralan Mark Vernon 42 Derin Düşünce kitabında Hayat, Evren ve diğer her şey üzerine yazmış...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER