05.02.2018

Görünürü değiştirmek istersen, önce görünmezini değiştir

Görünmez duygularınıza bakmanın aslında hayatınızın her alanına özen göstermeniz anlamına geldiğini göreceksiniz.

Bugün karşılaştığınız duygular neler?  Mutlu, üzgün, sinirli, endişeli... Duygularınızı son 24 saatten hatırlamak çok kolay. Peki ya dün ya da geçen cuma? Hatırlamak zorlaşır!

Her gün uygulanacak 3 farkındalık

Duygular bizi her dakika ve her saniyede etkiler. İş yerinde endişeli olduğunuzda, hata yapma ihtimaliniz yüksektir ve yeni fikirler üretmek zorlaşır. Bilinmeyen nedenlerle sinirli olduğunuzda, motivasyonunuzu kaybedersiniz ve hiçbir şey yapmadan yatağınıza yatmak istersiniz. Birine kızdığınızda, bilinçsizce başkalarına öfkeyle davranırsınız. Duyguların izini kaybederseniz sebeplerini hiçbir zaman bilmeyeceksiniz ve bu nedenle sorunları çözmek ve durumu iyileştirmek için asla bir yol bulamayacaksınız.

Duygulara para gibi yaklaşılmalıdır.

İnsanlar para karşılığını çok önemserler, ancak duygularını ve onları nasıl etkilediklerini küçümseyebilirler. İstediğimizden daha az paraya sahip olduğumuz zaman harcamalarımızı otomatik olarak ayarlarız ve nereye gittiğini ve ne kadar harcadığımızı izleriz. Buna göre harcama alışkanlıklarımızı uyarlarız. Başka bir deyişle, eğer biri takip etmezse, onu düzeltmenin ve geliştirmenin bir yolu yoktur. Duygulara bu şekilde yaklaşılması gerekir. Nasıl hissettiğimiz konusuna da aynı önemi vererek, farkındalığı arttırarak  duyguları daha olumlu bir şekilde tanımlamak ve ele almak için daha iyi ayar yapabiliriz.

Her gün uygulanacak  farkındalıklar

- Herhangi bir günde, genel duyguları, olayları ve  arasındaki bağlantıyı kurun. Dalgalandığını fark edeceksiniz. Bu tamamen normaldir. Olayları ve onlara nasıl tepki verdiğimizi kontrol etmek zor olabilir, bu nedenle kendinize biraz anlayış göstermeniz önemlidir.

- Mutlaka mutlu bir ruh halini korumak imkansızdır, bu nedenle kendinize sürekli olarak olumlu duygular hissetmek için baskı uygulamayın.

- Hikayelerinizi ve günün olaylarını izlemeye başladıktan sonra aralarındaki bağlantıları görmeye başlayabilirsiniz. Duygularınızı gözden geçirmek, neyin sizi mutlu, endişeli veya üzücü yapan şey olduğunu görmek demektir. 


"Görünürü değiştirmek istersen, önce görünmezini değiştir."

Görünmez duygularınıza bakmanın aslında hayatınızın her alanına özen göstermeniz anlamına geldiğini göreceksiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER