Advertorial 24.09.2017

Kendinizi sevmeyi öğretecek 10 mükemmel öneri

Mutluluğun sırrı kendini sevmekten geçiyor. "Sağlıklı Yaşam İçin Kendini Sev" kitabının yazarı Louise Hay kendini sevmenin 10 yolunu anlatıyor.

Pek çoğumuz özgüven eksikliğinden dolayı acı çekiyoruz. Kendimizi sevmemiz zor, çünkü içimizde hala “hatalarımızı” taşıyoruz ve bu hatalar kendimizi olduğumuz gibi sevmemize engel oluyor. Kendimizi bile şartlı seviyoruz ve sonrasında bir ilişkiye başladığımızda karşımızdaki insanı da şartlı seviyoruz. Peki, bu düşünceleri nasıl atlatıp kendimizi sevmek için yeni bir adım atabiliriz?

kadin mutlu ozgur

Kendimizi sevmenin 10 yolu
  1. İlk adım kendimizi eleştirmeyi bırakmak. Kendimize iyi olduğumuzu söylemeye devam ettiğimizde, ne olursa olsun hayatımızı kolayca değiştirebiliriz. Kendi kendimize kötü olduğumuzu söylememiz işleri daha da zorlaştırıyor.
  2. Kendimizi korkutmaktan vazgeçmeliyiz. Pek çoğumuz korkutucu düşüncelere kapılıp, olayları olduğundan daha kötü hale getiriyoruz. Küçük bir problemi alıyoruz ve ondan bir canavar yaratıyoruz. 
  3. Bir diğer yol ise kendimize karşı nazik olmamız. Pek çoğumuz hızlı bir yükseliş beklentisinden dolayı acı çekiyoruz. Sabırsızlık, öğrenmeye karşı bir dirençtir. Dersi almadan yanıtları almak, gerekli adımları atmadan yolun sonuna varmak istiyoruz.
  4. Zihnimize karşı nazik olmayı öğrenmeliyiz. Hadi negatif düşüncelere sahip olduğumuz için kendimizden nefret etmeyi bırakalım. Düşüncelerimizi bize zarar veren şeyler olarak değil, bizi biz yapan şeyler olarak ele alalım.
  5. Sıradaki adım ise kendimizi methetmek. Eleştiri ruhumuzu yaralar ve övgü onu yeniden kurar. Kendi gücünüzü kabul edin. Her birimiz sonsuz enerjinin yansımalarıyız.
  6. Kendinizi sevmek kendinizi desteklemek demektir. Arkadaşlarınıza ulaşın ve size yardım etmelerine izin verin. Yardıma ihtiyacınız olduğunu kabul ettiğinizde gerçekten güçlü olursunuz.
  7. Negatif özelliklerinizi sevin. Onlar da sizin bir parçanız, tıpkı bizim evrenin bir parçası olduğumuz gibi. Bizi yaratan hata yaptığımız için bizden nefret etmiyor. Yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızı biliyor, tüm yarattıklarını seviyor, tıpkı bizim kendimizi sevebileceğimiz gibi.
  8. Vücudunuza iyi bakın. Bedeninizi içinde yaşadığınız bir ev gibi düşünün. Evinizi seversiniz ve ona bakarsınız değil mi? Bu yüzden bedeninize ne yaptığınıza dikkat edin.
  9. Genellikle ayna çalışmasının önemini vurgularım. Bu çalışma bizi kendimizi sevmekten alıkoyan şeyin ne olduğunu bulmamıza yardımcı olur. Güne başladığınızda ilk iş olarak aynaya bakın ve “Seni seviyorum. Senin için ne yapabilirim? Seni nasıl mutlu edebilirim?” deyin. İç sesinizi dinleyin ve duyduklarınızı yapmaya başlayın.
  10. Son olarak, kendinizi sevin. Şimdi başlayın, bunu doğru yapana kadar beklemeyin. Kendinizi şimdi severseniz ve kabullenirseniz iyilik hayatınıza girdiğinde onun keyfini çıkarabilirsiniz. Kendinizi sevmeyi öğrendiğinizde diğer insanları da sevip kabul etmeye başlarsınız.

Kendinizi sevmek muhteşem bir macera. Adeta uçmayı öğrenmek gibi. Hepimizin uçabildiğini bir düşünün! Ne kadar heyecanlı olurdu. Hadi söyleyelim, "Kendimi olduğum gibi seviyorum."

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Louise Hay'den yeni kitap: Sağlıklı Yaşam İçin Kendini Sev
Louise Hay, "Sağlıklı Yaşam İçin Kendini Sev" kitabında sağlıklı bir hayat için yararlı ipuçlarını bizlerle paylaşıyor. Detaylar Pudra.com'da!

Değişim için gerekli motivasyonu nasıl bulursunuz?
Hayatımızı değiştirmek için gerekli motivasyonu nasıl bulabiliriz? Yazar Leo Babauta Zen Habits’teki yazısında bu motivasyonu nasıl bulduğunu anlatıyor.

Hayatınızı güzelleştirecek 8 motto
Ünlü filozof Lao Tzu'dan hayata dair bilmeniz gereken 8 tavsiye. Yeni bir başlangıç yapmanız için bu sözler size ilham ve güç verecek.

Mutlu olmak isteyenlere 3 altın kural
Bir gün her şey değişecek ve mutlu olacağım diyenlerden misiniz? Mutlu olmak için ilham arayanlara Pudra.com'un önerileri var.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER