@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.01.2017

Değişim için gerekli motivasyonu nasıl bulursunuz?

Hayatımızı değiştirmek için gerekli motivasyonu nasıl bulabiliriz? Yazar Leo Babauta Zen Habits’teki yazısında bu motivasyonu nasıl bulduğunu anlatıyor.

Hayatınızda yapmak istediğiniz değişimler var ama bir türlü harekete geçemiyor musunuz? Önemli olan gerekli motivasyonu bulmak ve ufak da olsa bir adım atarak yola çıkmak. Yazar Leo Babauta Zen Habits’teki yazısında bu motivasyonu nasıl bulduğunu anlatıyor. Değişime açık hissediyorsanız ilham verecek bir yazı okumaya hazır mısınız?

Değişim için gerekli motivasyonu nasıl bulursunuz?
 
Bundan tam olarak 8 yıl önce ilk maratonumu koştum ve blog yazmaya başladım. Bunları yapabilmek için düzinelerce alışkanlığımı değiştirmem gerekti: Kilo vermek, borçlarımı kapatmak, sigarayı bırakmak... Ve 7 yıl önce işimden ayrıldım. Bugün sizlere değişimi gerçekleştirebilmemi sağlayan bazı yöntemlerden bahsetmek istiyorum. Değişime başlayabilmenizi sağlayacak motivasyonu bulmanız için size ilham verecek mi bakalım.
 

Yolumuza çıkanlar

Değişim yolunda önümüze bir sürü engel çıkacak ama bunların hiçbiri yenilmez değil. Bunlara karşı dikkatli olun:
  • Değişim korkusu
  • Rahatını bozmak istememek
  • Belirsizlikten korkmak
  • Başarısızlıktan korkmak
  • Yeterince iyi olamamaktan korkmak
  • Yeterince zamana sahip olmamak
  • Başka şeylerle meşgul olmak
  • Bir şeylerin olmasını beklemek
  • Mükemmeliyetçilik
  • Sorumluluklarınızın altında ezilmiş olmak
  • Nasıl yapacağını bilmemek 

Harekete geçmemize izin vermeyen bu sebepler ve korkular hepimizde var. Fakat bunların hepsi saçma. Evet, belki de başarısızlık ve değişim korkusu ya da belirsizlik gibi hisler doğru olabilir ama bunlar harekete geçmeyi engelleyebilecek kadar güçlü sebepler değiller. Hepsi üstesinden gelinebilir duygular ve düşünceler. Ben bunlarla ve bunlar gibi binlercesiyle mücadele ettim. Siz benden veya bir başkasından daha kötü değilsiniz, siz de bu korkularla yüzleşebilirsiniz. Evet, meşgul, yorgun, zamanı az olabilirsiniz. Hepimiz öyleyiz. Tüm gün kendime, koşmaya veya blog yazılarıma vakit ayıramayacağımı düşünüyorsam sabah 05.00'da kalkıyorum. Bunu yapmayı önceliğim haline getiriyorum ve motive oluyorum. Siz de bunu gerçekleştirebilirsiniz. O halde motivasyon bulmak ve bu korkuların üstesinden gelebilmek için neler yapabileceğimize bir bakalım.
degisim
Değişimi gerçekleştirmek için yapmamız gerekenler
Bunlar korkuları yenmek, motive olmak ve öncelik haline getirebilmek için benim bulduğum yöntemler:
 

Bir amaç bulun

Kendinize çoktan bir amaç edinmiş olabilirsiniz ama bunu tekrar gözden geçirmek ve her zaman düşüncelerinizin arasında öne çıkarmak iyi olacaktır. Eğer henüz bir amaç bulamadıysanız, buradan başlayın: Hayatınızın sonuna gelip, geriye baktığınızda ne görmek istersiniz? Ne hayatınızı daha kayda değer hissetmenizi sağlar? Hayatınıza neler biraz anlam katabilir? Eğer bu sorulara şimdi cevap veremiyorsanız biraz buna vakit ayırın. Bir yürüyüşe çıkın ve düşünün.
 

İsteğinizi kucaklayın

Bu yazıyı okuyorsunuz çünkü hayatınızda yeni ve pozitif bir şey olmasını istiyorsunuz. Bu isteği kucaklayın. Böyle bir isteğe sahip olmanız güzel bir şey değil mi? Bunu atacağınız ilk pozitif adım olarak düşünün ve bu adımı çoktan attınız. Şimdi bunu hareket geçmek için kullanabilirsiniz.
 

Gerekli alanı yaratın

Eğer değişim ve yeni şeyler için gerekli boş alanı yaratmazsanız, değişime ev sahipliği yapamazsınız. Değişmeye ne zaman başlayacaksınız? Bu sabah mı? Akşam mı? Öğle arasında mı? Değişimin kendiliğinden olmasını beklemeyin, gerçekleştirin. Her gün yalnızca 10-15 dakika bile olsa kendinize boş bir vakit yaratın. Eğer zamanınız yoksa her gün ne kadar fazla süreyi, Facebook'ta, televizyon izleyerek ya da çok da önemli olmayan küçük işleri bitirmekle meşgul olduğunuzu düşünün. Bunları biraz azaltın ve kendiniz için öncelikli olanlara vakit yaratın.
motivasyon

Kendinizi çevreleyin

Değişebilmenin en iyi yollarından birisi de kendinizi benzer değişimleri yapan veya bunları destekleyen insanlarla çevrelemek. O insanları bulun ve kendinize minik bir destek takımı kurun. Biraz vakit alacak, biraz çalışmanız gerekecek ama evet, yapabilirsiniz.
 

Birisine hesap verin

Belki bu bahsettiğimiz destek takımından birisi veya bir başkasını partner olarak belirleyin ve o kişiye yaptıklarınızla ilgili hesap verin. Onların sizi amacınızdan vazgeçmenize izin vermemelerini sağlayın. 
 

Küçük adımlar atın

Eğer yapmanız gereken büyük bir değişimse ve önünüzde uzun bir yol varsa, küçük adımlarla başlayın. Bugün yapabileceğiniz hangi küçük adım sizi ileriye götürebilir? Bu sadece evde kendi ürettiğiniz bir ürünü internetten nasıl satabileceğinizi araştırmakla bile başlayabilir. Küçük bir adım atın ve yola koyulun. Şimdi bir küçük adım daha atın. İşte değişim böyle yaratılıyor.

Kaynak: zenhabits.net


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Hayatınızı güzelleştirecek 8 motto
Ünlü filozof Lao Tzu'dan hayata dair bilmeniz gereken 8 tavsiye. Yeni bir başlangıç yapmanız için bu sözler size ilham ve güç verecek.

Mindfulness meditasyonu ile rahatlayın
Mindfulness ne anlama geliyor? Mindfulness meditasyonu ve terapileri ne işe yarıyor? Mindfulness hakkında merak edilenleri Pudra.com araştırdı.

​Anda kalmanın 7 yolu
Huzurlu olmak için geçmiş ve geleceğe odaklanmak yerine anı yaşamak yeter. Anda kalmanın 7 yolunu Pudra.com yazdı.

Negatif düşüncelerden kurtulmanın 10 yolu
Negatif düşüncelerin sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Hayata daha pozitif bakmak ve negatif düşüncelerden kurtulmanın 10 yolunu Pudra.com yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER