Pudra.com 31.12.2012

Akşamdan kalmalığa karşı detoks formülü

Yılbaşı sofrasında hem yemeğin hem de alkolün sınırlarını aşmak size ertesi gün baş ağrısı, mide bulantısı, yorgunluk, susuzluk olarak geri döner. Yeni yılın ilk günü Pudra.com'daki bu detoks formülünü uygulayabilirsiniz.

Bu akşam yeni yıla keyifli bir başlangıç için sevdiklerinizle zengin sofralara oturma hazırlığındasınız değil mi? Dikkat, gecenin keyfi ve eğlencesi içinde hem yemeğin hem de alkolün sınırlarını aşabilirsiniz. Sonra ertesi gün, ver elini baş ağrısı, mide bulantısı, yorgunluk, susuzluk... Fazla alınan alkolün iç organlara verdiği zarar da zamanla ortaya çıkıyor.

Akşamdan kalmalığa karşı detoks formülü

Universal Hastaneler Grubu’na bağlı Universal İtalyan Hastanesi Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dyt. Meltem Şeniz Toksoy, alkol ertesini daha az zararla atlatmak, mide ve karaciğeri korumak, toksik etkisini azaltmak için etkili bir karışım hazırlamanın mümkün olduğunu söylüyor ve yeni yılın ilk günü için şu detoks formülünü açıklıyor:

1 Ocak’ın ilacı

1 litre suya
  • 5 gr rezene
  • 5 gr zencefil
  • 1 demet maydanoz
  • 1 bütün limon
  • 2 kabuk tarçın
  • 10 gr hindiba kökü
ile hazırlanan çaydan, gün içinde öğün aralarında birer büyük bardak için.

Yoğurt yiyin
Uyarıcı etkisi olan kafein sıvı kaybını ve midede asiditeyi artıracağından, fazla alkol tüketilen günlerden sonra kahve içmenin sanıldığı kadar doğru bir seçim olmadığını, etkisinin anlık olduğunu vurgulayan Dyt. Meltem Toksoy “Yağlı besinler bulantıyı artıracağından tercih edilmemelidir. Yoğurt, içindeki probiyotiklerle mide ve bağırsaklardaki şişkinliğe iyi gelecektir. Muz, kivi gibi C vitamini ve potasyum içerikli besinler vitamin kayıplarının önüne geçecektir. Ağrı kesici ilaçlar da asiditeyi artıracağından çok zor durumda kalınmadığı sürece tercih edilmemelidir. Gün içinde yenen yiyecekler sebze ağırlıklı ve hafif olmalıdır” diyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER