@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.05.2018

Pedinizin cilt dostu olduğunu anlamanız için 5 yararlı ipucu!

Birbirinden farklı özellikleri olan hijyenik pedlerin nasıl seçilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Cilt dostu hijyenik pedi anlamak için 5 ipucu Pudra'da!

Sağlığımızı doğrudan ilgilendiren, cildimize direkt olarak temas eden hijyenik pedler konusunda büyük farkındalık oluştu.

Cilt dostu pedi anlamanız için 5 yararlı ipucu

Doğal ve organik; vegan içerikli ürünler son zamanlarda Instagram fenomenleri, moda, sosyete ve sanat Influencer'ları tarafından da büyük ilgi görüyor. Peki sadece kadın sağlığına değil, doğaya ve hayvanlara da sevgiyle yaklaşan; plastikten, parfümden ve klordan arındırılmış doğal ve organik hijyenik pedler bize ne sağlar?

1. Pedin özelliklerini iyice inceleyin!

Hijyenik pedlerin birbirinden farklı özellikleri olduğunu ve nasıl seçilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Öncelikle, cildinize direkt olarak değdirdiğiniz hijyenik pedinizin içeriğini iyice inceleyebilirsiniz. Bu konuda en önemli referans kendi jinekoloğunuzdur. Bunun dışında, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) gibi önemli jinekoloji derneklerinin neleri önerdiğini de dikkate almanızı tavsiye ederiz. 
 
2. Sertifikalarını araştırın.
 
Kadınlar ömrü boyunca ortalama 11.000 ped kullanıyor. Bu oldukça fazla bir sayı. Tercih ettiğiniz pedler ile ilgili dikkate değer bir başka nokta da sahip oldukları ödüller ve sertifikaları. Bağımsız kuruluşlar bu konuda oldukça ciddi araştırmalar yapıyorlar. Kullandığınız pedin pamuk sertifikası, ekoloji sertifikası, vegan sertifikası, organik ve doğal ürünler sertifikaları ve son olarak etik ödüllerinin olup olmadığını araştırabilirsiniz. Eğer siz de bizim gibi organik ve doğal ürünlere inanıyorsanız pamuğun %100 organik pamuk sertifikalı olmasında yarar var.
 
3. Plastikten, parfümden ve klordan arındırılmış olup olmadığına bakın!
 
Cilt dostu, doğal materyallerle üretilen hijyenik ped sizin yaşam ve sağlık felsefenize uygunsa müjde! Artık plastikten, parfümden ve klordan arındırılmış pedler var. Pedler ve klorlar konusunu internette aratırsanız neden klordan arındırılmış pedlere ihtiyaç duyulduğunu görebilirsiniz.

Doğal ve organik pamuk inci rengidir. Tarlalardan işlem görmeden elde edilen pamuk renginin bembeyaz olması pek mümkün değildir. Siz de pedinizi keserek ya da eliniz ile parçalayarak içindeki pamuğun rengine bakabilirsiniz. Hatta pedinizin içinde başka neler var görebilirsiniz.
 
4. Gelecek nesiller için pedin geri dönüşümlü olup olmadığına dikkat edin.
 
Dünyada son 50 yıl içerisinde 1 milyar fil ağırlığında plastik tüketilmiş! Bir kadının hayatı boyunca 11 bin ped kullandığını düşününce işte tam da bu yüzden geri dönüşümlü ped kullanmak çok, çok önemli. Siz de doğaya ve gezegenimize değer veriyorsanız ekolojik sertifikalı ürünlere önem vermelisiniz. Hijyenik pedinizin çevre dostu olup olmadığını merak ediyorsanız, kutusunun üzerinde yazan içerikleri kontrol edebilirsiniz. Hijyenik pedinizin sürdürülebilir kaynaklı; geri dönüştürülebilir ve doğada çözünebilir olması hem sizin için hem de gelecek nesiller için son derece önem taşıyor.
 
5. Hayvanseverlere ve veganlara özel mi, kontrol edin.

Her organik ve doğal ped "vegan" anlamına gelmez. Ayrıca vegan beyanı da vegan sertifikası demek değildir. Bu nedenle eğer vegan veya vejetaryenseniz kullandığınız hijyenik pedin Vegetarian Society onaylı olmasına dikkat etmeniz gerekir.
 
Natracare, %100 organik pamuk sertifikasıyla; plastikten, parfümden ve klordan arındırılmasıyla; tamamen ekolojik olmasıyla organik ve doğal yaşamı destekleyen insanları etkiliyor. Eğer siz de hem kendi hem de gelecek nesillerin sağlığına değer veriyorsanız Natracare’i tercih edebilirsiniz. Çünkü Natracare bildiğin pamuk!
 
Bildiğin pamuk: Natracare
İçeriğini ayrıntılı bir şekilde açıklayan Natracare'in ürünlerini daha detaylı incelemek isterseniz, İnternet sitesine ve Youtube kanalına bakabilirsiniz.

Natracare Türkiye | http://www.natracare.com.tr/
Natracare Youtube | https://www.youtube.com/channel/UCBxkMaRSsVH9EU6Hlm88fQA
 
Natracare ürünleri


%100 organik pamuk sertifikalı ve vegan sertifikalı Natracare ürünleri​
  • Hijyenik ped
  • Günlük ped
  • İntim mendilleri
  • Anne ve bebek ürünleri


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER