@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.06.2011

Güneşten korunma yolları

Güneşte ne kadar kalabiliriz? Güneş ışınları her durumda zararlı mıdır? Kendimizi ve çocuğumuzu güneşten korumak için ne yapmalıyız? Yanıtları, Pudra.com’da…

Güneşten korunma yolları deniz gunes ozl 3
3/7

Güneş ışınları her durumda zararlı mıdır?


Güneş ışığı başlıca üç ana bölümden oluşur: Görünür güneş ışınları, kızılötesi ışınlar ve morötesi ışınlar.

Görünür ışınlar 400 ve 760 nanometre dalga boyundan oluşurlar. 760 nanometreden daha uzun kızılötesi ışınları sıcaklık hissi olarak algılarız, bu ışınlar ısınmamızı sağlar. Morötesi, yani ultraviyole ışınları, dalga boyu kısa olan ışınlardır. Ultraviyole ışınlar A, B ve C olarak üçe ayrılır.

Ultraviyole A ışınları, görünür ışınlara en yakın olan kısımdır. Bunlar gün ortasında güneş ışığının en yoğun ultraviyole kısmını oluşturur. Ultraviyole ışınları hızlı bir kızarıklık yapar ve hızlı şekilde cilt rengimizde koyulaşmaya yol açar. Fakat bu koyulaşmanın etkisi kalıcı değildir.

Ultraviyole B ışınları ise biraz daha kısa dalga boyuna sahiptir. Bunlar da daha az miktarda bulunur, güneş ışınlarının içerisinde daha gecikmiş bir etkiye sahiptir. Güneşe maruz kaldıktan sonraki 24 ile 48 saat içinde pigment hücrelerini uyararak cilt rengimizin koyulaşmasına neden olur. Güneş yanığının gerçekleşmesinde de temel sorumlu, ultraviyole B ışınlarıdır.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2