@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.07.2013

Hafızanızı güçlendirmek için basit bir öneri

Unutkanlık sorunu yaşıyorsanız, hem içinde bulunduğunuz yaşta hafızanızı güçlendirmek hem de ileriki yaşlarda daha büyük hafıza sorunu yaşamayı önlemek için yapmanız gereken şeyi Pudra.com açıklıyor.

Bol miktarda balık yiyor ve omega 3 takviyesi alıyorsanız, ilerleyen yaşlarda hafıza sorunuyla karşılaşma ihtimalinizi azaltıyorsunuz demektir. Ama bunu yapmıyorsanız, hemen başlamanızı öneriyor uzmanlar.

Hafızanızı güçlendirmek için basit bir öneri

Küçük bir hatırlatma: Bu yağlı asitler aynı zamanda kırışıklık savaşçısıdır da!

Araştırmalar, omega 3’ün inflamasyon, damar tıkanıklığı, Alzheimer gibi rahatsızlıkları engellediğini ortaya koyuyor.

Kimler omega 3 almalı?


Yağlı balıktan alacağınız “DHA” olarak bilinen “dokosaheksanoik asit”, beyin sağlığı için hayati önem taşır. DHA, beyin için önemli olan temel yapısal bileşendir ve ileri yaşlarda bilişsel gerilemenin yavaşlamasını sağlarken, bebekler için beynin bilişsel faaliyetlerini artırıcı etki gösterir. Özellikle ileri yaşlardaki yetişkinlerin, hamilelerin ve çocukların omega 3 almaları gerekir.


















DHA takviyesi ne işe yarar?


Yeni Zelanda’daki Massey Üniversitesi’nde çalışma yapan beslenme uzmanları, DHA’nın sağlıklı yetişkinler üzerindeki yararlarını araştırdı. Yaşları 18 ile 45 arasında değişen, günlük önerilen dozu almayan yaklaşık 200 yetişkin üzerinde yapılan çalışmada, DHA takviyelerinin beyin fonksiyonları üzerindeki etkisi ölçüldü. İsimler ve tarihler gibi kısa süreli, aralıklı hafıza ölçümleri yapıldı.

Altı ay boyunca günde 1,16 gram DHA takviyesi alanların (haftada iki ya da üç kez yağlı balık yiyenler de) hafızalarında gelişme kaydedildi. Ancak kadın ve erkeklerin farklı yararlar elde ettikleri görüldü. DHA, kadınlarda aralıklı hafızaya büyük destek sağlarken, hatırlayabildikleri resim ya da kelime sayısı ile hafızalarındaki kesinlik yükseldi. DHA alan erkeklerin hafızası plasebo grubuna göre yüzde 20 hızlandı.

Bu, genç yetişkinler üzerinde DHA kullanarak ilk randomize, plasebo-kontrollü bir çalışma ve sonuçları etkileyiciydi. Araştırmacılara göre, bellekle ilgili bu testler, günlük yaşamda yaygın olan daha karmaşık bilişsel davranışların yapı taşlarıdır. Dolayısıyla bu çalışma DHA’nın tüm yaş gruplarında beyin için önemli olduğunu gösteriyor.

DHA hangi balıklarda bulunur?


DHA, somon, ton, gölalası ve kedi balığı gibi yağlık balıklarda oluyor. Uzmanlar, en az haftada bir kez balık yemeyi ya da balık yağı veya vejetaryenler için uygun olan yosun takviyelerini öneriyor.

Günde 1100 ile 2000 miligram arasında omega 3 almak gerektiğini belirten uzmanlar, bu ölçünün yüzde 10 DHA içerdiğini belirtiyor.
Uzmanlara göre ortalama bir kişi, normalde yediğinin dört misli daha fazla balık tüketerek önerilen miktara ulaşabilir. Dolayısıyla hafızanızı keskinleştirmek istiyorsanız yeni beslenme planınızı hayata geçirmelisiniz.


İnsan vücudunun kendi kendine sentezleyemediği, dolayısıyla dışarıdan yiyecek kaynaklarıyla alınması gereken "sağlıklı yağlar" olan omega 3'ü takviye olarak almak istediğinizde dikkate almanız gerekenleri Op. Dr. Ebru Aydın açıklıyor. Okumak için Omega 3 takviyesi seçerken nelere dikkat etmelisiniz? yazımıza tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER