31.07.2018

Havuz enfeksiyonlarından korunma yolları

Ortak kullanılan havuzlar ishal, mantar, idrar yolları, kulak ve göz enfeksiyonlarına sebep olabiliyor. İşte havuz enfeksiyonlarından korunma yolları...

Yüzme havuzları, sıcak ve nemin etkisiyle bazı enfeksiyonların yayılımını kolaylaştırır. Havuz suyunun dezenfeksiyonunda yararlanılan klor bazlı maddelerin uygunsuz kullanımı pek çok enfeksiyona davetiye çıkarabilir.

Havuz enfeksiyonlarından korunma yolları

Sindirim sistemi enfeksiyonları havuz enfeksiyonlarının başında gelir ve bu durum kendini bulantı ve/veya ishal ile kendini gösterir. Daha çok uygunsuz koşullara sahip havuzlardan kaynaklanan, idrar yolu enfeksiyonları ve kadınlarda görülen vajinit de sık rastlanan ve rahatsız edici enfeksiyonlar olarak karşımıza çıkar. Bazı deri enfeksiyonları ve mantarlar da havuz yolu ile bulaşabilir. Dış kulak yolu enfeksiyonu, sulu ortamı seven bakteriler ve bazen de mantarların sebep olduğu bir durumdur. Şiddetli kulak ağrısı, kulakta akıntı ve işitme azlığı, kaşıntı ve ileri durumlarda kulakta şişme ve kızarıklığa neden olur. 

Havuz enfeksiyonlarından korunmak için neler yapmalıyız?
  • Klorlamanın ve su sirkülasyonunun yeterli olmadığını düşündüğünüz havuzlara girmeyin.
  • Havuzda kesinlikle su yutmamaya özen gösterin. Özellikle sakız çiğnerken su yutulabileceği için, yüzerken sakız çiğnemeyin.
  • Çocuk havuzu ve yetişkin havuzlarının ayrı olduğu tesisleri tercih edin.
  • Islak mayo ile uzun süre oturmayın, mutlaka kurulanın.
  • Havuzun bulunduğu kısma girmeden ayakların antiseptik solüsyonlar ile yıkandığı, havuza girmeden duş almanın ve bone kullanımının zorunlu olduğu tesisleri tercih edin.
  • Havuzdan çıktıktan sonra hemen duş alarak üzerinizdeki olası mikrop ve fazla klordan temizlenin ve temiz çamaşırlar giyin.
  • Havuzdan çıkar çıkmaz kurulanın. Çünkü bazı bakterilerin, uyuz ve mantar gibi enfeksiyonların gelişiminde nem, çok önem taşıyor.
  • Havuza girerken mutlaka kulak tıkacı kullanın.
  • Aktif bir kulak enfeksiyonunuz varsa ya da kulağınıza tüp takıldı ise havuza girmekten kaçının.
  • Sinüzitten korunmak için havuza dalarken ya da suya atlarken burun tıkacı kullanın ya da burnunuzu elinizle kapatın.
  • Göz enfeksiyonları açısından, havuz suyuyla teması en aza indirmek ve bu amaçla yüzücü gözlüğü kullanmak yararlı olur.

İlgili haberlerimiz:

​Dış kulak yolu enfeksiyonu
Dış kulak iltihabı neden olur? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıl yapılır? Dış kulak yolu enfeksiyonlarından nasıl korunabiliriz?

​Arkadaşınızın ruju uçuk yapar, rimeli enfeksiyon!
Güzelleşmek için kullandığınız makyaj malzemelerinin sağlığınızı tehdit edebileceği hiç aklınıza geldi mi?

​Vajinal enfeksiyonlardan korunma önerileri
Kaşıntı, akıntı, koku gibi rahatsız edici belirtileri olan vajinal enfeksiyonlardan korunmak için dikkat edilmesi gerekenleri Op. Dr. Senai Aksoy Pudra.com’a açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER