Pudra.com 26.09.2011

Hedef 22 milyon kişiye grip aşısı yapmak

Grip mevsiminin yaklaştığı bugünlerde, öncelikli olarak 65 yaş üstü risk grubundaki 5 milyon kişi grip aşısı olacak. Hedef 22 milyon riskli bireyi aşılamak. Aşı projesi, ekim ayı itibariyle İstanbul, İzmir, Edirne, Bursa ve Antalya’da başlatılacak.

Türkiye’de ilk defa 24 Eylül'de gerçekleştirilen Grip Platformu toplantısında, Sağlık Bakanlığı ve farklı uzmanlık derneklerinin temsilcileri, griple ilgili son gelişmeleri, griple mücadelede aşıların yeri ve bu konudaki yenilikleri ele aldı.

Hedef 22 milyon kişiye grip aşısı yapmak

Sağlık çalışanlarının grip ve gripten korunma konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan proje, bu sayede hem personelin gribe yakalanma oranını düşürmeyi hem de risk gruplarında aşılanmasının artırılmasını öngörüyor. Grip mevsiminin yaklaştığı bugünlerde, risk gruplarında ve yaşlılarda grip nedeniyle hastaneye yatışları ve ölümleri azaltmayı hedefleyen proje, öncelikli olarak 65 yaş üstü risk grubundaki 5 milyon kişinin aşılanmasını hedefliyor. 400 bin sağlık çalışanına ulaşmayı hedefleyen proje, ekim ayı itibariyle İstanbul, İzmir, Edirne, Bursa ve Antalya’da başlatılacak.

Grip Platformu, Avrupa Grip Uzmanları Çalışma Grubu (ESWI) ve Sağlık Bakanlığı’nın da desteği ile Türkiye’de sayıları yaklaşık 22 milyon olan risk grubundaki bireylerin aşıdan en yüksek düzeyde yararlanabilmeleri için çalışmalar yapmayı amaçlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Komisyonu, söz konusu risk gruplarında bulunan bireylerin en az yüzde 75’inin aşılanarak korunmaları gerektiğini bildirmiş olmasına ve söz konusu risk gruplarının aşı ile korunmalarını sağlamak amacıyla aşıların Sağlık Bakanlığı'nca ücretsiz sağlanmış olmasına rağmen ülkemizde bu oran yüzde 10 düzeylerinde seyrediyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER