@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.11.2011

Neden daha az tuz tüketmeliyiz?

Aşırı tuz tüketimi hangi sağlık sorunlarına yol açar? Neden çok tuz tüketiyoruz? Tüketmemiz gereken ideal tuz miktarı ne olmalı? Tuzu azaltmak için ne yapmalıyız? İşte uzmanların Pudra.com’a verdiği yanıtlar…

Neden daha az tuz tüketmeliyiz? tuz 1
1/8

Bir çay kaşığı tuz yeter


Dünya Sağlık Örgütü, bir kişinin günde 5 gram tuz tüketmesini öneriyor. Araştırmalara göre ise Türkiye'de bir kişinin tükettiği günlük tuz miktarı yaklaşık 18 gram. Dr. Mehmet Öz, bir günde tüketmemiz gereken tuz miktarı bir çay kaşığı olması gerekirken, bizim genelde 20 çay kaşığı tuz tükettiğimizi belirterek aşırı tuz tüketiminin sağlığa olumsuz etkilerine dikkat çekiyor.

Dr. Öz’e göre aşırı tuz tüketimi, yüksek tansiyon ve kalp krizinin en büyük tetikçisi olmasının yanı sıra vücudun su tutmasına, dolayısıyla şişlik oluşumuna da yol açıyor. Sadece günlük tuz miktarını azaltarak bile kilo vermenin kolaylaştığını, kötü kolesterolün (LDL) düştüğünü vurguluyor.

Uzman diyetisyen Simge Çıtak, bir insanın isterse 13 günde tuz ve şeker tadını unutabileceğini, 13 günden sonra eskiden az tuzlu gelen gıdaların çok tuzlu geldiğini fark edebileceğimizi söyleyerek, fazla tuz tüketme nedenimizi şöyle açıklıyor:
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2