@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.08.2016

Ofiste ve evde aromaterapi ile rahatlamanın yolları

Ofiste stresten uzak kalmak ve evimizde aromaterapi ile huzuru yakalamak mümkün mü? Aslı Bilgin, ofiste ve evde neler yapabileceğimizi yazdı.

Son yirmi yıldır hayatımızda oldukları halde, doğduğumuz günden beri hep varmış gibi hissettiğimiz birçok eşya, gıda, ürün ve teknolojik alet var.

Ofiste ve evde aromaterapi ile rahatlamanın yolları
Benim gibi kırklı yaşların sonunda veya ellilerinde olan kuşak için bilgisayar, üniversitede seçmeli ders olarak gördüğü, seksenlerin sonunda iş hayatında var olan, doksanların sonunda da internetin bireysel kullanıma geçmesiyle hayatımıza tümden yerleşen bir şey oldu.

Evimize telefon bağlatabilmek için senelerce beklemeye alışık olan bizler, internet olmayan veya telefonunun çekmeme olasılığı olan ortamlarda nefes alamaz olduk.
 
Ulaşılamamak ve ulaşamamak belki, ama esas olarak oyuncağımız elimizden gidince kendimizi nasıl oyalayabileceğimizi unuttuk. Galiba onlar olmadan ne yapacağımızı bilememekten korkuyoruz.
 
İşin iyi yanından bakarsak, her ne kadar eskiyi özler görünüp ona övgü düzsek de, teknolojinin bilgiye ulaşmak için verdiği imkanın paha biçilemez olduğunu düşünüyorum. Evet, ansiklopedilerden bilgi aramak, bulmak güzeldi ama artık bilgi her gün yenileniyor ve buna anında ulaşabilmek çok ama çok değerli.
homemadearomaterapiKötü yanı ise, gerçekten de kötü… 
Tüm bunlar olurken zehirleniyor, hücrelerimiz ölüyor, DNA’mız değişiyor, hem ruhsal hem de fiziksel olarak yavaş yavaş hasta oluyoruz. Vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz iş yerlerimizde, özellikle de akıllı binalarda, her adımımızda üzerine bastığımız elektrik kablolarından, data hatlarına, çevremizi saran 3G ve telsiz telefonlardan aldığımız radyasyona öyle öyle şeylere maruz kalıyoruz ki; evimizde sabah uyandığımızda yüzümüzü yıkadığımız ağır metal içeren musluk suyundan, dişimizi fırçaladığımız, bulaşık deterjanı ile aynı içerikle üretilmiş diş macunlarına, pet şişelerden içtiğimiz molekül yapısı bozulmuş sulara kadar… Daha temiz bir ortamda nefes almak için kullanılan ama her nefesimizde bizi zehirleyen temizlik ürünlerine, genetiği değiştirilmiş, antibiyotikli, hormonlu, tek tek zararsız olduğu iddia edilen ama hem tek başına hem de yarattığı kokteyl etkisi ile tümden zararlı olan katkı maddeli gıdalara ve hatta tüm bunları biraz olsun dengelemek için, bari vücudumuzu alkali hale getirelim diye sabahları içilmeye çalışılan ve aslında asetik asitle geceden sabaha 24 saatte üretilmiş ve iyice asidik hale gelmemize neden olan marketlerde satılan elma sirkelerine kadar… 
Çok radikal bir şeyler olmadıkça, istese ve dilese bile, hiç kimse için işini, evini ve hayatını tümden değiştirmek kolay ve olası değil… O yüzden de yapmamız gereken var olan şartlarda neler yapabiliriz diye bakmak sanırım.
ofiste ve evde aromaterapi ile rahatlamanın yolları 2




















Ofis hayatının içinde neler yapabiliriz deseniz, en ama en önemlisi, cep telefonu, laptop, elektrik kabloları vb maruz kaldığımız zararlı elektromanyetik enerjiyi temizlemek yani topraklanmak, bunun en doğal yolu tabii ki ayağımızı çıplak ayak toprağa, çimene basmak veya temiz bir denize girmek. Peki bizler büyük şehirlerde neler yapabiliriz? Rafine olmamış kaya tuzu, soğuk sıkım tohum yağları ve uçucu yağlar ile hazırladığımız arındırıcı el ovmasını, gün içerisinde kuru olarak avuç içi, akşamları ise yatmadan önce hem avuç içi hem de ayak tabanlarımızı ovarak uygulayabiliriz. Kalabalıklar içerisinde olduğumuzdan, virüs ve bakterilerin vücudunuzda yer etmesine engel olmak için nane ve okaliptüs uçucu yağlarının antivirus ve antibakteriyel etkisinden yararlanmak için bu yağları koklama kutularına damlatarak gün içerisinde koklayabilir veya greyfurt uçucu yağını içimize çekerek düşen enerjimizi kuvvetlendirebilir, canlanıp, enerji kazanabiliriz ya da konsantrasyon, odaklanma ve yine canlanma için kahve yerine biberiye yağı koklayabiliriz. Kalbimizi kuvvetlendirmek, içimizi ferah tutmak için kalbin yağı olan gül yağını koklayabilir veya gül uçucu yağı içeren 4. çakra yağı karışımından sürebiliriz. Daha daha, %100 doğal fermantasyon sirkelerden tüketebilir, bulaşığımızı kastil sabunlarla yıkayıp, çamaşır ve bulaşık makinelerimizin parlatıcı ve yumuşatıcı gözlerine sirke koyabilir, tüm kimyasal temizlik malzemelerini hayatımızdan çıkarıp, arap sabunu, sirke, karbonat ve borakla evimizi ve iş yerimizi temizleyebileceğimizi, böyle de temiz olabileceğini içimize sindirip, diş macunları yerine karbonat, kaya tuzu ve yine doğal fermantasyon sirkeler ile hazırlanan diş temizleyiciler kullanabiliriz.
 
İstedikten ve ilk adımı attıktan sonra bunlar gibi küçük, basit, kolay ama etkili onlarca şey daha yapabiliriz. Maruz kaldıklarımızı değiştiremiyorsak en azında beraberce etkisini azaltalım. Mesela her zaman çantanızda taşıyabileceğiniz, gün içinde sizi rahatlatacak Arındırıcı El Ovması ile başlayabilirsiniz.
arındırıcı el ovması 4






















Home Made Arındırıcı El Ovması nasıl kullanılır? 

Arındırıcı El Ovması, binlerce yıl öncesinin güneşiyle oluşmuş rafine olmamış kaya tuzu, soğuk sıkım tatlı badem yağı, sakinleştirici ve uyku verici %100 saf lavanta ve meditatif etkiye sahip ladin uçucu yağıyla hazırlanıyor. El yapımı minik tahta kaşık ölçüsü ile (1 kaşık) el ve ayaklarınıza kuru olarak uygulayıp daha sonra yıkayıp tuzu akıttığınızda üzerinizde birikmiş olan tüm elektromanyetik, yararı olmayan yük olan enerjiyi temizleyip, topraklamış oluyorsunuz. Pudra Shop'tan Home Made Arındırıcı El Ovması ürününü satın almak için tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER