@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.08.2016

Terlemeye karşı pratik ve doğal çözümler

Sıcakların iyiden iyi bastırdığı şu günlerde kendinizi biraz olsun rahatlatmak, terlemeyi azaltmak için yapabilecekleriniz Pudra.com'da.

Sıcağın en çok hissedildiği günlerdeyiz. Yaz, kış demeden hayatımıza devam etmek zorunda olduğumuz için, sıcakla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Sıcak havayı engelleme şansımız yok ama sıcağın etkisini azaltabiliriz. Terlemeye karşı evde uygulayabileceğiniz pratik çözümler Pudra.com'da.

Terlemeye karşı pratik çözümler

Buzlu banyo
Serinlemeye ayaklardan başlamak çok etkili. Evdeyseniz küçük bir leğene su doldurup içine bol bol buz atın ve ayaklarınızı içinde bekleterek serinlemenin tadını çıkarın. Bu pratik yöntem, hem ayaklarınızda masaj etkisi yaratacak, hem de geçici süreliğine de olsa sıcağın etkisini azaltacak.
Terlemeye karşı pratik çözümlerSoğuk havlu
En çok terleyen bölgelerden biri boyun. Özellikle de ense! Ensenin çok terlemesinin nedeni buradaki kan damarlarının cilt yüzeyine yakın olması. Bu yüzden, enseyi serin tutmak gerekiyor. Havluyu buzlu ya da çok soğuk suya batırıp sıktıktan sonra enseye koymak işe yarayabilir. Tabii havluyu sık sık değiştirmek şartıyla. Zira belli bir süre geçtikten sonra vücut ısısıyla aynı seviyeye gelecektir. Bezin soğuk oluşuyla vücut ısınızı kısmen düşürebilirsiniz. Vücutta serin tutulması gereken diğer noktalar da dirsekler ve diz arkası.

Ilık duş
Aslına bakarsanız dayanabilenler için buz gibi çeşme ısısındaki suyla yıkanmak en pratik serinleme çözümü. Ama bazı insanlar için soğuk suyla yıkanmak pek kolay değil. Siz de bu yıkanamayanlar grubundaysanız, pek de bir şey kaybetmiyorsunuz aslında. Çünkü buz gibi suyla yıkanıp serinlediğinizde vücudunuz ani ısı kaybı yaşadığından bunu hızla telafi etmeye çalışıp aşırı ısı oluşturabilir. En iyisi cildinize de iyi gelecek soğuğa yakın ılık suyla yıkanmak.

Buz ferahlığı
Avuç içleri de yüzeye yakın kan damarlarıyla dolu bir bölge olduğundan vücut ısısını düşürmek için işlem uygulanabilecek bir nokta. Hızla serinlemek için avuçlarınıza buz parçalarını doldurup ovuşturmayı deneyin.
 Terlemeye karşı pratik çözümler
Doğru kıyafet
Terlemek normal hatta sağlıklı bir şey. Ama kıyafetlerle bu terleme oranını artırarak rahatsızlık duymak istemiyorsanız doğru kıyafet seçimi yapmalısınız. Vücudunuzu sımsıkı saran kıyafetler yerine bol ve dökümlü giysileri tercih etmelisiniz. Esinti olmayan zamanlarda dökümlü giysilerin hareketleri esinti etkisi yaratarak cilt yüzeyinizin hava almasını sağlar. Kumaş seçimi de önemli. Keten iyi bir tercih olabilir.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Hava çok sıcaksa bunları asla giyinmeyin!
Yazın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Yanlış kıyafet ve aksesuar seçimi hayatımızı tam anlamıyla cehenneme çevirebilir. İşte kaçınılması gerekenler...

Koltukaltı botoksu ile terlemeden kurtulun
Koltuk altı botoksu sayesinde terlemenin hayatınıza kattığı olumsuz etkilerden kurtulabilirsiniz.

Yaz gebelerine rahatlatıcı öneriler
Gebelik ile artan vücut ısısı, anne adayını sıcağa karşı daha da tahammülsüz yapıyor. Op. Dr. Meltem Çam'dan yaz gebelerine serinletici tavsiyeler Pudra.com'da.

Terleme nasıl engellenir?
Terleme doğaldır ama aşırı terleme, baş edilmesi gereken bir sorundur. Peki aşırı terleme nasıl tedavi edilir? Terlemeye karşı ne yapmak gerekir? Doç. Dr. Gonca Gökdemir Pudra.com’a açıklıyor


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER