25.07.2023

Uyku pozisyonunuza göre doğru yastığı bulmanın yolları

Sağlıklı yaşamın ve güne zinde başlayabilmenin birinci koşulu, gece rahat ve konforlu bir uykudan geçiyor. Bu da doğru yatak ve yastık seçiminde saklı.

Sağlıklı yaşamın ve güne zinde başlayabilmenin birinci koşulu, gece rahat ve konforlu bir uykudan geçiyor. Rahat bir uyku yaşam kalitemizi de yükseltiyor. Elbette uyumak tek başına yetmiyor. Nasıl bir yatakta ve nasıl bir yastıkta uyuduğunuz da bunda çok etkili. Çünkü doğru yatak ve yastık, mutlu ve enerjik uyanmanın formüllerinden biri.

Uyku pozisyonunuza göre doğru yastığı bulmanın yolları
 
Tüm yaşamımızı etkileyen sağlıklı bir uyku için yastık seçimi çok önemli. Sağlıklı duruşu korumak için her uyku pozisyonu için farklı bir yastık tipi gerekiyor. Yoğun ve yorgun geçen bir günün ardından geceleri rahat ve konforlu bir uyku için yapacağınız doğru yastık seçimi, mışıl mışıl bir uykunun ardından güne zinde başlamanın kapılarını aralıyor. 

İDEAL YASTIK SEÇİMİ İÇİN UYKU POZİSYONUNUZ DA ÖNEMLİ

Her insanın geceleri çok daha rahat uyuduğu, daha rahat uykuya daldığı ve güne daha rahat başlamasını sağlayan bir uyku pozisyonu var. Bazı insanlar sadece yan yatarak uykuya dalabilirken, bazı insanlar da sırt üstü uyumayı tercih ediyor. Lova Yatak uzmanları, uyku pozisyonunuz ne olursa olsun ideal uyku için vücudun uyurken aldığı şekle uyumlanan doğru yastığı bulmanın son derece etkili olduğunu belirtiyor.

SIRT ÜSTÜ UYUMAYI SEVENLER İÇİN DOĞRU YASTIK SEÇİMİ

Sırt üstü uyumayı tercih edenlerin, boyun ve baş bölgesini rahatsız etmeyecek ve omurganın doğal şeklini koruyacak bir yastık seçmesi gerekiyor. Bu, hayat kalitelerini önemli ölçüde etkiliyor. 

YAN YATANLAR İÇİN DOĞRU YASTIK SEÇİMİ

Yana doğru uyuyan kişiler için yastık seçiminde dikkat etmeleri gereken en önemli nokta yastığın boyunlarının yastıkla temas eden noktasının boyunlarını destekleyip desteklemediği.

YÜZ ÜSTÜ UYUYANLAR İÇİN DOĞRU YASTIK SEÇİMİ

Her ne kadar uzmanlar çok önermese de bazı kişiler ancak yüz üstü pozisyonda rahat bir uykuya dalabiliyor. Yüz üstü uyuyanların geceleri daha rahat nefes almalarına yardımcı olacak daha ince yastıkları tercih etmeleri gerekiyor. Çünkü yüz üstü uyuyanların çoğu, eğer yastıkları doğru değilse, geceyi yastığı bir kenara atıp dirseklerinden destek alarak tamamlıyor.

BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAğırlıklı battaniyelerin uyku konforuna etkisi
Anneannelerimizden kalma, elde dikilen külçe gibi ağır battaniyelerin uyku konforuna büyük katkısı olduğunu biliyor muydunuz?

YATAK TARZINIZ DA YASTIK SEÇİMLERİNDE ÖNEMLİ BİR KRİTER
 
LOVA YATAK VE YASTIK

Doğru yastığı seçmek için yatağınızı da iyi tanımanız gerekiyor. Çünkü ideal yastık yatağın sertliğine ve yumuşaklığına göre değişkenlik gösteriyor. Baş, boyun ve omurganın doğal hizasını bozmayan, omurganın doğal eğriliğine uyum sağlayan bir yastık, sizin için de doğru bir yastıktır. Ancak yatağın sertliği de yastığın duruşunda etkili.
 
  • YATAĞINIZ YUMUŞAKSA, yattığınız zaman vücudunuz yatağa gömülecektir ve bu durumda ideal şeklini korumak için ince bir yastık tercihi yapılmalıdır.
  • YATAĞINIZ SERTSE, vücudunuz yatağa gömülmeyeceği için başınız bedeninize göre yüksekte kalacaktır. Bu sebeple tercih edilen yastığın yüksek olması gerekir.

İHTİYACA GÖRE YASTIK TİPLERİ
 
LOVA YATAK YASTIKLARI

VİSCO YASTIKLAR: EKLEM OMURGA RAHATSIZLIKLARI OLANLAR İÇİN

Hayat ve uyku kalitesini önemli ölçüde iyileştiren visco yastıklar, özellikle eklem ve omurga rahatsızlıkları bulunan kişilerin bir numaralı tercihi oluyor. 

ISIYI DENGELEYEN YASTIKLAR: GECELERİ ÇOK TERLEYENLER İÇİN

Geceleri terledikleri için uyku problemi yaşayan kişiler seçimini Isıyı Dengeleyen Yastıklar ile yapıyor. Bu yastıkların en önemli özelliği ise içinde bulunan hava kanalları ile ısıyı dengelerken nem oluşmasını ve terlemeyi önlüyor.

NEFES ALAN YASTIKLAR: KUŞ TÜYÜ VE YÜN YASTIKLAR

Kuş Tüyü ve Yün Yastıklar, vücut ısısını dengeleyen yapısı ile daha konforlu ve daha rahat bir uyku için tasarlandı. Nefes alan kumaşları sayesinde terlemeyi önlerken hafif ve yumuşacık formalarını uzun süre koruyabilmesinin yanı sıra ısıyı hapsetme özelliği de oldukça yüksektir. 

HAVA GEÇİRGEN YAPILI YASTIKLAR: YASTIĞINDAN VAZGEÇEMEYENLER İÇİN

Her mevsim tercih edilebilen Elyaf Yastıklar, hava geçirgen yapısı ile kumaşın yalıtım özelliği kazanmasını destekliyor.

PAMUK YASTIKLAR

Yumuşacık formu ve dayanıklı yapısı ile Pamuk Yastıklar, son derece rahat olması ile geceleri konforlu bir uyku çekmenize yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

İyi bir uyku için yapılması gerekenler
Sağlıklı bir hayat için uykunun öneminden bahseden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı'nın açıklamaları Pudra.com'da.

Uyuyamıyorum, ne yapabilirim?
Uyku problemi deyince akla ilk gelen uykusuzluk (insomnia) olur. Halbuki aşırı uyuma (hipersomni), düzensiz uyuma (dissomni), uyurgezerlik, sürekli kabus görme, uykudan korkma, huzursuz bacak sendromu, uykuda solunum problemi (uyku apnesi), horlama; bunların hepsi birer uyku rahatsızlığı. Peki iyi bir uyku için ne yapmanız gerekiyor? İşte adım adım uygulamanız gereken yöntemler...

Uykusuzluğun psikolojik yan etkileri
Uyku problemleri hata yapma ihtimalini attırmaktan, bilinç ve beceri faaliyetlerinde azalmaya kadar birçok psikolojik sonuç doğurur.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER