Advertorial 24.09.2017

Üzerinizdeki statik elektriği nasıl atarsınız?

Çevremizdeki elektronik cihazların fazlalığı, statik elektrik yüklenmemize sebep oluyor. Üzerinizdeki elektriği atabileceğiniz birkaç yöntem var.

Birisiyle tokalaşırken, kazağınızı çıkartırken veya arabanın kapısını açmak üzereyken 'çat' diye bir ses duyup elektrik akımını hissetmişsinizdir. Bu elektriklenme birçok insanın başına geliyor. Vücudunuza aşırı elektrik yüklenmesi bazen sinir bozucu boyutlarda olabiliyor. Eğer sürekli bu elektrik çarpmasına benzer durumu yaşıyorsanız, Pudra.com’un araştırdığı bazı yöntemlerle vücudunuzdaki fazla elektriği atmanız mümkün.

sac kurutma bakim dus
 

Vücudumuz neden elektrikleniyor?

Aslında bu soruyu böyle sormak yanlış. Birçoğumuz vücudumuzun elektrik yüklenmesinin anormal olduğunu sanıyoruz. Fakat işin gerçeği şu ki, aslında insan vücudu da elektrik sayesinde çalışıyor. Elektriğe ihtiyaç duyan sadece evimizdeki televizyon veya buzdolabı değil. İnsan vücudu da doğru bir şekilde fonksiyonlarını devam ettirmek için elektriğe ihtiyaç duyuyor. Biraz lisedeki biyoloji derslerini hatırlayalım: Sinir sistemimiz nöron adı verilen minik parçacıklardan oluşuyor. Beynimizde ve tüm vücudumuzda yer alan nöronlar birbirlerine bilgi iletir. Mesela bacağımızı sehpaya çarptığımızda nöronlar sayesinde bu çarpışma bilgisi beyne gider ve beynimiz bu acıyı hissetmemizi sağlar. Bu nöronların çalışabilmesi için en gerekli şey de elektriktir. Elektrik üretimi ve akımı yeterli olmazsa felç olabilir hatta yaşam fonksiyonlarımızı yitirebiliriz. Kalbimizin çarpmasından, hücresel boyuttaki faaliyetlere kadar vücudumuzda olan biten her şey elektrik sayesinde olur. Yani vücudumuz doğal olarak elektrik üretir ve bu gereklidir. Metal bir cisme dokunurken, birisiyle tokalaşırken veya giyinirken hissettiğimiz elektriklenme ise vücudumuzdaki fazla yüklenen elektriğin dışarı çıkma çabasıdır. Özellikle sürekli kapalı mekanlarda çalışanlarda ve çok fazla elektronik cihazla iç içe yaşayanlarda hem elektrik yükü artıyor hem de bunu boşaltmak zorlaşıyor. Üzerimizdeki fazla statik elektriği boşaltmak içinse bir takım yöntemler bulunuyor. Sadece elektrik mi? Etrafımızdaki elektronik eşyaların radyasyonuna da maruz kalıyoruz. Radyasyondan nasıl korunuruz? başlıklı yazımızı da mutlaka okumanızı öneriyoruz.


Vücuttaki elektriklenme nasıl geçer?

  • En klasik ve annelerimizden en çok duyduğumuz yöntem toprağa basmak. Çıplak ayakla temiz bir toprağa basmak elektriğinizi alır.
  • Duş alın. Duş almak da yine toprağa basmak gibi üzerinizdeki elektriği nötralize etmeye yarar. Gün içinde duş alamadığınız yerlerde ise ellerinizi sıkça yıkayın.
  • Psikolojik durumları göz ardı etmeyin. Etrafınızdaki stres etkenlerini azaltmaya çalışın.
  • Bu biraz zor biliyoruz ama mümkün olduğunca elektrikli cihazlardan uzak durmaya çalışın. En azından geceleri ve yatmaya yakın saatlerde evinizdeki modem gibi elektronik cihazları kapatmayı düşünebilirsiniz.(Elektronik cihazların uyku düzenimizi nasıl etkilediğini Teknolojik cihazlar çocukların uyku düzenini nasıl etkiliyor? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.)
  • Anti-statik el ve ayak bilekliği gibi ürünler kullanabilirsiniz.
  • Tabanı lastik ayakkabı giyin.
  • Vücut enerjisini düzenleyen reiki gibi meditasyonları öğrenerek vücudunuzdaki elektriği kontrol etmeyi deneyin.
  • Negatif iyon yayan klima, saç kurutma makinesı gibi ev aletlerini tercih edin. Su kenarlarında ve şelalelerde doğal olarak üretilen negatif iyon kendinizi yenilenmiş ve rahatlamış hissetmenizi sağlayabilir.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Saçta elektriklenmeyi önleyen ürünler
''Saçlarım elektrikleniyor'' diyorsanız bu yazımız tam size göre! Saçlarınızı yatıştıracak, yumuşatacak en etkili ürünleri seçtik.

​Negatif enerjiyi alan masaj
Dr. Ayşegül Öztürk vücuttaki fazla enerjiyi boşaltarak kişiyi başta stresten kurtarıyor.

​Çocukları mobil cihazlardan uzak tutmak için 10 neden
Cep telefonu, tablet ve elektronik oyunlar çocukların sağlığına zararlı mı? Yapılan araştırmalar çocuklarımızı teknolojik cihazlardan uzak tutmamız gerektiğini doğruluyor.

​Yaşam enerjimizi artırmanın yolları
Hayatımızı coşkulu, huzurlu, keyifli yaşamak için yaşam enerjimize sahip çıkmayı ve iyi kullanmayı öğrenmeliyiz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER