07.11.2017

Yüzdeki aşırı tüylenmenin nedenleri

Kadınların yüz bölgelerinde ortaya çıkan aşırı kıllanmanın nedenleri Pudra.com'da.

Yüz bölgesinde ortaya çıkan aşırı tüylenme yumurtalıklarda hastalığa işaret ediyor olabileceğini belirten Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Güneş Gür Aksoy kadınların böyle bir durumda mutlaka dermatoloğa başvurmalarını önerdi.

Yüzdeki aşırı tüylenmenin nedenleri

Tıp dilinde "Hirsutism" olarak bilinen hastalığın özellikle kadınlarda özgüven sorunu yarattığının altını çizen Doç. Dr. Güneş Gür Aksoy şunları söyledi:

“Özellikle yüz bölgesindeki aşırı tüylenme, kadınlarda özgüven düşüren, ciddi bir emosyonel stres kaynağıdır. Hirsutizm sıklıkla altta yatan hormonal bir bozukluğa işaret eder. Bunun nedenlerinin araştırılması gerekir.”

aşırı tüylenmeYüzde aşırı tüylenmenin nedenleri nelerdir?
Aşırı tüylenme, aslında buz dağının görünen kısmıdır. Mutlaka altta yatan bir hastalık olup olmadığı araştırılmalıdır. Aşırı tüylenmeye yol açan hastalık %75 - 80 oranında Polikistik Over hastalığıdır. Bunun dışında hormonal bozuklara yol açabilen tümörler ve hormon hastalıklarına da neden olabilir. Nadiren altta yatan bir sebep bulunmaksızın da aşırı tüylenme gelişebilir. Mutlaka bir uzmana danışmanız gerekir.

Polikistik over hastalığı nedir?
Polikistik over hastalığı, üreme çağındaki kadınları en sık etkileyen hormonal bozukluktur. Bu hastaların tanısında dermatologlar anahtar rol oynarlar çünkü bu hastalarda sıklıkla aşırı tüylenme, akne veya androjenik alopesi (erkek tipi saç seyrelmesi), adet düzensizlikleri ve hormon düzeylerinde artış görülebilir. Polistik over tanısı, hemen her zaman, kan tahlilleri ve yumurtalıkların adet döneminde yapılacak ultrason incelemesiyle ile konur.

Özellikle yüz bölgesi, göğüs civarı karın bölgesinde geç başlangıçlı, hızlı ilerleyen kıllanma artışı görüldüğünde beraberinde adet düzensizliği, akne olduğunda mutlaka bir dermatologa başvurmak gerekir.

Nasıl tedavi edilir?
Tanı konulduktan sonra dermatoloji uzmanı, kadın doğum uzmanı ya da endokrin uzmanınız sizi değerlendirerek birlikte ya da tek başına hastalığınızı tedavi edebilir. Tedavi uzun sürelidir ve sabırlı olmayı gerektirir. Düzenli hormon analizi ve ultrasonografik incelemeler ile takip etmek gerekir.
 
Hangi bölgelerde kıllanma normaldir?
Normalde kadınlarda yüzde, göğüste, karında, sırtta, sakallarda, omuzlarda, üst karın bölgesinde kalın, siyah renkli terminal kıl görülmez. Ancak erkeklik hormonları kişide çok yüksekse ya da kıl köklerinde erkeklik hormonlarına karşı aşırı bir hassasiyet varsa kadınlarda bu bölgelerde, erkek tipinde kıllanma görülür. Dolayısıyla kıllanma artışı, altta yatan hormonal bozukluğun ilk ve tek göstergesi olabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER