@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.02.2017

Ofiste minik yoga molalarıyla fark yaratın

Yaz bitti, rutine ve masa başına döndük. Yoga Terapist Banu Çadırcı ruh ve beden sağlığımızı korumada fark yaratacak ofis yogası molalarını öneriyor.

Artık kabullenme vakti. Yaz bitti, tatiller yendi ve çalışma masamızın başına tekrar oturduk. Diğer deyişle hareketsiz yaşamımıza döndük. Oysa beden hareket etmek için yaratılmış. Masa başında oturuyoruz, metroda-arabada-otobüste oturuyoruz, televizyonun karşısında oturuyoruz. Bu durumun ruh ve beden sağlığımıza negatif etkileri yadsınamaz. Oysa minik yoga molası ve birkaç basit hareketle bu etkileri silmek mümkün. İşte Türkiye’deki IAYT- Uluslararası Yoga Terapistleri Birliği’nin onayladığı sertifikaya sahip tek Yoga Terapist Banu Çadırcı’nın Pudra.com okuyucularına önerileri...

Ofiste minik yoga molalarıyla fark yaratın
Oturuşumuza ne kadar dikkat edersek edelim bir süre sonra göğüs kafesi çöküp kalçalara yaklaşıyor, gövdenin önü kapanıyor, karın sıkışıyor, sırt gereksiz yere esniyor, kafa omurganın önüne taşındığı için boyun ve üst sırt tutulmaya başlıyor, kulunçlar oluşuyor ve boyun iyice rahatsız hissetmeye başlıyor. Belin doğal kavisi kaybolunca omurganın bütün kavisleri buna uyum sağlamaya başlıyor. Bunun doğal sonucu olarak nefes sığlaşıyor. Özellikle dik durmaya çalışmak sırt kasları yeterince güçlü değilse doğru duruşu destekleyemeyeceği için sırtı daha da gerginleştiriyor.

Yerçekiminin etkisiyle sürekli aşağıya ve öne çekildiğimiz için gün sonunda yaklaşık 2 cm civarı kısalıyoruz. Bunu arabanın dikiz aynasından veya kapı dürbününden anlayabilirsiniz. Sabah ayna ayarı rahatken günün sonunda belki aynayı tekrar ayarlıyorsunuz. Yerçekiminin etkisini tersine çevirmek için yapabileceğimiz şey omurgayı uzatarak, esneterek, yanlara çevirerek ve yan tarafları uzatarak hareket ettirmek.
banu cadirci ofis yoga
Sandalye yogası ihtiyaç duyduğunuz her an elinizin altında bir araç. Masa başında çalışırken, ofiste veya uzun yolculuklarda ne zaman isterseniz yapın. Gün içindeki küçük yoga molalarını hocam Gary Kraftsowyoga snacks’ olarak adlandırıyor. Yani gün içindeki sağlıklı küçük yoga atıştırmalıkları.

Bu küçük molalarda nefesle birlikte hareket ettiğimizde çalıştığımız bölgeye olan sirkülasyonu arttırırız. Yani kan dolaşımı artar ve bedene daha fazla oksijen pompalanır. Ayrıca lenf drenajı da iyileşir. Bütün bunların sayısız faydası var. Mesela el bilekleri sürekli bilgisayar kullandığınız için rahat değilse omuzlara ve üst sırta olan sirkülasyonu arttırarak el bileklerini de rahatlatmış olursunuz.

Kası rahatlatmak için kasıp gevşetmeyi arka arkaya yapıyoruz. Bu sayede kaslar rahatlamaya başlıyor. Onun için bol tekrarlar var. Bunun dışında kendinize ayırdığınız 5 dakikalık süre günün geri kalan kısmında verimin artmasına yardımcı oluyor. Sinir sistemi dengeye geleceği için zihin sakinleşiyor. Zihin açıklığıyla birlikte kararlar netleşiyor. Aşağıdaki pozları aynı sırada arka arkaya yapın veya sadece seçtiğiniz tek bir pozu yapın. Vaktinize göre.

Sandalyeye yaslanmak yerine ayaklarınızı tamamen yere basıyor olun.
  
Merkezinize geri gelin
Sandalyenin ucuna oturarak nefesi fark edin. Gözler açık veya kapalı nasıl isterseniz. Birkaç dakika sessiz kalarak dikkati içeriye taşıyın. Gözler kapandığında uyaran kalmadığı için zihne sakinleşmesi için sinyal gönderilir. 
  
Omurgayı rahatlatarak başlayın
Sandalyenin ucuna oturun ve ayakları tamamen yere basın. Nefes alırken omuzları hem kalçalara hem de birbirine yaklaştırın. Boynun rahat olduğu ölçüde tavana bakın. Nefes verirken sırtı tamamen yuvarlaklaştırarak göbek deliğine bakın. 4-5 kez tekrarlayın.
 Ofiste minik yoga molalarıyla fark yaratın
Kendinizi olabildiğince uzatın
Nefes alırken kolları tavana uzatın ve elleri örüp avuç içlerini tavana bastırın. Omuzlar rahat değilse eller üst üste olabilir. Ayakları yere basarak gövdenin önünü, arkasını ve yanlarını olabildiğince uzatın. Nefes verirken rahat bırakın.  
 Ofiste minik yoga molalarıyla fark yaratın
Omurgayı çevirin
Sandalyeye yan oturarak ayakları tamamen yere basın. Nefes alırken çeneyi kaldırmadan kafanın tepesinden bir iple çekildiğinizi imgeleyin ve nefes verirken ellerle sandalyenin arkalığını tutarak gövdeyi çevirin. Boyun çok rahat değilse gözler kapalı olsun. Nefes alırken sandalyenin arkalığını tutmaya devam ederek çevirmeyi hafif gevşetin. Nefes verirken daha derin çevrilin. 4-5 kez tekrarladıktan sonra kendinizi çevirip 3 nefes alış veriş kalın. Diğer tarafta tekrarlayın.
Ofiste minik yoga molalarıyla fark yaratınÜst sırt, boyun, omuzlar ve beli rahatlatın
Sandalyenin ucuna oturun. Ayaklar tamamen yerde. Nefes alırken kolları yanlara açıp kürek kemiklerini birbirine yaklaştırın. Boynun rahat olduğu ölçüde tavana bakın ve nefes verirken kendinize sarılıp sırtı tamamen yuvarlaklaştırın. 4-5 kez tekrarlayın.
Ofiste minik yoga molalarıyla fark yaratınOmurgayı yana eğin
Nefes alırken tek kolla tavana uzayın bakışlar karşıda olsun. Nefes verirken gövdeyi yana eğin. Bakışlar açıldığınız tarafta. Ayakları yere bastırarak kalça ve koltuk altının arasını açın. Diğer tarafta yapın. 4-5 kez tekrarlayın.
Ofiste minik yoga molalarıyla fark yaratınÖne eğilerek her şeyi bırakın
Sandalyenin ucunda oturun ve ayaklar yerde. Nefes alırken kollarla tavana uzayın ve nefes verirken öne uzayarak katlanın ve en son her şeyi bırakarak yuvarlaklaşın. 4-5 kez tekrarladıktan sonra katlandığınızda 3 nefes alış veriş kalın.
Ofiste minik yoga molalarıyla fark yaratınBanu Çadırcı ile yakın gelecekteki yoga etkinlikleri:
23 Ekim 2016 - Fibromiyalji ile Kaliteli Yaşam - Cihangir Yoga Caddebostan 
11 Aralık 2016 - Anksiyete için Yoga terapi Çözümleri - Cihangir Yoga Caddebostan
 
banucadirci.com

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Günümüz hastalığı Fibromiyaljiye yoga terapili çözüm
Deneyimli Yoga Terapist Banu Çadırcı, özellikle kadınlarda sıklıkla görülen fibromiyaljiye workshop'larıyla mercek tutuyor.

Yogauni.com ile online yoga dersi imkanı
YogaUni.com ile online olduğunuz her yerde artık yoga yapabilirsiniz. Her seviyeye uygun seansları bulunan YogaUni.com kullanıcılarını Türkiye’nin en iyi uzmanlarıyla buluşturuyor.

Evde yoga yapmak isteyenlere malzemeler
Yoga için uygun spor malzemeleri, doğru aksesuarlar, egzersiz öncesi ve sonrasında dinlendirici ürünlerin yanı sıra rahatlama adına birbirinden güzel ürünler Tchibo “Yoga Zamanı” serisinde.

Ofiste yapabilececeğiniz 5 pilates egzersizi
Ofiste saatlerce bilgisayar başında oturmaktan, sırtımızda ağrılar, bacaklarda uyuşma sorunlarımız başladı. Aslında ofiste yapabileceğiniz o kadar çok egzersiz var ki, önemli olan günde sadece 5-10 dakikanızı ayırmak.


Etiket: yoga, spor, egzersiz, ofis, kariyer
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER