06.08.2023

Sağlık için günde 10 bin adım kuralı değişiyor mu?

Avrupa'da 220 binden fazla kişinin katıldığı geniş çaplı bir araştırmada, yaklaşık 4 bin adım atarak da sağlıklı vücuda ulaşıldığı sonucuna varıldı. 

Genellikle uzmanlar sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için günde 10 bin adım atmanız gerektiğinin altını çiziyor. Ancak yapılan son araştırmalar bu kuralı tamamen değiştirecek gibi görünüyor. 

Sağlık için günde 10 bin adım kuralı değişiyor mu?

Günümüzde insan sağlığını tehdit eden sağlık problemleri arasında obezite başı çekiyor. Kemik erimesi, kanser, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve hipertansiyonda hareketsiz ve sağlıksız beslenmenin bir sonucu olarak sağlığımızı tehdit ediyor. 

Genel ortalamaya bakıldığında bireylerin yüzde 25’lik kısmının hareketsiz bir yaşam tarzı sürdürmesi, hastalık risklerini arttırıyor. Günlük olarak yapılan egzersizlerin ve yürüyüşler, bağışıklığımızı güçlendirdiği gibi kilo kontrolüne de destek sağlıyor. Her yaşta yaşam kalitesini yükselten bir egzersiz olan yürüyüş ise yapılması en kolay egzersizlerin başında geliyor. Bu yürüyüşün de günde 10 bin adım olması genel bilgi. Ancak yapılan son araştırmalar 10 bin adım kuralını değiştirecek gibi görünüyor...

Avrupa'da 220 binden fazla kişinin katıldığı geniş çaplı bir araştırmada, yaklaşık 4 bin adım atarak da sağlıklı vücuda ulaşıldığı sonucuna varıldı. Bilimsel incelemeye katılan 227 bin sağlıklı kişinin, 3 bin 800 adım atarak erken ölüm riskini azalttığı ortaya çıktı.

Sağlık uzmanlarının 'hareketsiz' olarak tanımladığı 5 binden az adım atan kişilerin, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. İncelemede, kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler hastalıklardan ölme riskinin, günde en az 2 bin 300 adım atıldığında azaldığı görüldü.

Araştırmacılara göre günde 10 bin atma tavsiyesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor çünkü insanlarda 'ne kadar çok adım atarsam o kadar çok sağlıklı olurum' düşüncesi hakim.

SİZ YİNE DE BUNU UNUTMAYIN:

Düzenli olarak yapılan 30 dakikalık yürüyüşün kardiyovasküler zindeliği artırdığı, vücuttaki yağlanmayı azalttığı ve kemik sağlığına iyi geldiği biliniyor. Bunun yanında tip 2 diyabet, osteoporoz, kalp hastalığı ve bazı kanser türlerinin yaşanma riski de azalıyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yürüyerek daha fazla kalori yakmanın 5 yolu
En ufak bir adımın bile sayıldığı yürüyüş en basit egzersizlerden biri. Yürüyerek kalori yakmanın yolları Pudra.com’da.

Yürüyüş nasıl yapılmalıdır?
Halen düzenli olarak yürümüyorsanız, havalar serinlemeye başlamışken düzenli yürüyüşe başlamak ve hayatınıza hareket katmak için harika bir zaman!

​Yürüyüş için doğru ayakkabı nasıl olmalı?
Yürüyüş yaparken ve günlük hayatta kullandığımız ayakkabılar doğru seçilmezse nasır, tırnak batması ve ayakta kemik çıkıntılarına yol açıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER