17.10.2016

Yürüyerek kalori yakmanın 5 yolu

En ufak bir adımın bile sayıldığı yürüyüş en basit egzersizlerden biri. Yürüyerek kalori yakmanın yolları Pudra.com’da.

Ofis masanızdan kalkıp fotokopi makinesinin yanına gitmek, otobüsten inip gideceğiniz yere yürümek veya metroda merdivenleri çıkmanız bile birer egzersiz. Üstelik akıllı telefonlarımız sayesinde günde ne kadar adım attığımızı da takip edebiliyoruz artık. Peki, her şey bu kadar rahat ve güzelken düzenli olarak yürüyüp, biraz daha eklemeler yaparak yürüyüşü daha fazla kalori yaktıran bir egzersiz haline getirebilir miyiz? Cevap kesinlikle evet. İşte yürüyerek kalori yakmanın 5 yolu.

Neden yürümeliyiz?

Aslında cevabı çok basit: Yürümek kolay ve rahat ulaşılabilir bir egzersiz. Yürümek için özel bir yeteneğinizin veya ekstra bir ekipmanınızın olmasına gerek yok. Yürümek kemik ve kaslarınıza ekstra ağrı da yapmıyor. Bütün bunların yanı sıra yürümek motive eden, mutlu hissetmenizi sağlayan ve ruh halinizi olumlu yönde değiştiren en iyi egzersiz. Öyleyse neden yürümeyelim? Kilo vermek için ne kadar yürümeli?​ başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.

Yürüyerek kalori yakmak için 5 yöntem
 

1. Yokuş yukarı yürüyün

Açık havada yürüyorsanız yokuş yukarı, koşu bandındaysanız bandın eğilimini arttırarak yürüyün. Yukarı doğru yürümek harcadığınız eforu arttıracağı gibi fazladan 67 kalori yakmanızı da sağlayacak. Ayrıca bacak ve kalçalarınızı da şekillendirecek.

İlgili yazımız: Bacak ve popo sıkılaştıran 30 günlük squat programı
egzersiz
2. Biraz hızlanın
Tıpkı diğer egzersizlerde de olduğu gibi biraz hızınızı arttırmak daha fazla kalori yakmanıza yardımcı oluyor. Eğer 30 dakika yürüyüşle ortalama 150 kalori yakabiliyorsanız, biraz daha hızlanarak bunu 30 dakikada 190 kaloriye çıkartmanız mümkün. Aradaki kalori miktarı çok görünmeyebilir ama yakılan her kalorinin faydasını göreceğinizi bilmelisiniz. Uzun süre tempolu yürüyemiyor musunuz? O zaman periyotlar haline çok hızlı ve sonra dinlenmek için daha yavaş tempolu yürüyüşleri deneyin.
 

3. Yürüyüşe ek egzersizler deneyin

Uzun bir yürüyüşü bitirmek üzereyseniz hazır kaslarınız ısınmışken, kaslarınızı biraz daha kuvvetlendirecek egzersizler eklemeyi deneyin. Yürüyüşten sonra şınav, mekik, bacak kaldırma gibi egzersizler yapabilirsiniz.
uygulama
4. Adım sayıcı uygulamaları deneyin
Akıllı telefonlar sayesinde adım sayıcı ve egzersize yardımcı birçok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalardan birini kullanarak günlük adımlarınızı sayın, yaktığınız kalorileri hesaplayın. Masanızdan kalkıp kahve almaya gitmeniz bile sayılıyor unutmayın. Zayıflamanıza yardımcı olacak mobil uygulamalar​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir. 
 

5. Rekabete girin

Arkadaşlarınızla güzel bir rekabete girmenin hiçbir sakıncası yok. Bir iddia belirleyin ve hafta sonunda en fazla yürümüş yapan veya en az adım atan kişiye bir ödül veya ceza belirleyin. Arkadaşlarınızla beraber yürüyün. Yürümek için daha fazla motive olup daha fazla kalori yakabilirsiniz.
kosubandi
Kendinizi test etmeye hazır mısınız?
Kalori yakmaya hazırsanız harekete geçebilirsiniz. ABD’li Personal Trainer Kyle Golden iki farklı yürüyüş egzersizi programı hazırladı. Bu egzersizleri haftalık bir rutin haline getirebilirsiniz. 30 dakika süren egzersizleri hem açık havada hem de evde koşu bandında yapmanız mümkün. En kolay ve en çok zayıflatan 7 egzersiz başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
 

Koşu bandı egzersizi

Süre: 35 dk
  • 5 dakika normal bir tempoda yürüyerek ısınma
  • 2 dakika boyunca hızı 3 seviye arttırarak yürüme
  • 30 saniye düşük hızda dinlenme
  • Yüksek hızda tekrar yürüme
  • 25 dakika tekrar ettikten sonra 5 dakika soğumak için yavaş yürüyüş
 

Açık hava yürüyüşü

Süre: 30 dakika
  • 5 dakika ısınmak için tempolu yürüyüş
  • 10 tane lunge
  • 2 dakika hızlı yürüyüş
  • 1 dakika rahat yürüyüş
  • Bu döngüyü 20 dakika boyunca tekrar edin ve 5 dakika soğumak için yavaş yürüyün.

Kaynak: livestrong.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Egzersiz kıyafet ve ekipmanları nasıl temizlenir?
Egzersizde kullandığınız ayakkabılardan spor atletlerine kadar tüm ekipmanları en etkili şekilde nasıl temizleyebileceğiniz Pudra.com'da.

Kanıtlandı: Sağlam bir kafa için 20 dakika yeter!
Her gün sadece 20 dakika yürüyüş yaparak daha dikkatli, sağlıklı, verimli ve uzun ömürlü olacağınızı söylesek... Gerçekten kanıtlandı!

Yürüyüş için doğru ayakkabı nasıl olmalı?
Yürüyüş yaparken ve günlük hayatta kullandığımız ayakkabılar doğru seçilmezse nasır, tırnak batması ve ayakta kemik çıkıntılarına yol açıyor.

İstanbul’un en iyi koşu parkurları
İstanbul’un devasa boyutları düşünüldüğünde, yürüyüş ve koşu parkuru sayısı çok yeterli değil. Ama var olanlar da egzersiz esnasında insana kendini iyi hissettiriyor. İşte, şehrin en iyi koşu parkurları…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER