@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.04.2017

Kilo vermek için ne kadar yürümeli?

Zayıflamak için günde kaç adım atmak lazım? Ne kadar sıklıkta yürümek gerekiyor? Yürüyerek nasıl kilo vermebileceğinizi Pudra.com yazdı.

Yürümek en kolay yapılabilen egzersizlerden biri. Ne kadar yürüdüğünüze bağlı olsa da, yürüyerek haftada 500 gram vermeniz mümkün. Eğer düzenli yürüyenlerdenseniz bu hesaba göre, herhangi bir özel diyet programı uygulamadan veya bir spor salonuna gitmeden beş ayda 10 kiloya kadar verebilirsiniz. Yürüyüş sayesinde kilo vermenin yanı sıra kaslarınızı sıkılaştırıp vücudunuzu daha iyi şekillendirebilirsiniz. Peki, zayıflamak için ne kadar yürümek gerekiyor? (Yürüyüşle kas yapmak için... başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)

Kilo vermek için ne kadar yürümeli?
 

Günde kaç adım atmalısınız?

Yürüyüş sırasında yakılan kalorinin miktarını iki faktör belirliyor: mevcut kilonuz ve yürüdüğünüz alan. Eğer saatte 6 km hızla yürürseniz, ortalama 400 kalori yakarsınız. Bu hesaba göre gün içinde biraz daha fazla veya az yürüyebilirsiniz, önemli olan bunu günlük bir rutin haline getirmek. Yürüyüşünüz esnasında adımlarınızı ve kalorinizi sayan elektronik cihazlar veya telefon aplikasyonları kullanmanız da faydalı olabilir. Günde tam olarak kaç adım attığınızı veya kaç km yürüdüğünüzü bilirseniz ona göre kalori hesabınızı yapmanız da kolaylaşabilir. Birçok insanın kilo verebilmesi için ortalama 1 kilometrede 2000 adım atması gerekiyor. Bu da 100 kalori yakmak anlamına geliyor. Yarım kiloyu verebilmek için 3.500 kalori yakmak gerekiyor yani bir haftada bu kiloyu vermek için günde 500 kalori yakmak yeterli. Bu da her gün 10.000 adım atmak anlamına geliyor. Günlük hayatın koşturması içinde her gün düzenli yürüyüşle bu adım sayısına ulaşamayabilirsiniz. İşte yürüyüş yapamadığınız günler için bazı ipuçları:
  • Her gün arabanızı veya toplu taşımayı kullanmayın. İşinize veya okulunuza yürüyerek gidip gelmeyi veya en azından yolunuzun bir kısmını yürüyerek almayı deneyin.
  • Arabanızı gideceğiniz yerin hemen yakınına değil biraz uzak bir yere park edin böylece fazladan adım atmış olacaksınız.
  • Genellikle asansör yerine merdivenleri tercih edin.
  • Çocuklarınızı okula yürüyerek bırakmayı deneyin. (300 kalori yakmanın şaşırtıcı yolları başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 
yürüyüş

Ne kadar sıklıkta yürüyüş yapmalısınız?
Eğer bunu bir rutin haline getirip her gün düzenli olarak yürüyüş yapmak istiyorsanız, öncelikle doktorunuza danışıp bu egzersiz için sağlık durumunuzu kontrol ettirmenizde fayda var. Başlamaya bir engeliniz yoksa öncelikle haftada 3 gün 15-20 dakika yürüyerek başlayın. Sonra adım adım bu süreyi uzatarak haftanın her günü 30-60 dakika yürüyüş yapabilirsiniz. Bunu düzenli olarak çok uzun zaman boyunca yaptığınızda herhangi bir diyet programına veya ekstra egzersize gerek kalmadan kilo verebildiğinizi göreceksiniz. Yürüme şekli herkes için farklıdır. Yürüyüş yaparken dik durmak ve çenenizi kaldırıp ileriye doğru bakmak daha kolay ve rahat bir yürüyüş şeklidir.
 

Yürüyüş yapmak için kendinizi nasıl motive edeceksiniz?

Bu egzersize başlamak kadar düzenli bir şekilde devam ettirmek de önemli. Bazı kişiler için her gün aynı saatte aynı işi yapmak biraz sıkıcı bir rutin haline dönüşebilir. Bu adımları kullanarak yürüyüş yapmayı biraz daha ilginç hale getirebilirsiniz:
  • Bazen farklı yerlerde yürüyün. Farklı bir bölgede veya parkta yürümek ilginizi çekebilir.
  • Yürüyüş yaparken sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Böylece enerjinizi yükseltip daha fazla motive olabilirisiniz. (Hangi sporla hangi müziği dinlemeli? başlıklı yazımızda spor yaparken hangi müziğin dinleyebileceğinizle ilgili ipuçları bulabilirsiniz.)
  • Kış aylarında havanın soğuk olması sizin için bir engel olmamalı.
  • Bazı günler sizinle birlikte yürümesi için ailenizden birini ya da bir arkadaşınızı davet edin. Yürüyüşü sizin için sıkıcı olmaktan çıkarabilirler.
  • Arada sırada rutinlerinizi değiştirin ve yürümeyi mümkün olduğunca sizin için eğlenceli hale getirmeye çalışın.

Kaynak: healthyfoodandsporttips.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Yürümek bağımlılık yapıyor
Yürüyüşün her yaşa uygun spor türü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Timur Timurkaynak, yürüyüş yapmanın faydalarını ve yürüyüş yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

Yürüyüş için doğru ayakkabı nasıl olmalı?
Yürüyüş yaparken ve günlük hayatta kullandığımız ayakkabılar doğru seçilmezse nasır, tırnak batması ve ayakta kemik çıkıntılarına yol açıyor.

​Egzersizden sonra neden turşu suyu içmelisiniz?
Egzersizden sonra salatalık turşusu suyu içmek vücudun canlanmasına ve kaybettiği sıvıyı geri almasına yardımcı oluyormuş.

​Sabah koşmanın faydaları
Sabah koşmanın hem psikolojiniz hem de beden sağlığınız için birçok olumlu etkisi var. Sabah koşmanın faydaları Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER