26.03.2018

Samantha Clayton'dan 11 basit meditasyon kuralı

Zihninizi rahatlatmak ve karmaşadan bir süreliğine uzaklaşmak istiyorsanız kişisel antrenör Samantha Clayton'dan meditasyon ve yoga önerileri Pudra.com'da.

Zihninizi rahatlatmak ve karmaşadan bir süreliğine uzaklaşmak istiyorsanız kişisel antrenör Samantha Clayton'dan meditasyon ve yoga önerileri Pudra.com'da.

Samantha Clayton'dan 11 basit meditasyon kuralı

Stresli yaşamlar sıklıkla hem kilo almamıza hem de anksiyeteye yol açıyor. Herbalife Global Sporcu Performansı ve Fitness Eğitimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve geçtiğimiz yıl ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun kişisel antrenörlüğünü yapması ile ünlenen Samantha Clayton, “Zihninizi rahatlatmanın ve karmaşadan bir süreliğine de olsa uzaklaşmanın yollarını arıyorsanız meditasyon ve yoga önerilerim tam da size göre olabilir” diyor.

Yogayla esneme, meditasyonla dinginlik

Yorucu bir günün ardından veya güne başlarken sadece birkaç basit yoga hareketiyle zihninizi arındırabilir ve pozitif bakışınızı koruyabilirsiniz. Meditasyon hayatın getirdiği kaosun dışına çıkmak, zihni dinginleştirmek ve bir tür farkındalık kazanmak için geçirilen zaman anlamını taşıyor. Bu anlamda Samantha Clayton da bizler için zihninizi yatıştırmak ve yaşamı daha berrak bir zihinle değerlendirmek için işinize yarayabilecek pratik meditasyon tavsiyeleri veriyor. 
 
Samantha Clayton

11 basit meditasyon kuralı

1. Meditasyon için tam bir sessizlik ve ıssızlık gerekmez. Günlük yaşamda, özellikle çocukların olduğu bir evde ya da ofiste mutlak sessizlik mümkün değildir. Ancak telefon, tablet, bilgisayar ekranları ile fazla gürültülü bir ortam gibi dikkatinizi dağıtacak etkenlerden uzak durmanız gerekir. Ofisteyseniz sandalyenizi ekranın tersine çevirmeniz yeterli olacaktır. Evdeyseniz yatak odanızın kapısını kapatabilirsiniz.

2. Meditasyon için yoga matı, zil veya battaniye gibi özel bir ekipmana ihtiyaç duyduğunuzu düşünmeyin çünkü her yerde meditasyon yapabilirsiniz. Ne kadar az malzemeye ihtiyaç duyarsanız, uygulamaya o kadar çabuk ve kolay geçersiniz.

3. Rahat hissettiğiniz bir yerde oturmayı ya da uzanmayı deneyin. Gözlerinizi açık ya da kapalı tutabilirsiniz, nasıl rahat hissedecekseniz öyle davranın.

4. Diyaframdan veya burundan nefes almak gibi özel bir stilde nefes almaya başlamak için kendinizi zorlamayın. Başlangıçta bu sizi engelleyebilir, hatta başınızın dönmesine neden olabilir. Meditasyon konusunda kendinizi rahat hissetmeye başladığınızda nefes tekniği üzerinde çalışabilirsiniz.

5. Nefesinize odaklanın. Havanın vücudunuza girişini ve çıkışını hissedin. Kısacası nefesinizin ve nasıl hissettirdiğinin farkına varın.

6. Alışveriş veya yapılacaklar listeniz aklınıza geldiğinde negatif düşüncelere kapılmayın. Zihninizi market listesinden uzaklaştırıp tekrar nefes almaya odaklanın.

7. Düşündüğünüz veya yüksek sesle dile getirdiğiniz uzun bir onay ya da amaç listesi hazırlamayın.
8. Rahatlamanıza yardımcı olacak veya pozitif hissetmeniz için sizi yönlendirecek bir veya iki anahtar sözcük belirleyin.

9. Kaotik yaşamın dışına çıkmanın tadına varın.

10. Günde bir veya iki kez sükunet içerisinde 20 dakika geçirmeyi hedefleyin. Meditasyonun da tıpkı yoga gibi bir pratik olduğunu unutmayın.

11. Hareketsiz durmak size göre değilse, yürürken ya da koşarken meditasyon yapabilirsiniz. Örneğin ben Samantha Clayton, pazar günü koşularına ‘anne kaçamağı’ adını vermiş ve bu koşularda nefesine odaklanarak rahatlamış ve zihnini bu şekilde arındırmış. Rahatlamakta güçlük çekerse, adımlarını 1-2, 1-2 şeklinde ritmik olarak sayıyor; sonrasında, yine nefesine odaklanıyor ve biraz yoga esneme egzersizi yapıyormuş. Siz de bu yöntemlerle nasıl olduğunu anlamadan bir saat geçirebilir, oyun parkında çocuklarınıza göz kulak olma görevini enerjik bir şekilde yerine getirmeye hazır hale gelebilirsiniz.

İlgili haberlerimiz:

Olumlama cümleleri ile pazartesi sendromunu yenin
Her gün yapacağınız olumlamalarla bilinçaltınızı kodlayacak, kendinize olan güveniniz ve pozitif enerjiniz ile gününüzü daha özgür ve rahat geçireceksiniz.

Olumlama cümleleri ile hayatınızı pozitif yönde değiştirin
Bilinçaltımızı olumlu cümlelerle kodlayarak hayata bakışımızı değiştirmek mümkün. Hazırladığımız olumlamalar ile hayatınızı olumlu yönde değiştireceksiniz.

10 temel yoga hareketi
Hem bedeni hem ruhu güçlendiren yoganın 10 temel hareketini Yoga Eğitmeni Dilek Rodoplu Pudra.com için anlattı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER