05.11.2020

Bağımlılık ve fobiler için uygulanabilecek QEPR teknikleri

Bağımlılıklar ve fobilerden vücudumuza dokunarak kurtulabilir miyiz? Çikolata ya da sigara gibi bağımlılıklar için hangi noktalara dokunmamız gerekir?

İZLE: KORKU VE FOBİ ARASINDAKİ FARKLAR👇 
Herhangi bir stres, korku ya da anksiyete durumunda vücudumuzun belirli noktalarına dokunarak kendimizi rahatlatmamız mümkün. İngiliz Terapist Paul Emery tarafından geliştirilen QEPR (Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisi) yöntemi, vücudumuzdaki belli noktalara dokunarak öfke, üzüntü, endişe gibi duygulardan, fobilerden ve bağımlılıklardan kurtulmamızın mümkün olduğunu ifade ediyor. Biz de Paul Emery'ye en önemli sorunlarımızdan olan ve duygusal yeme olarak da adlandırılan çikolata bağımlılığı veya sigara, alkol gibi bağımlılıklarımızdan kurtulmak için QEPR yöntemi ile neler yapabileceğimizi danıştık.

Çikolata yeme ve sigara içme gibi bağımlılıklardan QEPR ile kurtulun

İngiliz Terapist Paul Emery'nin geliştirdiği QEPR (Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisi) tekniği birçok duygusal, psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları hafifletmek ve hatta iyileştirmek için kullanılıyor. Korkulardan fobilere, depresyondan öfkeye, acıdan travmaya, üzüntü, çikolata bağımlılığından sırt ağrılarına kadar.

Birçok insanın başarıyla sigarayı bırakmasına ve fobilerinden uzaklaşmasına yardımcı olan Emery, konu hakkında şu açıklamaları yapıyor:

"Sigara içen bir insana verebileceğim en basit yardım da birkaç dokunma noktasıyla yapılan tedavinin, bağımlılıkların üstesinden gelmeye ne kadar etkili olduğunu göstermek olur.
Pandeminin başlangıcından beri mikroplar ve hasta olma endişesinin yol açtığı anksiyete bozukluğu ve fobilerde de global bir artış söz konusu. QEPR metodu, sadece birkaç seans içinde bu endişeler, fobiler ya da korkuların hızlıca hafiflemesini sağlıyor." 

Peki sürekli bahsettiğimiz bu yöntemde, özellikle bağımlılıklar ve fobiler için spesifik olarak vücuttaki dokunma noktaları nerelerdir? Çikolata, sigara ya da uyuşturucu gibi bağımlılıklar için hangi noktalara dokunabiliriz? Paul Emery, Pudra.com okuyucuları için açıkladı:
 
Paul Emery"Bağımlılıklar ve fobilerin bazı ortak noktalarının bulunmasının yanında vücuttaki dokunma noktaları aynı değildir. Dokunarak tedavi, belirli bir seri, sıra ve belirli bir problem üzerine uygulanır. Bağımlılıklar ve fobiler üzerine uygulanan seriler de çeşitlidir ancak en yaygın uygulanan ve birçok insana yardımcı olan seriyi paylaşayım.

Çikolata, sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılıkları için:
  • Bağımlılığınızı, canınızın çektiği şeyi düşünün ve buna 0 ve 10 arasında bir değer verin. 10 en yüksek ve 0 en düşük istek oranı.
  • Ardından bağımlılığınız olan şeyi düşünürken birbiri arkasına bir sıra halinde her biri 10’ar tane olacak şekilde söylenilen bölgenize hafifçe vurun.  
  • “Karate Chop” adını verdiğim, iki elin de yanına hafifçe vurun.
  • Göğüs kemiğinizin yanındaki yumuşak dokuda olan köprücük kemiğinizin altına hafifçe vurun.
  • İki gözün de altına hafifçe vurun. (Çıkıntının hemen üstüne, gözbebeğinin altına)
  • Bir kez daha köprücük kemiğinin üstüne hafifçe vurun.
  • Bütün bunları yaparken, serbest bırakmak istediğiniz alışkanlık, bağımlılığınızı düşünmeye devam ettirin.
  • Bu sıralamayı en az 3 dakika devam ettirin.
  • İsteğin önemli ölçüde azalmaya başladığını hissetmeye başlıyor olmalısınız. 

Fobiler için:
  • Fobiniz her ne ise, onu düşünürken söylenilen her bölgenin iki tarafına da bir sıra halinde 10’ar defa olacak şekilde hafifçe vurun.
  • Elinizin yanına hafifçe vurun.  (Karate Chop Point)
  • Her iki gözün de altına hafifçe vurun.
  • İki kolun da altına hafifçe vurun. (Sütyen askınızın 10 cm seviyesinde)
  • Göğüs kemiğinizin yanındaki yumuşak dokuda olan köprücük kemiğinizin altına hafifçe vurun.
  • Bir kez daha fobinizi, anksiyete duyduğunuz, korktuğunuz durumu düşünürken bu seriyi en az 3 dakika olacak şekilde tamamlayın. Bu, uygulamanın önemli bir kısmıdır. Duyduğunuz hislerin hızlı bir şekilde azaldığını fark edeceksiniz. Aynı veya farklı bir korku ya da anksiyetenin üzerinde bu yöntemi ihtiyaç duyduğunuz aralıklarla uygulayabilirsiniz.

Bunları okuyanlara sadece okumalarını değil, herhangi bir stres, korku ya da anksiyete durumunda uygulamalarını öneririm. Yardımcı olma ihtimali yüksek ve kaybedecekleri bir şey yok! Kim bilir belki de zihinlerinde oluşacak sakinleşme ve huzur hissinden şaşkına dönerler bile."

İlgili haberlerimiz: 

Yıllar boyunca taşıdığınız yüklerden QEPR ile kurtulun!
Kuantum duygusal ve fiziksel terapisi yaratıcısı Paul Emery ile QEPR terapisi hakkında bilinmeyenleri, ilginç vakalarını ve terapinin etkilerini konuştuk.

QEPR ve akupunktur teknikleri arasındaki fark nedir?
QEPR ve akupunktur teknikleri arasındaki temel fark nedir? QEPR metodunu akupunktur gibi uzun terapi metotlarından daha etkili kılan nedir?

Paul Emery artık online terapi ile Türkiye'de
Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisinin (QEPR) yaratıcısı Paul Emery, Richmond Nua Wellness-Spa aracılığıyla online terapilere başladı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER