05.11.2020

QEPR ve akupunktur teknikleri arasındaki fark nedir?

QEPR ve akupunktur teknikleri arasındaki temel fark nedir? QEPR metodunu akupunktur gibi uzun terapi metotlarından daha etkili kılan nedir?

İZLE: VÜCUDUMUZDAKİ AKUPUNKTUR NOKTALARI👇 
İngiliz Terapist Paul Emery tarafından geliştirilen QEPR yöntemi ile vücudumuzdaki belli noktalara dokunarak öfke, üzüntü gibi duygularımızdan, fobilerimizden ve bağımlılıklarımızdan kurtulmanın yolları üzerine çalışıyor. Peki QEPR yöntemini 5000 yıl öncesine kadar dayanan akupunktur yönteminden farkı kılan noktalar nelerdir? Paul Emery, Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisi hakkında detaylar verdi. 

QEPR ve Akupunktur arasındaki fark nedir?
 
QEPR - Quantum Emotional Physical Release (Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisi), Paul Emery'nin çalışmalarına yıllar öncesinden başladığı ve birçok terapi yönteminin bir araya getirerek geliştirdiği bir terapi yöntemi. Kişinin vücudunda belirli noktalara kontrollü bir şekilde dokunarak gerçekleştirilen QEPR ile karşılaştığımızda, akla bin yıllar öncesine dayanan akupunktur veya refleksoloji gibi Uzakdoğu temelli tedavi yöntemleri geliyor. Peki QEPR ile akupunktur yöntemini birbirinden farklı kılan nedir? Daha öncesinde QEPR yöntemi hakkında detaylı bir röportaj yaptığımız Paul Emery, bize akupunktur ile QEPR yöntemi arasındaki farkları açıkladı:

QEPR yöntemi"QEPR ve Akupunktur birbirine benzeyen teknikler değil aslında. Akupunktur arkasında yaslanmış bir hastanın vücudundaki farklı noktalara yerleştirilen birçok iğne yoluyla uygulanan pasif bir tedavi yöntemidir. 5000 yıl eskiye dayanan meridyen enerji sistemi üzerinden Çin tıbbı ilkelerini baz alır ve çoğunlukla fiziksel iyileşmeyi hedef alan bir tedavidir.
 
Diğer yandan QEPR benim ve oturan hastamın etkileşimde olduğu bir yöntemidir. Bu yöntem ya hastanın problem üzerinde düşünürken benim 6 ya da daha az, spesifik ve güçlü bir şekilde üst vücut akupunktur noktalarına dokunmam yoluyla oluşur ya da “Havening” metodu ile kollar, yüz, eller üzerine dokunmamla oluşur ya da en son olarak “strobe light” denilen terapi yöntemini kullanmamla oluşur. Terapi sonunda hastanın duygusal, psikolojik ve fiziksel sorunlarının giderilmesi hedeflenir.
 
Ben de akupunktur yöntemini denedim

Her tedavinin, hastanın sakinleştirilmesi ve problemin üstesinden gelebilmesi açısından yeri farklıdır. Akupunktur da onlardan biridir. Birçok rahatsızlığın tedavisi için kullanışlı ve etkili bir yoldur. Ben de daha önce fiziksel bir problemim için akupunkturu denemiştim. Kendi yöntemimle yardımda bulunamadığım bir durumda hastalarıma önerebileceğim bir yöntemdir.
 
Ancak bana göre özellikle QEPR, diğer uzun süren yöntemlere göre çok daha etkilidir. Çünkü bu günlerde psikoloji dalındaki gelişmeler yoluyla eskisine göre, istenmeyen negatif duygusal reaksiyonları daha hızlı, kolay ve etkili bir biçimde fark edebiliyoruz. Terapi, Freud’un zamanından bu yana, aşırı analiz ve hiç bitmeyen pahalı seanslardan çok daha fazla yol aldı. İnsanlar bunun farkında olmalı!
 
Bu nedenle QEPR istenmeyen negatif duyguları nasıl depoladığımız, en kısa, efektif ve kalıcılığı olan bir yol ile huzurlu, sağlıklı, sakin duyguları hastada nasıl ortaya çıkarabileceğimizin yolunu çizen, son çıkan bilimsel gelişmeler, çalışmalar ve buluşları baz alan bir yöntemdir.

Fiziksel sorunların altında çözülmemiş negatif duygular yatıyor
 
Ayrıca önemli bir nokta da, bu gelişmeler bize, yaşanan birtakım fiziksel sorunların arkasında çözülmemiş negatif duyguların olabileceğini gösterdi. Bana göre bu, çalışmanın heyecan verici bir kısmı. Örnek vermek gerekirse, fiziksel acı yaşayan ve tedavi isteyen birçok insan geleneksel tedavi görüp çok az bir rahatlama yaşayabiliyor, bunun sonucu olarak da daha ağır yöntemlere başvuruyor ve bu sebeple hayatını kaybeden çokça hasta var. Ben ise bu durumların çerçevesinde, oluşturduğum online bir kurs ile insanlara yardımda bulunmak konusunda oldukça tutkuluyum çünkü acı ile yaşamak çok zorlayıcı bir durum, özellikle de bir süreklilik içindeyse."

İlgili haberimiz

Yıllar boyunca taşıdığınız yüklerden QEPR ile kurtulun!
Kuantum duygusal ve fiziksel terapisi yaratıcısı Paul Emery ile QEPR terapisi hakkında bilinmeyenleri, ilginç vakalarını ve terapinin etkilerini konuştuk.

Bağımlılık ve fobiler için uygulanabilecek QEPR teknikleri
Bağımlılıklar ve fobilerden vücudumuza dokunarak kurtulabilir miyiz? Çikolata ya da sigara gibi bağımlılıklar için hangi noktalara dokunmamız gerekir?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER