14.07.2021

Migren ve vücut ağrılarına doğal çözümler!

Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Tozan, doğal yağların migren ataklarına ve kronik ağrılara etkisini anlattı, hangi yağ ne işe yarar, tek tek açıkladı.

Herhangi bir yaş diliminde başlayabilen ve kişilerin iş gücünü kısıtlayan 2. hastalık seviyesinde yer alan, toplumun %90’ında görülen migren ağrısına çeşitli tedavi yöntemleri uygulanıyor. Migren için henüz kesin sonuç verilen bir tedavi yöntemi bulunmasa da uçucu yağların migrene olan katkısı artık kabul görmüş durumda. Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Tozan, aromaterapi ile migren ataklarını önleme arasındaki ilişkisi anlattı.

Kas tutulmaları, romatizmal ağrılar, eklem ağrıları ve migren atakları, kronikleşen yorgunluk, vücut ağrıları, hareketsiz yaşam; çarpma, ezilme, darbe alma, yanlış duruş, yanlış oturuş gibi aslında hayati önem taşıyan fakat çok da üzerine düşülmeyen konulardan kaynaklı vücut ağrıları insanın yaşam kalitesini büyük ölçüde azaltan ancak kesin çözüm bulunamayan sorunların başında geliyor. Ancak ağrılar kronikleşmeye başlayınca da günlük hayatın önüne geçiyor, sağlıklı bir yaşam imkansız hale geliyor. 

Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur TozanBiz de Pudra.com olarak bunun üzerine vücut ağrılarına karşı destekleyici olarak bitkilerin şifalı gücünden ilham olarak ENTache Masaj Yağı'nı geliştiren Algoloji Uzmanı (Ağrı Uzmanı) Prof. Dr. Emine Nur Tozan'a hangi yağın ne işe yaradığını sorduk. 

Hangi yağ ne işe yarıyor?

Prof. Dr. Emine Nur Tozan, ağrılara karşı nane uçucu yağının bileşenleri olan mentol ve mentonun güçlü analjezik etkisinin kullanılabileceğini belirtiyor. Böylece ağrı şiddetleri azalıyor.

Migren ataklarında sıklıkla başvurulan papatya ve melisa uçucu yağları ise hem sakinleştirici hem de ağrı kesici katkılarıyla atak şiddetlerini minimuma indirmeye yarımcı oluyor.
 
Şifalı yağlar

Prof. Dr. Emine Nur Tozan'ın açıklamalarına göre yağların özellikleri şu şekilde sıralanıyor:
  • Ardıç uçucu yağı, ciltteki iritasyonu gidermeyi destekliyor. 
  • Jojoba yağındaki E vitamini ve B-kompleks vitaminleri cilt onarımına ve hasar kontrolüne katkı sağlıyor.
  • Okaliptüs, zencefil, karanfil, ylang ylang uçucu yağları ise kinleştirici etkisi göstererek hem ağrı kesici işlevi görüyor hem de rahatlamaya yardımcı oluyor.
  • ​Cildi yenileyen ve yanık tedavisinde sıkça kullanılan kantaron yağı ise kasları gevşetmeye ve romatizma ağrılarını gidermeye destek oluyor. 
  • Biberiye uçucu yağında bulunan karnasol bileşimi ağrılara karşı etki gösteriyor.
  • Wintergreen yani keklik üzümü uçucu yağının ana kimyasal bileşeni olan Methyl Salicylate; analjezik, antienflamatuar özellikleri ile ağrıları hafifletmeye yardımcı oluyor. 
  • Aspir, tamanu, hodan ve hint yağları romatizmal ağrılara karşı etkili sonuçlar veriyor.
  • Arnika yağı eklemlerdeki darbeleri, çürükleri, rahatsızlıkları ve ara sıra gerçekleşen kas gerilmelerini yatıştırmaya yardımcı oluyor. 
  • Zencefil uçucu yağı migren atağından kaynaklanan mide bulantılarına karşı kalkan görevi üstleniyor. 
  • Lavanta uçucu yağı rahatlatıcı etkisi ile migren ağrılarını hafifletmede iyi sonuçlar veriyor. 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2