@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.11.2009

Organik yaşam tavsiyeleri

Hayatımızda yapacağınız bir kaç küçük değişillik ve dikkat edeceğimiz bazı detaylarla doğayı ve dünyayı korumak elimizde…

Küresel ısınma, çevre kirliliği, doğanın dengesinin bozulması, yok olan canlılar derken ekolojik yaşama olan eğilim son yıllarda giderek arttı. Artması da gerek zaten… Doğayı ve dünyayı korumak adına bizler de elimizden geleni yapabiliriz.

Organik yaşam tavsiyeleri

Organik beslen, organik giyin

Unutmayın; tarım ilaçları ve kimyasal gübrelerin bilinçsizce kullanımı yediğimiz yiyecekler de sağlığımızı tehdit ediyor. Ayrıca kimyasal tarım ilaçları zamanla toprakta birikerek ekolojik dengeyi bozuyor. Burada imdadımıza yetişen organik ürünler oluyor. Tekstil sektöründe git gide artan ekolojik giyime siz de ağırlık verin.

Doğa dostu kozmetikler

Bazı kozmetik ürünleri sağlığımız için oldukça zararlı olan paraben maddelerine sahip. Ayrıca bazı ürünler de hayvanlar üzerinde test ediliyor. Son yıllarda mineral makyaja ve organik bakım ürünlerine de talepler arttı. Birçok doğal marka yaygınlaştığı gibi var olan markalar da koleksiyonlarında organik serilere yer verdi. Bu nedenle kozmetik alışverişimizde bu tip ürünlere ağırlık vermek hem kendi sağlığımız hem de doğa dengesi açısından faydalı olacak.

Plastik yok, doğal var

Plastiği hayatımızdan çıkarmak da doğaya yapacağımız iyilikler arasında. Evet, plastik dayanıklı bir madde olabilir, ama bir o kadar da doğadan yok edilmesi zor bir madde olduğunu unutmayın. Ayrıca alışverişlerinizde de plastik torbalar yerine doğa dostu kumaş çantaları tercih edin.

Evinizde veya alışverişinizde plastik yerine kuçaş, geri dönüşümlü ahşap veya kağıt malzemeler kullanmak çevreye daha az zarar vermemize yarayacak.

Atık toplama kutuları

Piller, camlar, plastikler için özel olarak yapılmış atık toplama kutularını kullanın. Örneğin piller… İçlerinde bulunan cıva, kurşun, nikel gibi ağır metaller hem çevremizi hem de insanları zehirleyebilecek güce sahip. Onları çöpe, sokağa veya denize atmak yerine atık toplama kutularına atarsanız, doğaya bir iyilik yapmış olursunuz.

Elektrik tasarrufu

Evimizde bulunan elektronik aletlerinin ‘stand-by’ modundayken bile elektrik tüketmeye devam ettiğini unutmayın. Bu nedenle onları kullanmadığınız zamanlarda bile güç kaynaklarından kapatmaya özen gösterin. Ayrıca televizyon ve bilgisayar ekranlarının da yaydığı ışınların vücudumuzun ritmini düzenleyen melatonun hormonunun salgılanmasını engellediğini de hatırlatalım. Yatmadan en az bir saat önce ekranlardan uzak durmanızı not edelim.

Beyaz eşyada A+, temizlik malzemelerinde ekolojik

Beyaz eşyalarınızda daha az enerji ve daha az su harcayan ürünleri tercih edin. Onları satın alırken enerji performansının A veya A+ olmasına mutlaka özen gösterin. Temizlik malzemelerinin de çoğunun sağlığımızı ve çevreyi tehdit ettiğini göz önünde bulundurarak, aldığınız ürünlerin içeriğini ve doğada ne kadarının çözülebildiğine dikkat edin; az miktarda kullanmaya da özen gösterin.


Konuyla ilgili diğer haberlerimizi okumak için tıklayın:

Mineral makyaj ile doğal güzellik Hem doğal içerikli, hem de doğal görünümlü makyajın sırrı: mineral makyaj.

Etiler’in organik mekanı:Felice Etiler’de yeni açılan Felice hem gıda, hem kozmetik, hem tekstil alanında organik ürünleri bir araya getirmiş.

Ne yersen O'sun Yediğimiz besinlerin kalitesi çok önemli. Peki seçim yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Saçlarda “organik” renkler Güzellik dünyasını kasıp kavuran “organik” trendi artık saçlara da yansıyor. Bundan böyle saçlarda doğallık hüküm sürecek özetle...

Bebeğinize organik cilt bakımı Erbaorganics’in pişik kremi, masaj yağı, losyon gibi ürünlerden oluşan bebek serisi en yüksek organik içeriğe sahip!

Organix'ten organik saç bakımı Organix, saç bakımında organik ürünler tercih edenlere saçların temizliği, bakımı ve şekillendirilmesi için üç yeni ürün sunuyor…

Organik kozmetiklerle doğal bakım
Büyük annelerimizin mutfağından çıkmış gibi, mis kokulu, el yapımı, taptaze kozmetikler… Freshline ürünleri tamamen doğal!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER