› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.12.2015

Gözyaşımız mikroskopun altında nasıl görünüyor?

Fotoğraf sanatçısı Rose-Lynn Fisher'ın mikroskop altında incelediği gözyaşlarının ilginç desenler oluşturduğunu görüyoruz. Ayrıntılar haberimizde.

Farklı duyguları yaşarken gözyaşımızın da farklı aktığını biliyor muydunuz? Fotoğraf sanatçısı Rose-Lynn Fisher'ın imza attığı "Topography of Tears" projesinde gözyaşlarımızın mikroskop altında çekilmiş görüntülerini incelediğimizde ilginç dokularla karşılaşıyoruz.

Fisher hayatında değişimler ve kayıplar yaşadığı bir dönemde gözyaşlarını mikroskopla incelemeye başlıyor ve ortaya çıkan ilginç dokulardan bir sanat projesi hazırlamaya karar veriyor. Kendisinden ve başkalarından aldığı 100 gözyaşı örneğini toplayıp sergi haline getiriyor. Topography of Tears sergisi dünyada büyük yankı uyandırıyor. 

Gördük ki, coşku hissettiğimizde, matem tuttuğumuzda, hatta soğan doğradığımızda bile döktüğümüz gözyaşları çok farklı ve değişken. Kiminde tekrar eden şablonlar daha belirginken, bazılarında ise rastgele dokular yoğunlukta. Hangi desen ortaya çıkarsa çıksın hem büyüleyen hem de duygulandıran bu projeyi sizlerle paylaşmak istedik.

Bizim en sevdiğimiz desenler umut, kahkaha ve özgürlük için akıtılan gözyaşlarından oluşuyor. Ya sizin? İncelemek için galerimize tıklayın.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Algımız, önyargımız ve yorumlarımız
6 farklı fotoğrafçının aynı kişiyi portrelediği sosyolojik deneyde önyargılarımızı ortaya seren ilginç sonuçlar elde edilmiş.

Yaşam motivasyonunu artırmanın 10 yolu
Kendinizi isteksiz hissediyorsanız, hemen harekete geçmenin zamanı! Motivasyonunuzu artıracak önerilerimiz var!

Dünyada her renkte insan var!
Fotoğrafçı Angelica Dass'in Humanae projesi, farklı ten renginden insanları bir araya getiriyor. Bu ilginç projenin detayları haberimizde.

Nano kozmetik ürünler cilde dost mu, düşman mı?
Son günlerde sıkça duymaya başladığımız nanoteknolojinin kozmetikte nasıl kullanıldığı ve detaylarını Dr. Ebru Karpuzoğlu, Pudra.com okurları için yazdı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2