@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.09.2015

Yaşam motivasyonunu artırmanın 10 yolu

Kendinizi isteksiz hissediyorsanız, hemen harekete geçmenin zamanı! Motivasyonunuzu artıracak önerileri Pudra.com yazdı.

Bazen kendimizi hayata karşı çok isteksiz hissederiz. "Bugün hiçbir şey yapmasam" veya "Yapsam ne olacak ki?" diyen bir iç sesle harekete geçmek çok da kolay değil. En kötüsü de amaçsızlık ya da yapsak bile bize bir şey getireceğine inanmamamız. Bütün bunlara bir de suçluluk duygusu eklenince mutlu olmak elde değil. Hem hiçbir şey yapmadığımız için motive olmadığımız hem de suçluluk duyduğumuz bir döngünün içinde bulabiliriz kendimizi. Bazı zamanlar bu döngü bizi daha da yorup, aşağı çeker.

Yaşam motivasyonunu artırmanın 10 yolu
 
Eskiden de hep böyle miydi bilmiyoruz ama bir süredir etrafımızdaki insanların hayata karşı ne kadar yorgun ve motivasyonunun düşük olduğunu görüyoruz. Yoğun ve stresli iş hayatı, trafik, artan fiyatlar, artan mutsuzluk, artan boşanmalar, artan gerginlikler ve daha nicesi... Şehir hayatının başlı başına bir stres faktörü olduğu bir çağda yaşıyoruz. Şehir hayatını kolaylaştıracak 10 öneri başlıklı yazımızda şehir sorunlarınızı hafifletmenin yollarını bulabilirsiniz.

Bir işe başlamak için bilgisayarınızın karşısına oturduğunuzda dakikalarca bomboş baktığınız ve sonra dikkatinizi telefonunuza verip işe saatlerce başlayamadığınız oluyor mu? Aklınıza yeni bir proje geldiğinde, bir girişim yapmak istediğinizde, "Aman neyse, zaten güzel bir fikir değildi" diyor musunuz? Yeni bir kıyafet aldığınızda hemen sıkıldığınız, çıkıp arkadaşlarınızla bir parkta hava almaktan bile kaçındığınız, işlerinizi biriktirip bir türlü başlayamadığınız ve daha bunların birçoğu oluyor mu? Evet, oluyor ve kesinlikle yalnız değilsiniz. Tek ihtiyacınız olan biraz ilham, biraz motivasyon...
 
Tek ihtiyacınız olan motivasyon

Motivasyon size hedeflerinizi, ne için yaşadığınızı, neyin sizi mutlu edeceğini ve neden vazgeçmemeniz gerektiğini hatırlatacak. Ne için "savaşıyorduk"? Ne için vardık? Şimdi durup biraz bunları düşünmeye ne dersiniz? Motivasyonunuzu arttırıp, ufak adımlar atmaya başladığınızda bile devamının geldiğini göreceksiniz. Sizi zorlayan büyük işlerden bahsetmiyoruz, en basit olanlarla başlayalım. Mesela bugün, evde sürekli gözünüze takılan dağınık kitaplığınızı düzenleyin. Yarın ofiste yapmak zorunda olduğunuz işlerin en kolayıyla başlayın. Siz kendinizi motive edip bir şeyler yaptığınızı gördükçe mutlaka devamı gelecek. Motivasyonunuzu artırma yolunda yalnızca tek bir altın kural var: İstemek. Siz istemediğiniz sürece kimse sizin yerinize yapamaz. Motivasyonunuzu artırmak için kendi kendinize uygulayabileceğiniz yöntemler var. Bu yöntemleri her gün birer egzersiz gibi uygulayıp, hayatınıza daha kararlı ve istekli bir insan olarak devam edebilirsiniz. Bunların hiç de zor olmadığını, herkesin yapabileceğini ve kesinlikle işe yaradığını göreceksiniz... İşte hayatınıza yeniden enerji ve istek katacak kendi kendinize motivasyonunuzu arttırmanın 10 yolu:
 

1. Güne erken başlayın

Bunu birçok yerde duysanız da bu asla boş bir öneri değil. Güne ne kadar erken başlarsanız o kadar çabuk plan yaparsınız ve daha çok zamanınız kalır. Güne hızlı bir başlangıç yapın, planlarınızı gözden geçirin. Size en karmaşık gelen işleri sabah saatlerinde halletmeye bakın. Araştırmalar günün ikinci yarısında dikkatimizin daha kolay dağıldığını ortaya koyuyor. Dikkatiniz dağıldıkça motivasyonunuzu artırmakta zorlanabilirsiniz. Biraz daha ipucu verelim, Güne nasıl sakin ve rahat başlanır? başlıklı yazımızda size yol gösterici birçok öneri bulacaksınız.
 

2. Yaptığınız şeyi neden yapmanız gerektiğini hatırlayın

Yapmanız gereken şeyin amacı neydi? Neden yapmalıydınız? Tekrar düşüncelerinizi ilk başladığınız noktaya yoğunlaştırın. Bunu yapmak size zor mu geliyor? İstemiyor musunuz? Yapmazsanız ne kaybedeceksiniz? Eğer şu anda yapmamak size bir şey kaybettirmeyecekse şimdilik bırakın, yeni bir işe konsantre olun. Eğer yapmanız gerektiğine inanıyorsanız, amacınızı hatırlayın ve kendinize tekrarlayın.
 

3. Büyük hedefleriniz olsun

Hedefleri olan insanlar daha fazla motivasyona sahiptir. Ulaşmak için tutkuyla yol aldığınız bir hedefiniz olsun hayatınızda. Onun orada olduğunu, bir gün oraya ulaşacağınızı düşünerek yaşayın. Her gün o hedefiniz için bir şeyler yapmaya çalışın.
 

4. Küçük hedefleriniz olsun

Fakat büyük hedeflere öyle hemen ulaşılmayacağını da unutmayın. Hemen her an elde edebileceğinizi düşünmek sizi hayal kırıklığına uğratır, motivasyonunuz düşebilir. Her gününüzü birbirinden bağımsız yepyeni bir gün gibi yaşayın. Küçük hedefler koyun, bazen yalnızca bir hafta sonrasını planlayın. Alternatif planlar yapın, minik adımlar atın.
 

5. Düzenli olun

Yaşadığınız ev, çalışma ortamınız veya iş yeriniz ne kadar temiz ve düzenliyse motivasyonunuz o kadar artar. Dağınıklık size her zaman vakit kaybettiren öğelerden biri olarak karşınıza çıkacak. Eğer bilgisayarınız yavaşsa yenisini alın, çalışma masanızın koltuğu yoruyorsa değiştirin, rahat bir yatakta uyuyun. Yaşadığınız alanı sevin, dekorasyon yapın, düzen yaratın ve böylece yeni bir adım atmak için motivasyonunuzu arttırın.

Motivasyon arttırıcı öneriler
 

6. Korkulardan ve negatif düşüncelerden arının

Korku, sizi motivasyonunuzu artırmaktan en fazla alıkoyacak faktörlerden biri. Negatif düşünceler ise sizi aşağı çekmekten başka bir işe yaramayacak. Her şeyin iyi olacağına, başarılı olacağınıza ve hayatın da size kendiliğinden güzel şeyler getirebileceğine inanın. Eğer başarısız olsanız bile her zaman yeniden başlayabileceğinizi unutmayın.
 

7. Kendinizle baş başa kalın

Bazen yalnız kalmak, biraz kendinize zaman tanımak ve küçük molalar vermek gerekir. Bunu ihmal etmeyin. Yalnız kalın, iç sesinizi dinleyin, kendinizi rahatlatmaya bakın. Meditasyon yapabilir veya tek başınıza kısa bir hafta sonu tatiline çıkabilirsiniz.
 

8. Yapmak istediklerinizi yazın

Hemen şimdi elinize bir kağıt kalem alın veya bilgisayarın başına geçin ve ne istediğinizi yazın. Kendinizi üç yıl sonra nerede görmek istiyorsunuz, nasıl bir evde yaşamak istiyorsunuz, nasıl insanlarla tanışmak istiyorsunuz... En ufak ayrıntısına kadar ne olmasını istiyorsanız yazın. Yazmak, istediklerinizi somutlaştırmanızı sağlar. Böylece motivasyonunuzu arttırıp daha kolay harekete geçebilirsiniz.
 

9. Başarı başarıyı getirir

Bir şeyi başardığınızda sıcağı sıcağına devam edin. Bir şeyi başardığınızı görmek motivasyonunuzu en çok artıracak etkenlerden biri. Ve başardıkça yenilerinin hemen arkasından geldiğini göreceksiniz. Hayatınızı size ilham veren bir enerjinin kapladığını hissedeceksiniz. Başarılı kadınların 10 özelliği​ başlıklı yazımız sizi bu konuda motive edebilir.
 

10. Yaptığınız her şeyi eğlenceye dönüştürün

Hayatta bir şeyi istemeyerek yapmaktan daha sıkıcı bir durum olamaz herhalde... Bu her gün gitmek zorunda olduğunuz işinizden, yemek yapmaya, araba kullanmaktan, spor salonuna gitmeye kadar her şey için geçerli. Hayatta yaşadığınız hiçbir günün ve anın tekrarı yok o yüzden ne yaparsanız bundan keyif almaya, eğlenmeye bakın. En ufak bir durumda bile eğlenebildiğinizi gördükçe motivasyonunuzun nasıl arttığını hissedeceksiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Mutlu olmak isteyenlere 3 altın kural
Bir gün her şey değişecek ve mutlu olacağım diyenlerden misiniz? Mutlu olmak için ilham arayanlara Pudra.com'un önerileri var.

Fobilerimizden kurtulabilir miyiz?
Fobi nedir? Fobilerimizden kurtulmak için ne yapmalıyız? Bazen hayatımızı kabusa çeviren fobilerle ilgili merak ettiklerimizi Uzman Psikolog Şafak Ağaca Kemal anlatıyor.

Odaklanmanızı kolaylaştıracak 4 ipucu
Yapmanız gereken önemli işer var ama siz hala saçma sapan şeylerle uğraşmaktan asıl işinize başlayamadınız mı?

Özgüveninizi artırmanın 7 yolu
Özgüveninizi kendiniz hakkında olumlu düşünerek, gerçekçi hedefler belirleyerek ve 'hayır' demeyi öğrenerek artırın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER