@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.07.2016

Sorunlu anne kız ilişkisi tüm hayatınızı etkiliyor!

Sorunlu anne kız ilişkisini iyileştirmenin yollarını NLP Uzmanı, Sağlıklı Yaşam Koçu Louise Armstrong, The Huffington Post'a yazdı.

Anne kız ilişkisinin hayatınızı yönlendiren en yoğun ilişkilerden biri olduğunu biliyor musunuz? Bu ilişki; partnerinizle, çocuklarınızla, arkadaşlarınızla ve kendinizle olan ilişkinizi etkileyecek kadar güçlü. Sevgiyle kurulan bu inanılmaz bağ kızgınlığa, öfkeye ve suçluluğa dönüşüp tüm hayatınızı mahvedebilir de...

Sorunlu anne kız ilişkisi tüm hayatınızı etkiliyor! - Bitti
Umutsuz bir şekilde, annenizin onayını, kabulünü, övgüsünü kazanmak, geri bildirim almak ya da anne sıcaklığını hissetmek için uğraşıyor ama tüm çabalarınıza rağmen beklediğiniz sevgiyi göremiyor musunuz? Tüm bu denemeler ve ihtiyaçlar sonunda kendinizi kızgın, kırgın, mutsuz, bitkin ve düşük benlik saygısının etkisiyle değersiz ve suçlu hissediyor musunuz? Bu durum tüm hayatınızı etkiliyor mu?

35 yıl boyunca umutsuzca annemin onayını, ilgisini, sıcaklığını ve sevgisini aradım. Olabilecek her şeyi sürekli denedim ve her zaman hayal kırıklığına uğradım. Düşük benlik saygım sonucunda gerçekten işe yaramaz olduğuma inanmaya başlamıştım.

Annem beni sevmediğini söylendiğinde şoka uğradım, harap oldum ama bu asla değişmeyecekti bu yüzden bir karar vermek zorundaydım. Annemle iletişimimi kesmeli miydim yoksa kendimi mi değiştirmeliydim?

Maalesef, annemin bilinçaltıma eklediği kişisel özellikleri çirkin başlarını geriden uzattı ve en büyük kızımla benim ilişkimi de etkiledi. Kontrolcü bir anneye dönüştüm ki bu benim en son istediğim şeydi. Bu, kurduğumuz güven ilişkisini yıktı. Harap olmuştum çünkü bu benim istediğim şeyin tam tersiydi.

Sorunlu anne kız ilişkisi tüm hayatınızı etkiliyor 2

Bu nasıl olabildi?

  • Tarih kendini tekrar etti ve eskisinden de kötü hissettim. Hayatımda yaptığım en cesurca şeyi nasıl yaptığımı bilmiyorum... Yardım istedim.
  • Doğru yardımla kendimi iyileştirme yoluna girdim. Tamamen yalnızken kendimi değiştirdim. Geçmişime olan bakışımı annemle hiç konuşmadan değiştirdim. İçimdeki tüm negatif duygulardan sıyrıldım ve böylece bu değişim kalıcı oldu.
  • İkisinden de bir şeye ihtiyacım olmadığını anladığımda, annemle ve kızımla olan ilişkim barışçıl ve eğlenceli hale geldi. Bu sayede bugün de sevgi ve huzurla dolu olmaya devam edebiliyorum.
  • Şu anki hayatımın güzel yani bazı şeyleri farklı görmeye başlamış olmam. Annemi artık inatçı, hayat dolu, sevgi dolu ve çevresi için bir sürü şey yapan bir kadın olarak görüyorum. Tüm o öfke, kin, suçluluk ve nefrete ne olmuştu?
  • Kızımı kendini geliştiren, sevgi dolu ve hayattan keyif alan harika bir genç kadın olarak görüyorum. Ona duyduğum dargınlığa, her hareketini kontrol etmeye çalışmama ve beni sadece bir şekilde sevmesini istediğim günlere ne olmuştu ki?

Sorunlu anne kız ilişkisi tüm hayatınızı etkiliyor! 5
Kendi iyileşme yolculuğunuz için bazı öneriler

  1. Annenizi tatmin etmek için "doğru" şeyi yapmaya, "doğru" şeyleri söylemeye çalışmayın. Bu işe yaramıyor, bunu yıllarca deneyebilirsiniz ve sadece daha fazla hayal kırıklığına uğrarsınız.
  2. Annenizden hiçbir şey beklemeyin - annenizi aradığınızda sizinle belli şekilde konuşmasını beklemeyin, sizin için mutlu olmasını beklemeyin, size sarılmasını, neşelendirmesini ya da söylediğiniz şeylerle ilgilenmesini beklemeyin. Beklentiyi bıraktığınızda kendinizi hayal kırıklıklarından korumuş olursunuz.
  3. Annenizden hiçbir şey gelmesine ihtiyacınız olmadığını anlayın- siz kendinize yetersiniz. Onun ilgisine, övgüsüne, onayına ya da sevgisine ihtiyacınız yok çünkü siz iyisiniz.
  4. İyileşmeniz sadece sizinle ilgili. Belki de hayatınızda ilk defa kendinizi ilk sıraya alıyorsunuz. Kendinize zaman ayırmak, ihtiyaçlarınızla ilgilenmek, kendi beklentilerinize kavuşmak, kendinizi iyi hissettirmek... Muhtemelen bu kadar yıl sonra bunların nasıl yapıldığını unutmuş olabilirsiniz.
  5. İyileşme süreciniz kendinizi olduğunuz gibi kabul etmenizi, annenizin sevgisine duyduğunuz eksiklik hissinden kurtulmanızı, geçmişinize olan bakış açınızı yeniden yazmanızı ve en sonunda kendinizi ve annenizi affetmenizi içeriyor.

Hepimiz huzur dolu bir hayatı hak ediyoruz. Hepimiz hayatta seçimlere sahibiz. Bu seçimi yapan siz olacak mısınız?

Kaynak: huffingtonpost.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Zor yoldan öğrenmek zorunda kaldığımız 20 hayat dersi
Hayatta bazı şeyleri zor yoldan öğrenmek zorunda kalırız. Her kadının tecrübe ederek öğrenmesi gereken 20 zorlu hayat dersini Pudra.com yazdı.

Affetmek mümkün mü?
Affetmenin en iyi intikam olduğu söylenir, aynı zamanda kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik. Affetmek için neler yapabileceğiniz Pudra.com'da.

Kendinizi sevmeyi öğrenmenize yardımcı olacak 12 öneri
Dünyada binlerce insanın hayatını değiştiren şifacı Louise Hay, tüm problemleri çözebilecek tek bir şey olduğunu söylüyor: Kendinizi sevmek. Louise Hay'ın kendinizi sevmek için 12 önerisini Pudra.com'da okuyun.

Hayatınızı ne kadar iyi yönetiyorsunuz?
Hayatın zorluklarına karşı nasıl davranıyorsunuz? Hayatınızı yönetmede ne kadar başarılısınız? Bu test size hayatınızı ne kadar iyi yönetebildiğinizi gösterecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER