saba yazar
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Bugün 5 Mayıs... Hıdırellez Amca gelebilir!

"Bu gece 5 Mayıs; evinize Hıdırellez Amca gelebilir." Dileklerimizi dileyelim, hepsi birer birer gerçekleşsin. Yaşam koçu Saba Deniz yazdı...

İZLE: HIDIRELLEZDE DİLEK NASIL DİLENİR?👇 
Bugün sizlere çok sevdiğim bir gelenekten bahsetmek istiyorum.

Hıdırellezde ne yapılır?

Sanıyorum ilkokul 3’e gittiğim seneydi. Yeni komşularımızın taşınmasıyla benim 5 Mayıs gecelerime ayrı bir renk, anlam geldi. Onlar Hıdırellez Amca’yı bana tanıştırdılar.

Artık, 5 mayıs geceleri benim çocukluk apartmanımın bahçesi için şenlik, eğlence demekti. Akşam yemeğinden sonra en hevesliler sırayla zillere basar, hepimiz annelerimiz ve komşularımızın eşliğinde yakılan ateşin etrafında toplanırdık.

Yakılan ateşin üzerinden 3 kere niyetlerimi içimizden söyleyerek atlardık. Sonra da gül ağacının altına kırmızı kurdelelerle niyetlerimizi yazdığımız, çizdiğimiz kağıtları bağlardık. O akşam sadece kırmızıyı gördüğü inanılan HıdırEllez Amca’ya kırmızı pijamalarımız için de dua ederdik. Sonra onun dileklerimizin olmasına yardım edeceğini bilerek derin bir uykuya dalardık. Ertesi sabah bir heyecan içinde gül ağacının yanından dilek notlarımızı toplardık.

İşte benim Hıdırellez Amca ile tanışmam böyle oldu. O günden beridir de kendisine her mayısta dileklerimi yazarım.

Mayıs ayına girmemizle beni Hıdırellez Amca ile buluşturacak olmanın heyecanı kapladı. Bu sene için öncelikli niyetim geçen seneki dileklerimi duyan sevgili Hıdırellez Amca’ma teşekkür etmek ve bu seneki dileklerimi de kağıtlara yazarak kırmızı güller eşliğinde kendisine iletmek olacak.

Şimdiki bilincimle geçmişte başlattığım bu niyet oyunuma bakıyorum da aslında yaptığım evrene niyetlerimi anons etmekmiş. Her 5 Mayıs gecesi oturup bu sene içinde neler istediğimi düşünmek ve olacağından emin olarak Hıdırellez Amca’ma yazmak, çizmek aslında niyetlerimi beyan etmek ve bilinçaltıma olacağını söylemekten başka bir şey değilmiş.

(Bu konuyla ilgili sizlere daha önce yazdığım “Pembe Balon” adlı yazımı da buradan okuyabilirsiniz.)

Aslında niyetlerimizi gerçekleştirirken yaptığımız hep aynı; içimizdeki yaratıcı gücümüzü keşfetmek ve ister pembe balonlarla, ister kırmızı güllerle olsun fark etmez, bunu evrene anons etmek ve olacağına inanmak.

Ben bu sene bu çok sevdiğim dilek oyunumu mümkün olduğu kadar çok kişiye duyurmak, öğretmek istiyorum. Bu sayede eğer hayatınızda neşeli, niyet köşeleri yaratmanıza vesile olabilirsem ne mutlu...

İçinizdeki yaratıcı gücünüzü keşfetmenizi ve niyetlerinizi gerçekleştirmenizi dilerim,

Sevgiyle yazdım,
Saba Deniz
Yaşam Koçu


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER