@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.11.2016

Çocuklar için zeka geliştiren yiyecekler

Konsantrasyonu ve hafızayı güçlendiren, çocukların zeka gelişimine büyük katkı sağlayan yiyeceklerin neler olduğunu Pudra.com araştırdı.

Çocuk gelişimi için sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu tüm anne-babalar biliyor. Bazı yiyecekler özellikle beyin fonksiyonlarının çalışmasını sağlarken, çocukların okulda konsantrasyonlarının artmasına ve hafızalarının güçlenmesine yardımcı oluyor. Çocukların günlük olarak tüketmesi gereken zeka geliştiren yiyecekleri yazdık.

Çocuklar için zeka geliştiren yiyecekler

ilgili yazımız: Çocuklar için zeka geliştiren kutu oyunları
 

Yumurta

Günlük beslenmede mutlaka yer alması gereken yumurta, çok zengin bir besin kaynağı. Yumurta, içeriğinde bulunan kolin, omega-3 yağ asitleri ve çinko sayesinde çocukların konsantrasyonlarını kuvvetlendiriyor. Kolin özellikle beyin gelişimini sağladığı ve hafızayı güçlendirdiği için önemli. Ayrıca kolin, beynin vücutla ve organlarla olan iletişimini sağlıyor. Yumurtayı kahvaltılarda veya öğleden sonra sütle çırparak veya omlet yaparak çocuklarınıza sunabilirsiniz. Yumurtayı buzdolabına koymak yanlış mı? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
 

Balık

Düzenli olarak balık tüketmek beyin gelişimi için çok faydalı. Balık içindeki omega-3 yağ asitleri sayesinde beynin yaşlanmasını azaltıyor. Çocukların zeka gelişimi için büyük önemi olan balık, çocuğunuzun problem çözme yeteneğini, konsantrasyonunu ve hafızasını güçlendiriyor.
balık

Yoğurt

Yoğurt çocuklarda hem zeka gelişimi hem de kemik gelişimi için çok önemli bir besin olmasının yanı sıra günlük tüketilmesi gereken doğal probiyotiklerden. Tam yağlı, şekersiz, taze yoğurt beyin hücrelerinin daha hızlı bilgi alışverişi yapmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda göz gelişimine katkı sağlıyor. Çocuğunuz yoğurdu günlük olarak yemeklerle beraber veya okulda küçük bir porsiyon olarak tüketebilir.
 

Tam tahıllar

Esmer pirinç, tam buğday, arpa ve yulaf tüketmek çocuğunuzun beyin fonksiyonlarının daha iyi olmasına yardımcı oluyor. Tam tahıllar kan dolaşımını hızlandırarak çocukların hafızasının daha iyi olmasını sağlıyor. Bir diğer önemli nokta ise, tam tahıllar kandaki glikoz seviyesini dengeleyerek fazla insülin salgılanmasını önlüyor. Bir diğer tabirle çocuklarda da sıkça görülen diyabete karşı koruyor. Çocuğunuz tam tahıllı ekmekler ve yulaf ezmesiyle kahvaltı edebilir, esmer pirinç ve kepekli makarna da iyi birer öğün olabilir.
tahil

Yeşil sebzeler

Yeşil sebzeler içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar ile beyni en fazla çalıştıran yiyeceklerin arasında geliyor. Çocukların zeka gelişimi için her gün en az bir porsiyon sebze ve özellikle yeşil yapraklı sebze tüketmesinde fayda var.
 

Kuruyemiş ve çekirdekler

Protein, esansiyel yağlar ve vitaminler açısından oldukça zengin olan kuruyemiş ve çekirdekler beyin fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesini sağlıyor ve enerji veriyor. Çocuklarınız günlük minik porsiyonlar halinde ceviz içi, kabak çekirdeği, fındık gibi kuruyemişleri tüketebilir.
 

Üzüm ve berryler

Üzüm ve berry gibi taneli meyveler içerdikleri antioksidanlar sayesinde beynin nörolojik gelişimine katkı sağlıyor ve beyni koruyorlar. Bu meyveleri porsiyon olarak ya da smoothie hazırlayarak çocuklarınızın günlük beslenmesine ekleyebilirsiniz. Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli smoothie tarifleri başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
ders

Beynimiz nasıl çalışıyor?

Beynimiz yakıt olarak şekeri kullanıyor. Fakat burada önemli olan şekeri doğru şekilde ve doğru miktarda almak. Hızla kana karışan şekerler kan şekerini yükseltiyor ve bu da hiperaktivite veya dikkat dağınıklığı gibi bozukluklara yol açabiliyor. Doğru kaynaklardan ve doğru miktarda tüketilen şeker çocukların daha kolay konsantre olabilmesini sağlıyor. Düşük şeker de çocuklarda yorgunluğa ve konsantrasyon zorluğuna yol açabiliyor. Bu sebeple çocukların dengeli şeker alabilmeleri için yukarıda bahsettiğimiz zeka geliştiren yiyecekleri tüketmeleri ayrıca günde beş porsiyon meyve yiyerek, vitamin ve mineral almaları gerekiyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Hamilelikte bebeğin zeka gelişimi
Hamilelik döneminde bebeğinizin zeka gelişimine destek olmak için yapabileceklerinizi pudra.com açıklıyor…

Çocuklarda zihin açan gıdalar
Okul döneminde çocuğunuzun algılarını açık tutmak ve konsantrasyonunu artırmak elinizde...İşte zihin açan gıdalar!

Okul başarısını artıran besinler
Okul çağındaki çocuklarda doğru beslenme başarıyı artırıyor. Çocuklarda zihin açan gıdaları ve doğru beslenme şeklini Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu yazdı.

Çocuğunuzun zeka tipi hangisi?
Önce zeka tiplerinin özelliklerini okuyun, sonra da çocuğunuzda hangi davranışları ağırlıklı olarak gözlemlediğinizi düşünün.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER