@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.11.2016

İlişki terapisine gitme zamanınız geldi mi?

Çift terapisi ilişkinizin güçlü yanlarını ve zorlandığınız alanları görmeniz için bir fırsat. İşte terapiye gitme zamanınızın geldiğini gösteren işaretler!

Bazen ilişkilerde yolunda gitmeyen şeyler olur ve bir kısır döngü yaşanır. Bir uzmanın yani çift terapistinin ilişkiyi yorumlaması, problemlerin çözülmesi için gerekli olur. Uzmanlara göre çift terapisi ilişkinizin süresi ne olursa olsun size yardımcı olabilir, hiçbir sorununuz olmadığını düşünseniz bile... İlişkinizdeki problemlerin küçük olması terapiye gitmemeniz için sebep değil aslında, önemli olan uçurumun kenarına gelmeden frene basabilmek.

İlişki terapisine gitme zamanınız geldi mi?
Uzmanlar terapiye gelen tarafların özellikle eski defterleri açmaktan sıkıldığını ve kendilerini sürekli savunma halinde hissettiklerini söylüyor. Terapi, çiftlere partnerini ön yargısız dinleme konusunda yardımcı olarak sorunları çözebiliyor. İşte ilişki terapisi yollarının göründüğü 6 durum...


Biri aldattığında

Sadakatsizlik son derece hassas bir konu. Aldatılan kişinin nasıl davranması gerektiği ise zor bir karar. Terapi size bu süreçte yardımcı olur çünkü geçici kötü duyguları ortadan kaldırır ve umut duygusunu yerleştirir. Bu sayede taraflar olayların gelişimini daha iyimser olarak değerlendirebilir. Böyle durumlarda önce karar verilmesi gereken ilişkinin onarılmak istenip istenmediği olmalı. Terapi çiftlerin bu kararı vermesine de yardımcı olur.


Seks konusunda sorun yaşadığınızda

Ortada bir sorun yoksa genellikle seks hakkında konuşulmaz. Ama sağlam bir ilişki için seks hakkında konuşmak gerekir. Seks terapistleri çiftleri arzularından bahsetmeleri için cesaretlendirebilir. Uzmanlara göre böyle konularda terapiste gitmek, sadece sorunların ortaya çıkmasına yardımcı olmuyor aynı zamanda arzuları konusunda sorun yaşayan taraflara yalnız olmadıklarını da gösteriyor.

ilişki terapisine gitme zamanınız geldi mi?
Para aranızda bir probleme dönüştüyse

Parayı yönetmek oldukça stresli bir iş. Borçlar, eşin finansal durumu ve beklenmedik giderleri de düşünerek iyi bir ekonomik plan yapmak tüm çiftler için ihtiyaç haline geldi. Uzmanlar herkesin bütçe yönteminin farklı olabileceğini belirtiyor. Ev bütçesine ne kadar katkı yapılacağının, kişisel giderlerin ne kadar kısıtlanacağının belirlenmesinde terapistten destek alabilirsiniz. 


Geçmişiniz birbirinden çok farklıysa

Günümüzde, farklı kültürlerden kişilerin ilişkisi normal karşılanıyor. Ancak uzmanlar farklı kültürlere sahip kişilerin hala ailelerinden onay almak için uğraştıklarını söylüyor. İlişkiler önünde bu tarz engelleri kaldırmak için bir uzmandan yardım almak en doğrusu. Çift terapisti çiftlerin birbirini anlamasına, ailelerine ve kültürlerine saygı duymasına yardımcı olur.


Ayrılmaya karar verdiğinizde

Çift terapileri yalnızca ilişkiyi kurtarmak için değil, sorunsuz ayrılık yaşamak için de gerekli. Özellikle arada çocuklar varsa uzmanlar kesinlikle çift terapisti yardımıyla ayrılmayı öneriyor. Ayrılık, herkesin mutlu olacağı yolu seçtiği bir durum haline geldiyse terapistin de yardımıyla bu süreç oldukça kolay geçirilebilir.

ilişki terapisi
Önemli kararlar vermeden önce

Çiftler genelde terapiye durum kritikleşmeden gitmiyor. Oysa bazı olaylar sorun çıkacağının habercisi olabilir. Birlikte yaşamaya başlamak ve evlenmek gibi kilometre taşlarının öncesinde terapiste gitmek gelecekteki sorunları önleyebilir. Terapi sayesinde birbirinizi anlamanız kolaylaşır ve yeni duruma daha kolay ayak uydurursunuz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Yanlış kişiyle birlikte olduğunuzu gösteren işaretler
İlişkiniz iyi gidiyor gibi görünse de aslında sizi rahatsız eden bir şeyler olabilir.Yanlış kişiyle birlikte olduğunuzu gösteren işaretleri Pudra.com yazdı.

Sevgilinizi tanımak için bu soruları sorun!
Partneriniz ilişkinize nasıl bakıyor? Sizi nasıl görüyor? En etkileyici yönünüz hangisi? Partnerinizi tanımak için sormanız gereken sorular Pudra.com'da

Mutlu olmak için aşk yeterli mi?
Hepimiz aşkı arıyoruz ama bulunca mutlu olamıyoruz. Çünkü mutlu ilişki için çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Mutlu ilişki için gerekenler Pudra.com'd

Evliliğinizi 7 günde kurtarın!
Uzun süreli ilişki seks hayatının sonu olabiliyor. Elizabeth Ayers-Callahan'ın evliliğinizi ve seks hayatınızı 7 günde kurtaracak tavsiyeleri Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER